Ako a kde najlepšie hľadať pozemok?

Ahojte, podobne ako viaceri tu z vas, aj my s manzelom nastupujeme do obdobia "hladania pozemku" :) buduci rok by sme radi zacali s vystavbou domceku, no momentalne akosi tie pozemky nie su. Hladame v okoli Kosic, preferovane - Barca, Sebastovce, Mala Ida, Peres, Lorincik, maly pozemocek - do tych 600 m2. poradte, ako ste hladali pozemok, ako sa to najviac oplati, co vam pomohlo...atd. vsetko nam pomoze. :) vdaka za vase cenne rady. Renka
Odpovedať
1
2
@lyya pozerali sme bazos a reality. a chodili a chodili a chodili a kukali a kukali
Odpovedať
a nakoniec ste nasli takto cez bazos alebo reality stranky? cez realitku alebo od sukromnej osoby? Dakujem za odpoved :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som pozerala realitné portály. Pôvodne sme chceli starý vidiecky dom na záhorí (dostupné na víkendy z BA), ale pomimo som pozerala aj pozemky. Stále mi cvrnkal do nosa inzerát na pozemok v Podbranči, tak som manžela ukecala, že veď poďme len na obhliadku, za to nič nedáme. Ešte sme sa odtiaľ ani nevrátili domov, už sme realiťákovi volali, že to berieme. Nie sme síce na rovine, ako sme pôvodne chceli, tých 604 m2 bolo asi 13 rokov neudržiavaných, takže to tam aj tak vyzeralo, v spodnej časti bola zem rozmočená, čo sa tam zdržiava voda z kopca, ale ten úžasný výhľad stojí za to. Už sa teším, až postavíme chalupu a budem sedávať na verande so šálkou čaju a hľadieť do údolia a pozorovať srnky. :-)
Odpovedať
@lyya To najdolezitejsie rozhodnutie uz mate za sebou - viete lokalitu aj vymeru. Na inzeratoch v RK najdete hlavne nove pozemky, cerstvo rozparcelovane, od developera, ci nejakeho obchodnika. Skor odporucam pekne krasne sadnut do auta a ist sa prejst. Pytat sa na konkretnych uliciach beznych ludi, mamiciek s kocikmi :-D Tie to isto tiez riesili a okolie dobre poznaju. A samozrejme - obecne urady, tam tie tetusky vedia vsetko, kto zomrel, kde sa dedi a predava atd.. Ak sa vam nejaky pozemok zvlast zapacil, treba ho najst podla katastralnej mapy a nakontaktovat majitela. Vsetko je na predaj, ide len o cenu! :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Treba zvážiť úmysel stavby domu. Je rozdiel či staviate dom ako investíciu, či dom pre Vás na najbližších min. 30r. Ak to je dom pre Vás, riaďte sa hlavne podľa Vášho presvedčenia o polohe domu, je xy faktorov ktoré ovplyvňujú, to je na dlho..... Hlavne pri hľadaní berte do úvahu – školu, škôlku pre vaše deti, obchod – aspoň základné veci, poštu, krčmu, kostol. Samozrejme aby deti keď budú mať 15r, mohli žiť a chodiť niekam von bez toho, aby ste ich vy rozvážali. To sú len také moje postrehy a názory na výber lokality. Čo sa týka pozemku – aby bol svetlý a boli dostupné siete. Ostatné sa dá všetko riešiť. Je vhodné pri výbere poradiť sa aj s odborníkom – architektom, podľa pozemku Vám bude vedieť navrhnúť aký typ domu by tam bol OK. Je to dosť dôležité!
Odpovedať
Keď už niečo nájdete zisťujete si či tam nie je spodná voda,alebo ilovitá pôda,či?
Odpovedať
@lyya no ked mozem poradit tak Barca je uplne najlepsie lebo je to v meste, ostatne je uz nutna auto a pre deti robit taxikara. ale... svagor ma pozemky snad v pol Barci. Taky maly pozemok ako chcete vy sa predava , teda ak este je co, za cintorínom smerom k bývalému JRD, boli sme to tam obzerat s muzom aj ked je to mimo nase fin moznosti, meter stal 100e, neviem ako teraz pozemky vnutri barce len s domom a to stoji majland. mali sa predavat pozemky nad cintorínom pri letisku ale je tam nejaky problem, skor ti povedia na miestnom urade, tak to stoji (svagor tam ma pozemky a chcel ich predat , ale nema komu :) kedze sa tam este nesmia stavat) potom som videla novostavky na konci smerok ku kokso baksi a pri trati ale to je podla mna taka priemyselna cast.Taka ta pekna utulna cast je zastavana bud staousadlikmi alebo si milionai pokupili zmurali a postavili "panelaky"
Odpovedať
ano, presne viem ktore pozemky myslis, tie sme boli pozriet aj my. ako vravis 104 eur /m2 je dost, bez plynu, kanalizacie a zla pristupova cesta. .. bez osvetlenia. ak teda myslime na to iste mozem sa teda spytat - kde ma este pozemky svagor? ak by bolo nieco, tak by sme sa radi pozreli atd. ci len tie pri letisku? vdaka :)
Odpovedať
@lyya Svagor ma pozemky kade tade ale tie vnutri nepreda lebo to "še prida", a ma tam dom aj so svokrou a okolo toho obrovske pozemky co musi len kosit..... ale tie na "predaj " co chcel tak pri letisku, nad cintorínom.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je nič lepšie ako osobne behať po okolitých dedinách a pýtať sa. Nám to trvalo skoro rok, ale našli sme. Tiež sleduj bazos.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@lyya ahoj.starsia teme,ale aj tak by ma zaujimalo,kde sa vam nakoniec podarilo kupit pozemok a ci ste dobre vybrali.Mna z tych casti najviac zaujma Barca.Aj my sme sa boli pozriet na tie pozemky pri letisku,ale akosi to stoji uhorom. A ako sa vam pozdaval Lorincik.Ako dedinka pekna,ale clovek musi potom za vsetkym behat do mesta.
Odpovedať
Profilova fotka
@saminka7 musis poznať svoje priority,predstavy a potreby. Dedina/mesto, rovny pozemok/kopec, prizemny dom/poschodovy...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ľudkovia,podľa vás ? km od centra ste ochotní ísť bývať?
Odpovedať
@marta2610 toto je ťažká otázka a hlavne co iné mesto to iný názor. Tiež záleží od náročnosti jednotlivca. Ja osobne by som išiel maximálne 7-10km.
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 10😉
Odpovedať
@marta2610 v KE byvas este stale v meste aj ked mas do centra cez 10 km. V BA je to este viac (Vrakuna - Nam. SNP napriklad). V takych Medzilaborciach si 3 km od namestia uz na vidieku. A dost dolezite je aj ci do roboty, skoly potrebujes prejst cez cele mesto alebo staci prist len na "okraj civilizacie" a si aj v skole alebo v robote. Lebo v Kosiciac ak byvas 15 km od mesta a treba prejst na druhy koniec co je dalsich 10 v spicke a zapchach tak je to straaasne dlhe cestovanie
Odpovedať
ale clovek musi potom za vsetkym behat do mesta. nesuhlasim - aj v meste musis behat za vsekym a to hlane preto, lebo: 1. v meste je extremne drahe parkovanie, pripadne zadarmo este par rokov, ale nie priamo pri vchode co komplikuje nakupy, tak ci tak musis ist do obchodu autom, pretoze 20kg nakup neodnesies, pokial nie si Arnold Schwarzenegger, a ist autom 1km, alebo 5km, to je uplne jedno - a dokonca tvrdim, 5km skodi autu menej, ako 1km (prilis kratka trasa), cize tvrdenie, ze v meste je vsetko na dosah, je vrcholny podvod, casovo to trva rovnako* (MHD nie je riesenie, zmrzlina sa mi tam roztopi a zas neodnesiem 20kg) 2. nemozes porovnavat dom an dedine a dom v meste - to nei ej ekonomicke a ferove porovnanie, porovnava sa cenovo rovnake riesenie, cize v meste by to bol byt. podotykam - zaprdeny byt. tam ani nemozes kupit vela veci naraz, cize PARADOXNE zas a znovu musis ist do obchodu castejsie, co logicky znamena viac casu zabiteho v obchode, ako 1 velky nakup aj napriek dochadzaniu. * stavebniny na dedine su vybavene rychlejsie, ako v meste - tak 15 minut mi trvalo nakupit 200kg materialu ktory som potreboval, a to som mal stavebniny na druhom konci dediny, rovnaka vzdialenost v meste bola minimalne na 30 minut - hustejsia doprava, zbytocne velke stavebniny, viac zakaznikov predo mnou, ceny porovnatelne az mensie na dedine. v neposlednom rade, psychika. 55m2 2i vs 150m2 dom s 500m2 zahradou. aspon toto je moje porovnanie Blava vs vidiek. dochadzanie je sice 15minut vs 45 minut, no ale dajme tomu dam vypoved a kaslem na cely svet. PS: mesto je nahovno, clovek chce ist do divadla a je vypredane skor ako to pride do ponuky, cize naco mi je take mesto... bez auta je clovek v meste aj tak odpisany, do divadla s MHD ist nemozem,a bez auta sa nepohnem, ale paradoxne ani ho nikde nezaparkujem - neriesitelne, zbytocne stresy... to uz radsej pojdem pozorovat medvede nazivo.
Odpovedať
@weggie uveris, ze su ludia, ktori ziju v meste bez auta a uplne pohodlne a spokojne aj s MHD. Ked mas doniest nakup., tak si 3x rozmyslis ci ti naozaj treba 6x1,5 l vody v PETkach, ked voda tecie aj z kohutika. Hned je nakup o 9 kil lahsi. A 11 kg nakup donesie aj priemerne zdatny chlap a vydatej zene s rodinou ani nehovorim :-D A na bezny nakup ti stacia potraviny za rohom. Na vacsi sa netreba trepat na opacny koniec mesta. Supermerkety s beznym sortimentom su v kazdej stvrti aj na kazdom sidlisku. Muka je rovnaka v tescu, bille a dokonca aj vo vecierke za rohom. Preco ju vlacit cez pol mesta? Ale uznam, su ludia, ktori sa bez auta ani nevykadia A preco nemozes ist do divadla s MHD? Vsak spoje chodia aj pred aj po predstaveni. A uz vymysleli aj take, ze taxik.
Odpovedať
@marta2610 v Blave to nieje o ochote ale peniazoch. zalezi na doprave a ako pise zita na konkretnej situacii.
Odpovedať
@weggie v meste sa naopak neoplati chodit autom koly drahemu parkovaniu. Divadla, listky kupujes normalne ked pridu do predaja a kupis a jasne ze chodime mhd, pred divadlom dame veceru alebo pohar vina alebo po divadle. Ved parkovanie v centre Ba je drahsie ako listok do divadla.
Odpovedať
@atlaska no ja to mam takto: naposledy ked sme isli do divadla, prsalo - MHD si neviem predstavit, nie v divadelnom obleceni, ale som smrtelnik, nemam 5000e oblek. lenze listky sa skor daju kupit 2-3 mesaice dorpedu a je to dot onicom, lebo ked dostanem chut na divadlo, tak hned, nie o 1/4 rok dopredu - zivot je pes, nemusi mi ten termin vyhovovat a potom je to take nasilu, ako navsteva gynekologa/zubara, alebo proste idem si to odtrpiet. pred divadlom, tma pri eurovea, sa da parkovat zadarmo - ale je to plne, ono ja som ochotny si platit za parkovne, napr v Monte Carlo v Monaku som platil 1e/hod http://thumbsnap.com/s/cciam1Nz.jpg ale nad zemou nie - vsetko pod zemou, paradoxne primorske mesto o rozlohe 0.6km2 - primorske pisem, lebo dobre tu vieme na tomto fore, co je to spodna voda a co je to hornaty teren - lebo monako je skala. a tam maju 12 poschodove parkoviska POD ZEMOU. kazdy hotel, kazde kasino - ziadne take, ze dostanu stavebne bez podzemneho parkoviska. ako to, ze tam to ide za 1e/hod a v BA, de je kopec miesta, to nejde? preco tu v podzemi platim 3e/hod ? ako navstevnik som sa tam citil velmi pohodlne a to som sa tam aj bavil s policajtom, neviem preco ma zastavil, asi lebo sme isli uplne identicke auta za sebou s vychodoeuropskou znackou. ale nevadil mu ani pes navolno na mieste spolujazdca... :) pricom tam bol chaos s formulami... a ked sa snazim parkovat v BA, aj napriek mojej uchylke parkovat na <1cm od pevneho bodu (napr stena, stlp, druhe vozidlo so mnou pridruzene, - nechcem aby ma oskreli) mam pocit, ze parkovaniev BA je horsie ako v ugande.. ale poviem to takto, najviac sa mi zatial pacilo divadlo v Trnave - sice parkovanie tiez nanic, ale dalo sa. Listky super volne, mala sala, velmi blizky az intimny pocit z hry aj v poslednej rade na poschodi.. v BA je to take.. no.. prilis masove... ale da sa, az na tu dostupnost listkov.. avsak pozemok, pokial to nejaky uleteny politik nezmeni = absolutne luxusne a vzdy volne parkovanie a to je bonus ktory zneguje dochadzanie.. aspon u mna :)
Odpovedať
@weggie v BA zrusili taxiky? Lebo my vychodniari do divadla chodime v taxikom. A aspon nemame problem ist kulturu zaklincovat nejakym tym poharikom vinka. Bolo by mi blbe popijat tokajske a moj partner by chlipal presladene bublinky
Odpovedať
@zita19 u nas v BA je voda divna - rad si dam test, ale su to vyhodene prachy, voda niekedy smrdi ako kanal. preto kupujem PET, aj ked viem ze ani plast nie je dobry, mozno to urobim na osmozu. taxik je mi odporny, necitim sa v nom komfortne.. mam zle skusenosti s BA taxikom ale ano, da sa to riesit s priplatkom za luxusnejsiu taxi spolocnost (skusenost je napr - okradanie taxameter, doslova fetak za volantom co ide 90kmh po sancovej (nieco fajcil, smrdel ako hovado, ale ponahlal som sa na vlak, ale ten tiez smrdel vlastne, skoda ze som ho nenahlasil, este som bol mlady) na margo nakupov v najblizsom obchode, mam vlastny nazor - ja chodim nakupovat do AT, jednoducho to co ponuka slovensky trh mi nevyhovuje.. jednak je na SK draho, jednak na mna pozeraju ako na idiota, ked nieco chcem, napr pomoc, jednak je kvalita nizka (vynimky existuju a navstevujem ich pravidelne, paradoxne ich mam do 1km od bydliska), cize nie, nemozem nakupovat v prvom - som velmi narocny, ale taky som ja.. ale to je na dlho a asi ina tema, nechcem zahltit temu, len pisem, co sa mi nepaci v meste, a preco sa oplati dedina viac... ja planujem aj vlastne pestovat na dedine, aj ked nie som donuteny, no som, ale nie pre peniaze, ale pre kvalitu... resp ani nei dedina, ale pozemok - lenze pozemok v BA (viem ze nepiseme o BA), stoji najmenej 200e/meter, co je sialene. to je skutocne draha zahradka aj pre mna :D ja nepoznam cloveka, co zije bez auta, aj sused dochodca, chodi do tesca autom, a ked mal pokazene auto, isiel MHD, ale nadaval, ze nefunguje, podotykam ma tu bus aj elektricky, cize velmi kvalitna MHD.. ludi bez aut poznam, ale aj ti siahnu po aute, ked prsi... ale aj MHD su plne, aj cesty su plne, takze.. cele mesto je plne :D inak, preferujem nakupovanie vo velkom, preco by som mal platit maloobchodnu cenu, ked mozem velkoobchodnu? co som blby (bez urazky ku komukolvek, len recnicky), aby som platil za muku x eur, ked ju mozem mat za 0.5x ? muka, cokolvek, je KOMODITA a komodita - v kapitalizme, sa riadi podla ceny resp kvality, ale uz sa motam :D PS: poznam cloveka, ktory taha praci prasok z USA - to je vrchol uz :D ale ma na to dovod :) ale Bylinky sa daju pestovat aj v malom byte, pokial nie je parapeta 5cm siroka.., sice aj tam sa da :) vin si najviac vychutnam doma.. aj jedlo... proste pre mna je stres v tychto restikach.. ais som domased typ :) ale ano, s tym suhlasim, ze ak na alkohol, MHD sa zide.. skor ste mi pripomenuli, nepaci sa mi, ze vsetko je v CENTRE - autom sa tam neda, a s MHD je to niekedy problem, ale tak, ked som bol mladsi, isiel som bicyklom aj 80km k jazeru... ide o komfort, ktory clovek chce, alebo skor cistotu... ale tak, moja pointa bola, aj z mesta do mesta je to niekedy obtiaznze, cize je to tak 1:1 voci dedine.. no ale to je len moj nazor... konieckoncov je to blizsie.. ale zas.. neda sa mat vsetko v jednom, neda sa mat sukromny dvor v centre BA, pokial nemam 1000e/m2 - ale to tiez je obmedzene, druhy-treti taky nie je :D skor je zaujimave, preco sa original BA ludia trepu mimo BA na vikend, to je tiez taky paradox.. chaty, domy, vidiek...
Odpovedať
@weggie ty si len fajnovy Bratislavcan :-D :-D ktory sa vytrepal byvat kdesi na periferiu hlavnej slovenskej dediny. Mozno keby si to zobral 60 km na JZZ bol by si spokojny. Skus porozmyslat. Aj tu spravnu kvalitu persilu by so mal v najpblizsom obchode
Odpovedať
@zita19 on kupuje skor eko a antialergicke prasky... neviem preco az odtial, ale tak... co uz :D ja som orignal z dediny, ale blizko z BA, nasli sme sa so zenou, ona pracuje v BA, preto sme teraz v BA, ale stavame v jej dedine, kde ma rodinu.. a je dalej od BA, no cesta pod hodinu od BA. no napr, kedze nechcem zaspinit Zem persilom, chcem nejake bio eko prasky, zatial len hypoteticky, neviem ci by som to nasiel v LIDL, to mam najblizsie, potom tesco billa, tiez neviem, ci to tam maju a ak ano, asi draho, preto by smo bolil eshop. napr, priklad: teraz som kupoval motorovy olej do auta, 100eur. V autorizovanom servise, kam by normalne uvazujuci clovek chodil by mi nauctovali tak 150eur za olej. pricom ten, co tam davaju oni, stoji tak 35eur vo velkoobchode. cize je sice odporucany a splna normu od vyrobcu (je lepsi nez premium znacka volnopredajnych, avsak ja ho neviem kupit, lebo ho predavaju len autorizovanym), ale ten co som kupil od alterantivneho vyrobcu ja, je omnoho spickovejsi, kedze je to vlastne zavodny olej pre najnarocnejsiu prevadzku a daleko, daleko prevysuje poziadavky vyrobcu motora. a aj napriek tomu, usetril som, doprial som motoru maximum, co dnes trh ponuka. PS: to iste aj tanovanie - najblizsia pumpa je Slovnaft, nofuj, 1,25eur za 95oktan, ja potrebujem aspon 98oktan, a ten mam z CR za 1,15eur za liter ( u nas kvalitativny ekvivalent je nad 1,40eur). to iste kurz, banka ponuka kolko 26,3? ja mam 27, spot (forex stred burzovy stred) je 27,02. beat that. proste - moj system je vyladeny tak, ze ma ziadny sprostredkovatel tak lahko nevojede... a pocitas dobre - CR je od BA 85km, ako to, ze sa mi to oplati? :D a toto v najblizsom supermarkete nedostanem. a to iste mas s paprikou.. ale asi aj persilom, ale do persilu sa este nevyznam... ale musim uznat, ze napr, LIDL mal teraz akciu na tablety do umyvacky a zial som kupil len 1 balik, 100ks, za 10e. znacka znama, neviem, ale umyva to rovnako, inde to predavaju za 13e a potom 17e, cize.. ano, obcas sa vskutku da kupit dobre aj v najblizsom, ale nie vzdy :D aj keramicke noze tam maju, ale tupe :D
Odpovedať
@weggie ako na dedine si kupis listok do divadla den dopredu a ides? :-) u nas na dedine byva divadlo raz do roka a listky su vychytane okamzite dva mesiace dopredu. Ja chodim do divadla kazdy mesiac a tesim sa aj ked mam listok kupeny mesiac dopredu. Raz som mala do Prahy listky kupene rok dopredu.
Odpovedať
@weggie prisim ta ake mas auto a aky okej si kupil.
Odpovedať
@weggie si to ty Cuky? presne, Slovensko je smrrrť, žiadny obchod do 50m od domu. Preto chodím do Rakúska 30km, všetko lepšie, lacnejšie a hlavne bližšie. Ešte aj lístky do Wiener Staatsoper si môžem kúpiť aj 1 hodinu dopredu, bratislavské divadlá sú smmmrrť. :-D
Odpovedať
@sysell Millers CFS @stastnyjim napriklad, hory (nie len Tatry) mam radsej na Slovensku, nez inde.. cesty tu mame horsie, to je snad logicke.. a tak isto supermarkety - pisal som uz tusim, ze som tam videl x politikov, preco asi? tiez pozeraju Cuky ? Inak osobne Vieden nemusim, nepaci sa mi, a vela ludi (napr ne-europan ktory sme dosiel) mi hovorilo ze BA je krajsia ako VIE, ale nie tak pekna ako Praha napr.. @atlaska nijak, len som pisal, ze to, ze clovek byva v meste, este automaticky neznamena vyhru v sluzbach, ba naopak - a vy zeny, z dedin, mozno vam toto bude blizke - kde sa lepsie objedna ku kadernicke? dedina alebo mesto? co ja pocuvam zeny, na dedine je to lacnejsie, kratsie cakacie doby, daleko nizsie ceny, pricom kvalita je rovnaka, ak nie vyssia (nemoze si pokazit meno) na margo AT, ja s autom chodim do servisu 300km daleko od BA, ale nie do AT, ale CZ. sluzby su tam o 1/3 lacnejsie a pristup 3x lepsi. teraz som menil pneu na dedine a viete preco? lebo v BA sa musim objednat na TERMIN ako key to je operacia u neurologa, v mensich mestach proste prides, cakas 20-80 inut a odides - toto je sluzba, ktoru mam rad, rychlo a kedykolvek a nie aby som si planoval vsetko na minutu, pricom ten servis termin aj tak nedodrzi. cenovo ani nemusim pisat, ze na dedine to mam za polovicu (aj doklad)... cize ano, dedina ma nevyhodu cestovania do mesta, dialka - ale ma to aj svoje vyhody, napr ja si v panelaku nemam kde skladovat pneu a to je hned aspon 20-40e/rok. cize chcel som zakladatelke pripomenut, aby nebrala z dedin len tie nevyhody, lebo potom pride o viac moznosti.. ja sice BA nemam rad, ani velke mesta, ale tiez sa snazim nebrat z nich len negativa.. ta dostupnost 10minut autom do centra je super.. ale to je asi tak vsetko... pomerne super je este aj elektricka, ked si zajdem z opacnej strany mesta takmer do 1 hodiny za 2,40eur tam aj naspat - auto toto tak ekonomicky nedokaze. no 2 vrecia cementu v MHD asi neodnesiem. ani podlahu. aj ked sifon ano. pokial avsak kurier stoji 2,50eur.. tak MHD az taka famozna nie je, pokial to nepotrebujem ihned :) cize podla man je to viacmenej narovnako, zalezi od priorit.. na prespavanie staci 18m2 kamrlik v meste, to je pravda.. len keby nestali 140 tisic...
Odpovedať
@weggie ano mas pravdu mne dedina vyhovuje, ja by som si na Bratislavu uz nezvykla. Ale s tymi divadlami si sa sekol to dedina prosto nema, ale kedze ja za kulturou cestujem do Ciech, Rakuska Talianska nevadi mi ani tych par kilakov do Blavy
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?