Ako donútiť obec podpísať vecné bremeno?

Obec nam zriadila (po velkych peripetiach) vecne bremeno na obecny pozemok, aby sme sa mohli dostat na svoj pozemok, mame uz tahane aj IS. Obec nam dala vecne bremeno na cely pozemok (asi setrila na geom. plane), teraz nam chce toto vecne bremeno zrusit s tym, ze sa urobi nova zmluva a zakresli sa len cast , ktoru potrebujeme na prechod. Mame obavy, ze nam zase obec bude vodit za nos a ani neskolaudujeme dom, a nebudeme moct preniest tarchu z rodic. domu na nas (koli existujucej hypoteke). Chcem sa teda opytat, ci je mozne take nieco, ze by sa len k uz existujucej zmluve urobil nejaky dodatok, kde by bol vyznaceny ten prechod? Alebo jednoduch sa to musi urobit vsetko nanovo? Dakujem vsetkym , ktori sa vyznaju v problematike a odpovedaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpionka34 v problematike sa moc nevyznam, ale laicky to vidim takto: pozemok vedia rozdelit geometrickym planom, zameria geodet.... laicky by tarcha v prechode bola na obocho novovzniknutych parcelach, takze predtym, nez sa toto zameranie da na katastralny urad, treba spisat zmluvu kde vy budete suhlasit na tej parcele ktora nie je pre vas aktualna ze sa to vecne bremeno zrusi :) musi to nejako takto cca ist, urcite nesuhlaste so zrusenim vecneho bremena s tym, ze nove zapisu az ked sa parcela rozdeli!!!!!!!!!!!!!!!!!! pekne krasne inak... najprv rozdelte, geodet napise cisla novo vzniknutych parciel, a potom sa vecneho bremena na jednej tej casti vzdate... ;-)
Odpovedať
Dakujem za odpoved :-) Ved ani by sme nesuhlasili, aby sa to najprv zrusilo...to by sme si naliali maslo na hlavu :-| Este som rozmyslala, ci sa neda jednoducho napisat dodatok k uz existujucej zmluve, cize nic by sa nerusilo, len by sa urobil dodatok s geom.planom. No uvidime....
Odpovedať
Ja by som navrhovala podať v jeden deň na správe katastra obidve listiny - zrušenie vecného bremena a hneď aj žiadosť o založenie nového vecného bremena (žiadosť+geometrický plán). Alebo spísať s obcou zmluvu o budúcej zmluve o zriadení vecného bremena na už nové parcely, ale to by bolo asi zložitejšie. Este som chcela, to že geodet parcelu zameria a vyznačí na katastri v mape neznamená že už ten stav platí, k akejkoľvek užívateľskej zmene je potrebné doložiť právnu listinu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?