Zapustenie soklikov do omietky

Standardne sokliky su lapac prachu, pruzny tmel sa casom odlepuje a celkovo nevyzeraju k svetu. Riesil niekto zapustenie soklov podlahy do jednej roviny s omietkami? Existuju na to dake original zaomietacie listy ,alebo nahradne funkcne riesenie?
Odpovedať
@rkorba riešim, rad by som to tak spravil, ale neviem, či stihnem, asi nie, už mám omietkárov na stavbe
Odpovedať
@rkorba http://www.magnettrade.sk/soklova-lis...
Odpovedať
@sgi320 diky toto riesenie som nasiel, ale ako vsetko dedikovane je to cenovo prestrelene. Skor som rozmyslal, ze by som kupil ukoncovaciu listu, podla laseru ju prichytil ku stene a omietkari by ju zaomietli v rovine. A ja nasledne potom na lepidlo pod nu nalepil soklik do roviny. Jednoduche na pripravu i realizaciu za fragment ceny. http://www.kupelnesk.sk/sk/233437/e-s...
Odpovedať
@rkorba nad tým som uvažoval aj ja, ešte hľadám riešenie po omietkach, mňa by ani štandardný sokel netrápil, ale mám skryté zárubne a ten detail ukončenia sokla pri zárubni mi robí vrásky
Odpovedať
@rkorba možno to bude úplne bez soklov, keďže zvažujem PUR liatu podlahu, ak sa to podarí pekne spraviť, len v tomto prípade neviem, ako by tie steny vyzerali po pár ťahoch mopom
Odpovedať
@sgi320 kamarat ma liatu podlahu, bola samozrejme nekrestansky draha a ako sokliky ma prilepene pvc Lko ako za komunistov :-( Nezavidenia hodny detail :-)
Odpovedať
@rkorba no, to áno, preto hľadám nejaké estetické riešenie ;-) možno len nejaký 1mm hliníkový plech o šírke 6-8 cm nalepiť mamutom na stenu ;-)
Odpovedať
@sgi320 nevyleješ pekne pri stene, bude to potrebné niečim zakryť. Asi sa soklikom nevyhneš. BTW: nádherné obrázky detailov,... kiežby boli tak dokonalo rovné steny, podlahy, lišty.... aj ja by také chcel :-) @rkorba
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@rkorba ahoj, v inej diskusii som videl ze si pouzil ukoncovaciu listu pred omietkami ako si planoval. do akej vysky si ju daval oproti poteru? Neviem v akom si stadiu s podlahou, ale foto finalnej realizacie by pomohla. Alebo sa aspon podel so skusenostami. Dakujem
Odpovedať
@nicearty robim sadrace potom vybrusim podlahu a budem robit dlazby. Mal som po ruke 10cm vodovahu, tak som si ju prikladal ku stene a podla nej prisroboval startovacie listy. V garazi som to dal na 20cm sokel.
Odpovedať
@rkorba aha, cize vsade budes davat dlazbu? Tam si soklíky narobíš na rozmer aký budeš potrebovať. Horšie to je pri plávajúcej podlahe, kde majú v ponuke len urcity rozmer soklovej listy.
Odpovedať
@nicearty neriesim plavacky a ine nezmysly :-) To je vymysel do bytov, kde sa vzdy jedna o rekonstrukciu, ja staviam novostavbu a preto to riesim raz a poriadne ;-) Akurat na buduce by som nedaval sokliky do vstavanych skrin, lebo su tam zbytocne, ale co uz spravia sa i tam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba to uz je vec nazoru :) Ale inak sa mi to riesenie pozdava a pravdepodobne sa inspirujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Robili ste si niekto zapustene sokle aj ked ste uz mali hotovu omietku? Ak ano stalo to vysekavanie omietky za to, alebo to bolo problematicke?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
mate spravene niekto zapustene sokliky aj pomocou obycajnych omietacich profilov, je to nevhodne riesenie? https://preomietkarov.sk/produkt/ukon... ako to vyzera realne? ak mate foto, poprosim. dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?