Ako na to?

Vlastníme pozemok, ktorý má šírku 14.5 metra a radi by sme prikúpili aj susedný 20.5m avšak na nete som zistil že ho vlastní 5 ľudí. Jeden pán má 2/6 a ost. štyria vlastníci po1/6. Podarilo sa niekomu tu kúpiť tak vlastnícky rozdrobený pozemok a všetci vlastníci sa dohodli na rozumnej cene a predaji, alebo ani nemá zmysel začať obiehať ich po Slovensku. Ani netuším či vôbec všetci žijú... ;-)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik Poznam jedneho, co bol v podobnej situacii. Mal uzky pozemok, susedny bol v 3/3. Trvalo to dlhsie, ale podarilo sa. Ak ti to neponahla, chod do toho. Ak ti to ponahla, lebo by si inak osadil napriklad dom, tak to budes asi sklamany.. V pripade prvej moznosti by som polozil hotove peniaze na stol. To dost urychli veci.. ;-)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik 5 vlastnikov by nemal byt problem, to nie je az tak vela. daj si pozor na predkupne pravo jednotlivych vlastnikov na kupu podielov od ostatnych spoluvlastnikov. Skus ich oslovit listom, ponukni cenu a cakaj na reakcie :) inak taketo veci je dobre riesit v spolupraci s pravnikom..
Odpovedať
@pokakany_trpaslik Ahoj. Není to neřešitelná záležitost. Nicméně, každý ze spoluvlastníků má předkupní právo na podíl ostatních. Takže si zjisti aktuální adresy a můžeš je oslovit s nabídkou. Jak velkou jim učiníš nabídku je nejsložitější záležitost. Oslov nejdříve toho, který bydlí nejblíže. Pokud nevíš, jestli vlastníci žijí, tak to bude asi problém, protože jestli nežijí, tak mělo podle zákona proběhnout dědické řízení. Nejsložitější bude, pokud některý vlastník žije, nedej Bože umřel v Americe ( USA, Kanada ) to bude těžký oříšek. :-)
Odpovedať
No a akú ponúknuť cenu netuším...Pred rokom bol otec na našom pozemku a pristavili sa dvaja ľudia a pýtali sa ho či by náš /môj a manželkin/ nepredal-tata tvrdil, že je vlastník :-) a povedal, že ja nepredám, ale skúste odkúpiť susedný-myslel ten o ktorý mám záujem teraz ja. Oni mu povedali, že sa na ňom nedá stavať, ale na našom áno-netuším prečo. Náš má v súčastnosti hodnotu asi 15€ za m2, ale susedný ak sa na ňom fakt nedá stavať oveľa menšiu /podľa mňa/ a to sa obávam dedkom a babkám nevysvetlím že nie som ochotný dať 15€ m2, lebo starší človek občas nechápe jednoduché veci. Rád by som sa k pozemku dostal len preto, aby som nemal suseda a namiesto toho by som tam chcel vysadiť ovocné stromy.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik 15€ za m2 sa ti zdá veľa? Ešte dobre, že starší človek občas nechápe jednoduché veci.
Odpovedať
U nas stoji m2 stavebneho pozemku 50-70 € a to sme obycajna dedina pri Ziline.
Odpovedať
@viktor811 Záleží kde na Slovensku človek žije aký je dopyt/ponuka, rozloha pozemku a platy v regione.
Odpovedať
5 vlastnikov nie je az tak vela,hlavne,ak su z rodiny. Aspon o sebe vedia,skor ich dohladas. Kolega potreboval kusok pristupovej cesty k domu odkupit od 26 roznych ludi. Trvalo mu to skoro dva roky...
Odpovedať
Preco si si este nezistil, ci sa na tom pozemku moze ci nemoze stavat? A hlavne dovod? Hodnotu pozemku poznas, tak navrhni im kolko mienis zan dat a uvidis. ved to este nejdes vyplacat,ale dohadovat sa. 5 valstnikov je nic, kupovali sme pozemok z5 slizov a na kazdom bolo od 5 do 15 vlastnikov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?