Ako dlho ste hľadali pozemok?

Ako dlho kým ste hľadali kým ste našli to čo vás oslovilo, vtedy ste si povedali to bude náš domov...mesiac, pol roka, rok, dva?
Odpovedať
3 mesiace. Uz som ani nedufal a potom to prislo, laska na prvy pohlad :-).
Odpovedať
My sme pozerali situaciu s pozemkami asi rok, ale to tak nezavazne, co sa v nasom okoli predava a za kolko. Ked sme si na novy rok povedali, ze ideme do toho, tak sme obvolali realitky, boli na obhliadkach a 23.januara sme uz podpiaovali predkupnu zmluvu :) nemame ten najlepsi, ani najidealnejsi pozemok, no chceli sme byvat v konkretnej lokalite. Ceny sa tu pohybuju okolo 100 az 130e za m2 a ked sme natrafili za 65e za m2 bolo rozhodnute :) pozemok ma 529m2 takze velky, sice ma tvar takej ,,slzy,, a nachadza sa na krizovatke, no verim ze ked postavime dom, plot a vysadime stromceky, tak to bude ten najlepsi pozemok pre nas :) a sme v lokalite kde sme chceli byt, co bolo pre nas najdolezitejsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
vsetko to je otazkou penazi ... v okoli su pekne pozemky, ale zasa drahe, tak preto pozeram a pozeram uz mesiac, dva ... snad sa nieco naskytne vyhodne :-)
Odpovedať
Zhruba 3mesiace sme hladali a potom sme ho konecne nasli. Teraz uz 2 mesiace riesime veci okolo toho.
Odpovedať
Profilova fotka
my hladame uz asi 4-5 mesiacov a stale nic :-( uz zaciname aj zvazovat byt ale nevieme sa s tym jaksi zmierit... no ale najom nebudeme platit donekonecna, tak neviem kolko este vydrzime hladat ten spravny kusok zeme..... :-S
Odpovedať
Mne sa podarilo najst pozemok asi za mesiac ale mal som podmienku aby to bolo dalej od mesta (ziaden satelit) klasicka dedina.Takze nizsia cena a aj zaujemcov menej ;-)
Odpovedať
My sme aktívne hľadali asi 7 mesiacov, a to sme nemali konkrétnu lokalitu, len podmienku <30km od miesta pracoviska. Mali sme ale extrémne nízky rozpočet a nechceli robiť priveľké kompromisy. A nakoniec sme našli. Odporúčam vám, úplne vynechajte realitné portály - to si nechajte na koniec, ak už nebude iná cesta. Veľa sa pýtajte známych, vyselektujte obce, v ktorých by sa vám páčilo a obehajte si obecný úrad, vývesky a aj miestnu krčmu a tam sa spýtajte. Pretože tam nájdete to gro, z ktorého, čo sa nepredá, tak až vtedy vačšinou smeruje na realitný portál.
Odpovedať
My sme hladali asi 2 mesiace keď sme našli čo sme chceli, ale kým sa všetko dalo do poriadku s papiermi tak sme čakali asi 8 mesiacov. Pozemok máme od dvoch majiteľov ktorí na naše naliehanie dali dokopy parcely a obci darovali časť na cestu. Nakoniec z toho majú asi 10 pozemkov krásne širokých. Oplatilo sa nám čakať. Aj rozmery máme ideálne, len keby ešte cena bola menšia brali by sme väčší. Teraz máme 12 á a 26 šírku. Ostatné rozparcelovali podľa seba, takže ostatný kupujúci si už rozmery nevedia prispôsobiť. Pre nás by bol ideál 15 á. treba hladať a čakať, alebo sa popýtať ak by ste niečo chceli konkrétne, nám sa vyplatilo zisťovať. A realiťák ten nám nakoniec dal kontakt na jedného z predávajúcich, lebo by sme asi čakali doteraz, nebol moc schopný. Najlepšie je sa kontaktovať priamo z predávajúcim.
Odpovedať
Profilova fotka
poradte mi prosim,podla coho vsetkeho vyberate pozemok? my tiez hladame uz 2-3mes.a nic.....co vsetko konkretne Vas pri vybere zaujima? my sme uplni laici....
Odpovedať
Profilova fotka
@mojamica 2-3mes? :D my sme hladali 2.5roka :D len sme mali vybraty dom a tak sme museli hladat idealny pozemok, ak nemate dom vysnivany tak je uplne jedno aky pozemok, ak mate dom, tak musite ladit k nemu rozmery pozemku. Nasledne pozerat aku ma orientaciu, aby ste napriklad nemali cely den na zahrade tien, alebo zase 45 na slnku nonstop :), dalej ci je s inz. sietami alebo bez, pristupova cesta, osvetlenie, chodnik a podobne... @atreyu 2.5roka
Odpovedať
skoro 10 rokov :)
Odpovedať
cca tri roky a aj to sme sa riadne sekli, takze netreba sa ponahlat a kopec veci preverit, overit a najma susedov! Pre @mojamica - vyber zavisi jednak od financnych moznosti, nasledne od lokality, jej vzhladu, dostupnosti k vybavenosti, blizkost pripadnych rusivych elementov ako zeleznica a pod., okolita zastavba, moznosti vystavby dane obcou, ludia....no tych najma treba brat vazne, kedze pozemok nie je lacna zalezitost a clovek na jeho kupu obycajne obetuje uspory. Prave na ludoch casto stoja a padaju sny o byvani v dome. :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
2-3 roky.Ale oplatilo sa cakat.Nasli sme nas vysnivany...Domcek na krasnom 17a rovinatom pozemku..Vela stastie pri hladani prajem.
Odpovedať
my rok....kym sme prišli sem a povedali sme si ,,tak tuto chcem zostárnuť,, :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
Vobec sme nehladali. Z nudy v praci som nasla zaujimavy inzerat a tak po praci sme isli na vylet. Cele to malo svoj "genius loci" a rozhodnutie padlo na mieste. A to som nikdy nechcela dom a uz vobec na dedine byvat... A teraz, kopanice a milujem to tu.
Odpovedať
Cakal som kym bude v konkretnej lokalite zahrnajucej cca 10 parciel so starymi domami nieco na predaj. Kym sa nieco uvolnilo preslo sice par rokov, bolo to aj drahsie, lebo okamzite tam boli aj ini zaujemcovia (a este par mesiacov po kupe sa chodili pytat nas ini ludia, ci nepredame), ale cela rodina sa z toho miesta tesime.
Odpovedať
Profilova fotka
pozemok - 2 roky...
Odpovedať
Profilova fotka
Hladali sme dva roky. Ale na druhú stranu ak by sme ideálne miesto objavili pod dvoch dňoch, tak by som neváhal a kúpil. ;-)
Odpovedať
v nasom pripade sme pozemok nasli asi po pol roku, kupit ho, to uz bola ina kava, z povodnych 5majitelov na LV sa vyklulo zrazu tusim 46, museli sa urobit dedicske konania, vyhladat aktualnych dedicov, ktori su rozlezeni po celom byvalom ceskoslovensku, vysporiadat a dat to na poriadok trvalo 6rokov... a to este nie je vsetko, zostava tusim poslednych 40m2 a bude fajront...
Odpovedať
Pozemok sme hľadali skoro rok a pol. Človek si mysli, ze ked ma peniaze nie je to problem, ale opak je pravdou. Dali sme si preverovať vyše 20 pozemkov a na každom sme našli nejaký problem. A prave riešime kúpnu zmluvu na ten nas vysnivany 😊 oplatí sa pockat a nekupovať pozemky alebo domy len preto ze su lacne, vždy sa najde nejaký problem 😁
Odpovedať
U nás v prvom rade bola priorita kúpa bytu a do 2-3rokov sme chceli kúpiť pozemok a začať stavať dom. Ale ako to už občas býva naskytol sa krásny pozemok boli sme ho pozrieť vyhovoval nám tak sme ho kúpili a už plánujeme stavbu domu :-)
Odpovedať
My sme nehladali asi ani mesiac, prisli sme na tretiu obhliadku myslim a bola to laska na prvy pohlad :) Akurat teda vyrazne drahsia ako sme povodne chceli :))
Odpovedať
ja som hladala priblizne rok, beznadej, tak nakoniec kupujeme byt... Ale predstavy domu sa nevzdam. Snad sa o par rokov zadari :-)
Odpovedať
tak u nas to bolo cele inak. Pozemok si nasiel nas v podstate. Bol som este v skusobnej a vtedy som sa dopocul, ze kamarat predava nejake rodinne pozemky. Vsetko bolo super, lokalita, IS, aj cena prijatelna. Tak som si zajednal a po skonceni skusobnej sa kupovalo. Bolo to po navrate na rodnu hrudu zo zahranicia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mojamica veľkosť, šírka, siete, kanalizácia, svahovitosť, orientácia na svetové strany a cena/m2. My sme hľadali skoro rok, ale je to celkom slušné bývanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Najlepšie kritérium je ako písala @pancake: Prídeš na miesto a povieš si: Tu chcem zostarnúť :) Môžeš mať totiž 100 rôznych kritérii, môžeš chcieť všetky inžinierske siete, kanalizáciu, optický internet, ale jednoducho "dobrý pocit" je nad všetky z nich. Hľadali sme 2,5 roka a oplatilo sa počkať. Nám sa na našom vysnívanom mieste tak páčilo, že sme obetovali aj tú kanalizáciu a optiku. Kanalizáciu plánujú robiť v horizonte 3 rokov (pod našou ulicou je už potrubie, takže ju nebudú musieť rozkopávať) a internet si vyriešime inak. Za to máme v obci vynikajúcu infraštruktúru - v pešej dostupnosti MŠ, ZŠ, zdravotné stredisko, lekáreň, obchody, pošta, reštaurácia, detské ihrisko, cyklotrasa, priame autobusové spojenie, atď. Počas toho hľadania sme už raz jeden pozemok skoro kúpili - mal technicky všetko čo sme chceli, ale chýbal nám "ten pocit". Nakoniec nás odradila aj výrazne komplikovaná dopravná situácia, relatívne malé výmery pozemkov a úzke cesty bez chodníkov. Dobre sme urobili. A ešte jedna vec - obhliadky si naplánujte počas pekného počasia. Boli sme rok pred kúpou v tej istej obci ale inom projekte, bolo daždivo a vôbec nás to tam neoslovilo. Po roku sme sa vrátili a po ďalšom už dokončujeme hrubú stavbu :)
Odpovedať
3 roky, treba cakat, kym nepride ten pravy pocit, ostatne je nepodstatne ...
Odpovedať
Profilova fotka
boli sme obzriet jeden pozemok u nas v dedine, akoze krasny naozaj, v centre dediny, jazierko, oplotenie, ale cena 34tisic, za 17a...potom sme boli pozriet este jeden v susednej dedine, ticha slepa ulicka, ale v dedine dokopy nic...nakoniec nam teta darovala svoju cast pozemku v inej susednej dedine, druhu polovicu sme odkupili od manzelovych bratrancov za 9tisic, takze mame 8a intravilan a 11a extravilan, za 9tisic...sme na konci dediny, z terasy bude vyhlad na maly lesik, pracu mam v tejto dedinke 1,5 km a manzel v susednej 3 km...skola, skolka, lekari, zubar, posta, jednota, kadernicka...snad sa nam tam bude dobre byvat... :-)
Odpovedať
Neviem ci sa stale oplati cakat...Ja som dlhsie snivala o domceku, manzel tomu velmi nakloneny nebol a vyjadril sa, ze az ked splatime byt, tak som musela cakat, ale tohto roku v novembri sa to konecne malo podarit, tak som vo februari zacala intenzivne hladat, ale naozaj tak, ze som sedela na zastavke mhd a tak som nad tym riadne uvazovala, ze mi pred nosom odisiel autobus-no cista posadnutost a trvalo to cca 2,5 mes. Pozemok to zdaleka nebol idelany, kopec prekazok ale naozaj ked sme tam prisli, tak sme si povedali, ze toto je to miesto kde zostaneme a hlavne islo o lokalitu ktora pre nas bola TOP. Neviem si predstavit, ze by sme hladali dlhsie, asi by som zosalela z toho. Proste to muselo byt hned. A aj ked je tam stale par veci ktore mi vadia, neviem si predstavit nieco ine a hlavne tie ceny za pozemky idu sialenym tempom nahor...aspon teda v nasom okrese, takze ak by sme tento nekupili tak by sme uz asi ani nikdy nestavali. Obcas musi clovek aj upustit z narokov...Dnes zaciname tahat obvodove mury, tesiiiim :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?