Za koľko nabehne podlahové kúrenie pri cementovom potere a pri anhydrite. Rady od užívateľov?

Prosím o informáciu od skutočných užívateľov podlahového kúrenia, ktorí sa rozhodli bud pre cementový poter alebo anhydritový poter.
Odpovedať
Jednoznačnú odpoveď nikdy nedostaneš, jeden ti bude doporučovať to, druhý ono. Aj jeden aj druhý materiál sa používa. Rozšírenejší je cementový poter, aj ja ho mám. Skús si vyhľadať informácie o vlastnostiach oboch a sám sa rozhodni. Nábeh kúrenia je pre rozhodovanie bezpredmetný. Prvý nábeh zo studenej podlahy je len na začiatku vykurovacej sezóny, potom už kúriš non-stop. V zime snáď nechceš nechať vychladnúť podlahu cez deň a poobede znovu spúšťať kúrenie. A nikto ti objektívne neporovná, či je rýchlejší nábeh u jedného alebo u druhého. To by niekto musel mať pol miestnosti vyliatu cementom a pol anhydridom. Skôr nájdeš firmy na cementový poter, ako anhydridový. Cenovo neviem porovnať, ja som ponuku na anhydrid nemal. Ak skutočne uvažuješ nad sádrovým, tak si nechaj naceniť obe varianty.
Odpovedať
Profilova fotka
Zabudol/la si napísať, či ide o vodnú, alebo elektrickú podlahovku.... ]-( A druhý x nepolož otázku, ale otvor diskusiu, lebo na otázku sa dá odpovedať len 1 x... 8-( Ja mám anhydrit - a elektrickú. Nábeh je druhá strana tej istej mince a volá sa zotrvačnosť. T.j. keď ma 4 x za deň na 1 hodinu odstavia (vypnú), necítim toto vypnutie, lebo poter má svoju zotrvačnosť a udrží si naakumulovanú teplotu. Keďže tento efekt nábeh/zotrvačnosť sú neoddeliteľnou súčasťou podlahového vykurovania, ani sa nesnažím robiť nejaké časové pásma zohrievania, ale mám to zapnuté v kuse na rovnakú teplotu. Osobne ani nikomu neodporúčam (či už má vodnú, alebo elektrickú podlahovku), aby tam dával nejaké časové pásma, lebo aj tak tam stále bude strašiť to, na čo sa pýtaj aj Ty: NÁBEH. A koľko môže trvať nábeh, ak vypneš kúrenie (trebárs na 1/2 dňa)...? Aj 2-3 hodiny...
Odpovedať
Ak by si robil podobnú skúšku v laboratórnych podmienkach pri rovnakých vstupoch tak s ohľadom na skutočnosť, že cementový poter býva spravidla vyšší, anhydritový nižší rýchlejšie by sa relatívne mohol prehriať cementový. No rozhodovať sa pre túto vlastnosť, že ktorý poter si dať mi pripadá smiešne. 99% ľudí sa pre jedno, alebo druhé rozhodne z dôvodu stavebnej výšky poteru, lebo práve ten +/- cm až dva sú pre nich oveľa podstatnejšie.
Odpovedať
Beton, vodna podlahovka, plynovy kotol, ekvitermika.. O nejkom nabehu neviem, kotol je stale v rezime automatiky a ked ekvitermika rozhodne, tak kuri v predstihu a to plati aj pre zaciatok sezony.. Rychlost nabehu by mozno mohla zaujimat akurat tak chatarov, ktory pridu do vymrznutej chaty..
Odpovedať
mame vodnu podlahovku a kurime vkuse. ziadne vypinanie, ziadne casove pasma. Kolko sa tym usetri? Ako utrpi komfort?
Odpovedať
Z cca 19 na 20 okolo hidiny aj viac aj menej zavisi od vonkajsej teploty a pod. Cize nabeh je velmi rychly-beton
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?