12m šírka pozemku - aká max. šírka domu (okolo sú voľné parcely bez stavieb zatiaľ)

Ako je to so šírkou domu a odstupmi od susediacich pozemkov pokiaľ tam nie sú ešte stavby? Je nutné súhlas majiteľa pozemku keby sme sa chceli viac priblížiť k hranici jeho pozemku aj keď tam nestavia?
Odpovedať
Profilova fotka
@smajliicka neriešte majiteľov pozemku, ale hranice. Od toho, čo nie je Vaše musíte mať pri dobrej vôli všetkžch súčasných aj budúcich zúčastnených odstup 2+2 (2+5). On nestavia, ale môže. Vy sa nechcete obmedzovať, nežiadajte to od iných.
Odpovedať
@smajliicka vzdialenosť od spoločnej hranice so susedným pozemkom je podľa SZ min. 2 m a od susednej stavby 7 m. Aby ste nezamedzili na susednom pozemku budúcu stavbu, tak z jednej strany 2 m a z druhej 5 m ako píše jan45. V stiesnených pomeroch 2 m z každej strany, ale vtedy nesmie byť ani v jednej z protiľahlych strán, v obvodových stenách okno z obytnej miestností..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne si myslim ze zadavatel temy by rad postavil dom na celu sirku pozemku, a potom ked bude chciet stavat sused, tak sa bude odvolavat a namietat na to ze sused im bude tienit svojim domom. Ano treba mysliet aj na suseda a jeho pripadnu buducu stavbu, a nie len sebecky vidiet seba.
Odpovedať
My máme pozemok 14m,susedný je tiež 14m,aj keď zatiaľ nestavia,ale v budúcnosti môže. a projektant povedal,že z tej strany musíme nechať nie e 2m,ale 3,5m,aby sme neznehodnotili susedný pozemok. Príde mi to férové radšej 3,5m obaja,ako jeden2m a druhý 5m,zvlášť keď máme rovnako úzky pozemok. Krásne nám vyjde 8,5m dom,to úplne stačí.
Odpovedať
dakujem za prispevky. no je to dost uzke, hladame dalej teda :) . A ano, nerada by som obmedzovala druhych, takze ak je moznost, budeme sa obzerat po inom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?