Vyska na podlahu len 10cm

Zdravim, pri rekonstrukcii kupelne stojim pred vyriesenim podlahy. Spiatocku z radiatora by som chcel dat do podlahy, lenze mam nato 10cm. Systemova doska najtensia je 2,5cm, lepidlo dlazba kludne 2cm a na poter vyjde len 5-6cm. Je taky mechovany, udavaju min 3,5cm ale mam obavy aby to nebolo malo... dal by som aj kari alebo vlakna, ale aj tak... sak to musi duniet alebo co pri beznom pouzivani. Ako by ste to riesili? Pod podlahou je garaz, resp odizolovat by som nemusel, len rad by som aspon vlaznu podlahu z tej spiatocky
Odpovedať
Ja keď som riešil podlahy v dome, zistil som, že okná mám osadene o 10 cm nižšie ako malo byt. Nemohol som si dovoliť dať viac ako 4 cm polystyrenu, som uvažoval nad uponor mini. Ale koli ploche a cene som nakoniec išiel do vyššej podlahy a diskomfortu. Ale myslím, že pri kúpeľni to nebude likvidačné
Odpovedať
@matoztt veď potery sa štandardne dávajú 5-6 cm 🙂
Odpovedať
@matoztt amhydrid to vyrieši 🙂
Odpovedať
@matoztt Betónový poter na podlahové kúrenie stačí 5-6 cm. Takže si v pohode. Ak chceš ešte ušetriť na výške, daj miesto systémovej dosky 2 cm XPS a do neho nacvakaj hadicu podlahového kúrenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinak15 v kúpelni?
Odpovedať
@jan45 ja mam aj v kúpeľni 🙂 dvojitá tekutá izolácia. Bezproblemov
Odpovedať
Anhydrit bežne davame do kupelne, akurat ak je zlab, tak vynechavame v mieste sprchy a vacsina klientov si to spaduje cementovym poterom. Ono treba hlavne mysliet na to, ze hrubka sa berie od hornej hrany rurky v podlahe, takze anhydrit v hr.3.0cm nad rurkou je v pohode. Ja mam doma cement.poter cca 3.5cm nad rurkami podlahovky a je to malo, citit to dokonca pri chodeni ako to plava. Preco to mam tak, sa ma radsej nepytajte, tuto nasratu etapu mojho zivota som uz v sebe uzavrel. Vsade ide dlazba 60x60, v prvej izbe som to riesil 15mm zubatym hladitkom do kriza lepidlo a leveling system, je to pevne ako slak ale narocne na realizaciu. Ostane izby lejem 1cm nivelacky a potom dlazba. Uz po tej nivelecke sa to sprava uplne inak ako predtym... Takze ak vychadza poter iba 3cm nad rurkami (ich vonk.priemer je standardne 2cm) tak jedine anhydrit a poctiva naterova izolacia na celej ploche vytiahnuta na stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
to sú laické níázory z krátkodobého užívania. Fakt je, že pri prípadnom vytopení sa môže podklad chovať inak.
Odpovedať
mam tiez sadru v kupelni,ziadna izolacia,kupem sa vo vani,nie vedla.sprchovy kut je beton.
Odpovedať
Profilova fotka
vidím, že tu treba písať po lopate, ne stručne. Anhydrid je vynikajúci materiál pre svoje spracovateľské vlastnosti a spôsob dosahovania rovinnosti. je vhodný pod veľké plochy kde je potrebné pokračovať s malými prestávkami. Nie je prvda, že je lepšie vodivý tepelne, okrem vody ostatné látky majú odvodenú vodivosť tepla od hmotnosti (hustoty).čiže ak je anhydrid o 10-30% ľahší ako betón nemôže lepšie viesť teplo. Ale to pri podlahovom kúrení tiež nehrá rolu, pretože ide o malú hrúbku. Dôležitejšia je vlastnosť, že pri opätovnom namočení stráca pevnosť a stav je nevratný. teda v prostredí, kde je riziko zatopenia je použitie na zváženie. A náterové izolácie robené amatérsky nepokladám za izolácie. Končia výškou prahu, pri zatopení kúpelne alebo celkovo podlahy voda pretečie do okolitých priestov a po podlahovej izolácii sa dostane prakticky všade.
Odpovedať
Tak tak anhydrit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?