Ako najst dom/pozemok

Ahoj 😊Ako ste hladali dom, pozemok? Sa mi zda ze vsetky domy a pozemky co by stali zato su predane este skor ako ich nahodia realitkam. Tak teda ako hladat inym sposobom? Bolo mi odporucene ist za starostom ak sa jedna o dedinu. No chceme ostat v meste. Chodime sem tam okolo lokalit a pozerame ci nieco nie je na predaj no zatial nic co by vyhovovalo.
Odpovedať
@nikaella najdite si lokalitu a pohadzte ludom do schranok. Ze ste rodina mate zaujem o kupu a ak by mali zaujem nech vam zavolaju.
Odpovedať
@nikaella Ako chodis okolo a pozeras? Ze bude na dome cedula na predaj? Nie tak sa to nerobi, pouziva sa dnes internet a pozerat vsetky mozne stranky s inzeratmi. Druha aktivnesjia moznost je tie listky ale neviem co je to moc ucinne, majitelia mozu zavolat ak chce predat ale casto daju aj tak realitne lebo daju aj tak inzerat..
Odpovedať
Profilova fotka
My sme hľadali väčšinou cez realitky, asi dva roky a nakoniec som náhodou šla na bazos a našla som tam čerstvý inzerát od súkromníka, pridaný v sobotu, v nedeľu som ho čítala, hneď som volala a v pondelok už sme ho mali rezervovaný. Takže to bolo tiež len tak tak, pred nami sa tam bol jeden pán pozrieť a tiež by ho hneď kúpil. Boli sme asi sympatickejsi ;-)
Odpovedať
@nikaella Necakajte na inzeraty, naozaj vsetky dobre domy sa behom par dni predaju. Oslovte vy realitne kancelarie, povedzte co hladate, oni akonahle budu mat nieco cerstve pre Vas, este to ani na internete nemusi byt a budu Vam volat. Nam takto volali ....
Odpovedať
@klara321 presne toto som skúsil a výsledkom bolo, že ma realitaci otravovali s každou hovadinou, ktorá bola úplne mimo mojich požiadaviek.
Odpovedať
@raphael42 Treba si poriadne zadefinovat poziadavky a upozornit ich aby neotravovali s nezaujimavymi nehnutelnostami. :-)
Odpovedať
@klara321 na tomto sa musím uz len zasmiať :-D ty si myslis, ze som im nepovedal, čo presne chcem? Realitaci su zúfalí a neschopní. Prípadne mi jeden na priamu otázku do telefónu klamal a až na obhliadke sa bez hanby priznal, lebo inak by som samozrejme ani neprišiel. Takže ešte raz, takýto spôsob hľadania neodporúčam. Rovnako negatívne skúsenosti mám aj z ČR.
Odpovedať
Tiez nemame dobre skusenosti s realitkami 😒 bazar a pod a vsetky stranky realitiek mam prelistovane odhora nadol. Tak asi len cakat ci sa nieco neobjavi 😒
Odpovedať
Profilova fotka
cakat treba :) to, ze teraz chcete kupovat dom alebo byt neznamena, ze hned musi by v ponuke taky, ktory by vam vyhovoval
Odpovedať
Profilova fotka
Môžeš ísť kľudne cez realitku, prečo nie?? Však ku koncu nemusíš aj samotný predaj riešiť cez nich, to sa už dá v pohode obísť. Ja by som v tom proste problém nevidela. Ďalej môžeš využiť FB, nájdi si stránku mesta a daj si tam inzerát
Odpovedať
@nikaella zdravim ja ked som hladal pozemok tak som po okolitych dedinach povylepoval papiere s tym ze kupim pozemok s urcitou velkostou a ludia mi volali. Este som robil aj tak ze som pozeral katastralnu mapu a ked som nasiel vhodnu zahradu tak som sa siel spytat ci nepredaju a nakoniec som aj kupil.
Odpovedať
Profilova fotka
@ado88 Ked budu len tak cakat necinne sa pozerat, tak tak skoro teda pozemok nenajdu ani len nahodou, treba kukat neustale ponuky, kontaktovat realitku ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nikaella Treba vybehnúť do danej lokality a popýtať sa obyvateľov, či nevedia o nejakom pozemku alebo nehnuteľnosti na predaj. Úplne najlepšie zájsť do miestnej krčmy, tam sa človek vždy dozvie všetko, čo potrebuje x-)
Odpovedať
iny sposob asi neporadim. Ja som asi tristvrte roka sledovala pravidelne kazdy den ponuky na internete. Z nehnutelnosti.sk som si dala zasielat maily s novymi ponukami a hned ako mi jedna taka prisla sme tam volali a vyslo to..
Odpovedať
Profilova fotka
Treba len vydrzat. Niekto najde hned inemu to moze trvat aj roky. Najlepsie je sondovat a mozno by si nespravila krok vedal, ak by si si dala nejaky inzerat
Odpovedať
Profilova fotka
@nikaella to máš pravdu, že je veľký dopyt po domoch, bytoch a pozemkov.. moja sestra už rok hľadá byt v meste a nevie zohnať.. minulý týždeň tiež išla a hádzala do schránky papieriky ale zatiaľ aj to je bezúspešné.. no treba vyskúšať a chodiť stále obkukávať ako to aj robíte..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme hladali pozemok v okoli BA do 15-20km kvoli praci a dochadzaniu, sme z BA.. byt nas uz nebavil... tak sme chodili je jedno kt. smerom... nakoniec sme nasli pozemok klasicky na inzerat na nete... nahodili inzerat a na druhy den sme sli pozriet... vela vela sme pozerali medzi tym az kym sme si vybrali.. tento bol v ponuke 2dni, ak je co i len mensia sanca ze sa vam paci necakajte ani den... realitka v nasom pripade predala 37pozemkov za 5dni od zverejnenia inzeratu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikaella všetky, všetky realitky treba len sledovať a poslať im aj kontakt na teba aby o tebe vedeli a aby ti mohli zasielať ponuky
Odpovedať
@nikaella ja som oslovovala ludi konkretnych pozemkov,ci by nepredali. Daj echo aj znamym,oslov realitky,pretoze oni ked dostanu dobru ponuku,tak ako prve ponukaju klientom,ktory ich poziadali o najdenie nehnutelnosti. Na portaloch su vacsinou leziaky,ktore sa zle predavaju.
Odpovedať
@raphael42 tak ste proste mali stastie na neprofesionalnych predajcov a takych bude asi vela. Ja mam zase pozitivnu skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto Súhlasím ak sa nájde niečo čo sa páči, treba pozrieť, netreba čakať, že pôjdem zajtra, lebo v takomto prípade je fakt, že zajtra môže byť už neskoro, ak je to lukratívna ponuka.
Odpovedať
@nikaella My sme hľadali dom, resp. pozemok cez 20 rokov. V 1995 sme si kúpili byt v BA a chceli sme sa presťahovať do domu. Pravdou je, že sme nehľadali intenzívne a nepozerali sme každú ponuku Počas tých 20 rokov sme pozreli desiatky domov, ale žiadny nebol to pravé orechové. Nechceli sme robiť kompromisy, tak sme radšej čakali. Pred asi 4 rokmi sme natrafili na jeden inzerát na pozemok. Lokalitu sme poznali, vedeli sme hneď, že to je ono. Teraz už bývame vyše roka v novom. Chcem tým povedať, že po pol roka hľadaní je priskoro byť zúfalý. To pravé bývanie musí človeka osloviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 a som si istý, že mnoho takýchto prípadov je, ktorí hľadali dlhé roky vhodný pozemok či dom a to si ešte zober, že kedysi nebol až taký bum po pozemkoch a domoch ako je teraz za posledné obdobie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?