Základy a podlahy v rodinnom dome na kľúč

dobrý večer, chceme kupiť dom ,ktorý je stavaný na kluč .Ide o jednopodlažný dom. V pospise je napisane zloženie podlahy: Podkladný betón hr.120mm s kari sieťou Izolácia proti zemnej vlhkosti z asf.pásov Podlahový polystyrén eps100s 2x60mm poter 35mm Je to postačujúce ? dom má mať elektrické podlahové vykorovanie odporove/ to neviem čo znamená/ ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@arab007 mas pekny nick..... ale ostatnemu som nerozumel......... :))
Odpovedať
@arab007 v emiratoch je teplo - izolaciu do podlahy by som nedaval, ani kurenie vobec nerobil, ale ked uz tak nejake na ropu, vraj je tam lacna.
Odpovedať
@arab007 na elektrické kúrenie je to malo... Či už to budú odporove káble ale teplovodna podlahovka na elektrokotol, ale skôr tie káble. Odporúčam si zistiť mernu potrebu tepla, z tohto údaju sa už dá odvodiť aj približna platba za kúrenie v elektrike. Pre porovnanie, my budeme tiež kúriť EE a do podlahy sme dali 2x toľko eps(150S). Samozrejme tomu zodpovedá aj ďalšia skladba konštrukcií.
Odpovedať
Profilova fotka
@arab007 ten dom je uz zkolaudovany ?
Odpovedať
Dom nieje skolaudovaný, budú ho stavať teraz na jar. Máme na výber z tohto domu alebo poschodový s plynovým kúrením a solárnym panelom tak sa rozhodujeme ktorý,lebo máme cez 50 a nechce sa nám chodiť po schodoch . Mne sa viacej zdá tento nízky dom ,lebo je na tihšom mieste ale nevieme či nebudú veĽké náklady na kúrenie elektrinou ,preto zisťujem či je dostatočne zateplený od podlahy aj stropu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@arab007 na miesto EPS100S by som použil EPS neofloor. Zvýšiť tepelný odpor (o 35%) a rozdiel v cene materiálu je 7-8€/m2
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?