Ako mam chapat vzdialenosy medzi domami 7m?

Ked chcem tam mat okno ako daleko mam byg od hranice 5? On si da okno a 2 metre od hranice a moze tak byt? Ale preco ja mam ist 5 a on 2. Je niekde stanovane kolko to mat? Alebo sa tp bere na poli? Ze ja 3,5 m a on 3,5? Lebo ja ked dam 4 jemu staci 3. Ako to je aby mi to urad schvalil? A ako je toms kuchynou. Je to obytny priestor alebo nie? V akej norme alebo zakone to najdem? To znamena, ze ked si sam okno a budem 2 metre od hranice moze sused namietat a nemusi mi schvalit konanie?
Odpovedať
"kto prvy pride, ten prvy melie" plati vacsinou aj tu. ak si sused postavi dom 2m od hranice, ty musis ist na 5 m, ak tam budes mat okna do obytnej miestnosti. toto je vseobecne nariadenie a nie vzdy to tak musi byt. podmienky su presne stanovene v uzemnom plane obce ci zony, kde su dane doplnujuce udaje aj o tychto vzdialenostiach. napr.u nas musi byt tato vzdialenost vzdy minimalne 3,5m od hranice pozemku a 6m od cesty. takze stavat dom na 2m hranicnej ciarny pozemku nemoze nikto. a teda sa chod informovat na vas stavebny urad, co mozes a co nie.
Odpovedať
@kkl82 u nas sa strikne drzi litery, a teda 2 m od hranice, ale tusim nemozes mat okno do obytnej. Preto sa pytam ako to je
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko je to o stavebnom urade a dohode so susedom. Niekde ti to prejde a niekde nie. Mne bolo povedane ze okno na izbe 4 metre od hranice,ale okna na garazi a na kupelni uz mozu byt 2 metre od hranice. Mam dve okna na garazi 150x60 a jedno na kupelni 150x60 a dom stavam 2 metre od hranice. Na druhej strane mam 20 metrov od hranice
Odpovedať
@patriky U nás SÚ povedal síce 7m, ale my sme sa so susedom dohodli, že dáme obidvaja 5m (teda viac) a okná budú vzdialené 10m. 7m sa nám zdalo dosť málo a teraz medzi domy ešte zmestíme prístrešky pre auto 8-)
Odpovedať
@roboza je fajn pen ja mam uzky pozemok cca 12m, cize max sirka domu 8.
Odpovedať
Este sa spytam pracovna je ako obytna miestnost?
Odpovedať
@patriky ak je to len tvoja súkromná , tak áno, ak podnikáš tak nie.
Odpovedať
@patriky samozrejme, však tam nemusí byť pracovňa navždy
Odpovedať
A ked je susedny dom na hranici pozemku mozem stavat vo vzdialenosti 4 metre, vsak? Bez obytnych okien samozrejme. Pozemok je siroky 18m, z toho my vyplyva, ze max 12m siroky dom tam mozem postavit, chapem to spravne? Cize 4m z jednej strany, 12m siroky dom, 2m z druhej strany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?