Zateplenie stropu, sádrokarton

Ahojte. Prosím vás, ako by ste dávali zateplenie do stropu v mojom prípade? do stropu ide 40cm vaty (2 vrstvy po 20). Lišta na sádrokarton ide hneď pod veniec ako som to vyznačil na obrázku. Vzidalonosť od vrchu sadrokartonovej listy po spodok drevenej klieštiny je cca 40cm. Povala nebude...je lepšie napchať vatu medzi klieštiny a druhu vrsvu hneď pod to vo výške pomúrnice čím ale vznikne medzi sádrokartonom a vatou fuga cca 10 cm? alebo je lepšie ukladať hneď na sádrokartonovu konštrukciu ??
Odpovedať
@tomi389 urcite nechaj fugu...inak taky krov by som priznal..minimalne teda kliestiny a spravil sikmy strop najma ked neplanujes povalu...
Odpovedať
neplanujem povalu pretoze tam nieje miesto ....a spekulujem aj nad prieduchmi z krbu...preto chcem stropy rovne.. len este ma zaujima ako poriesit sadrokartonove zavesy ...mam si ich dopredu nasrobovat na kliestiny a potom druhu vrstvu vaty na to napichavat ?
Odpovedať
@tomi389 ja by som na kliestiny lepenkacmi nabil drot alebo spagat, medzi kliestiny prvu vrstvu vaty..zo stresnych lat urobil pod kliestiny rost - druha vrstva vaty, na to parozabrana a az potom zavesy a rost z profilov na sadrokarton...pod zavesy dat tmel prip. penovu pasku kvoli utesneniu parozabrany, ktora sa narusi skrutkami, ktore budu drzat zavesy...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomi389 zabudas na parozabranu, pozor aby nebola derava ako sito :-S Zavesny rost na SDK bez dier v parozabrane v mojom fotoblogu..
Odpovedať
noo tu prvu vrstvu som planoval presne ako pises... klince, drot.... takze ty navrhujes spravit dreveny rost a uchytit ho vo vyske venca a na neho dat vatu? a na ten dreveny rost davat potom klasicke zavesy ak som spravne pochopil? leboja som planoval davat drôt s okom a rychlozavesy..
Odpovedať
@viperko dakujem idem pozriet
Odpovedať
@viperko tak konečne viem ako na to.. budem to robit podla teba.. len by ma zaujimalo, ze ci to nepracuje ta drevena konstrukcia a nepraskju spoje na SDK.
Odpovedať
Profilova fotka
Inspiroval nas @viperko a tiez sme to tak robili...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomi389 už cez rok bez praskliny.. malu vlasocnicovu prasklinu som našiel len na styku so stenou ale musíš sa dobre zahladiet aby si ju videl.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?