Vyrovnanie podlahy

Dobrý deň potrebujem poradiť .potrebujem vyrovnať chodbu medzi kupelnou a obyvackou ktora je siroka 1,5m vyska tam je asi 1-1,5cm na dlzke cca 1,5m...na chodbe je dlazba mozem to vyrovnat iba lepidlom? lebo beton v takeh hrubke popraska...za rady vopred dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 samonivelizacna hmota... ziadne lepidlo
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 @fugas20 - Tak - tak... Samonivelačka... 8-)
Odpovedať
Ale môže ísť aj na dlažbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 pokial dlazba dobre drzi ..moze..aby bol podklad sudrzny...
Odpovedať
veru lepidlo nedavaj, ja som to skusil a uz taku chybu nespravim....alebo si kup poter od tusim weberu ten balkonovy ten ide od 1cm vyssie a s tym to nahrubo vyrovnaj a potom dolej nivelackou :)
Odpovedať
@fugas20 Nivelacka v hrubke 1cm bude dost drahe riesenie. My sme na vyskovu opravu ext. schodov pouzili poterovy FlexBeton od Baumitu. Moze ist od hrubky 10mm. Je velmi silny, tvrdy, pripomina kleber - svojou plasticitou, vadnutim atd.
Odpovedať
Na vrch ide plávajúca podlaha 8mm A pod ňu 3mm podlozka
Odpovedať
Prečo nie lepidlom? Popraska?
Odpovedať
Profilova fotka
nam na staru dlazbu odporucili adhezny mostik a az potom nivelacku. vraj aby to neodskocilo. zatial drzi;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri spádovaní balkónov som lepil dalžbu pri kraji až na 2 cm lepidla nič nepraská..
Odpovedať
Profilova fotka
sissik jedina ponukla normalne riesenie...
Odpovedať
@philos to si dal 2cm naraz ci si to robil postupne? lebo ak naraz, je to mrte vela.... to si lepil tu dlazbu na buchty ci co? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fugas20 Ahoj. Určitě bych nedával různé neověřené a nesystémové materiály. Pod plovouí laminátzovou podlahu můžeš dát i silnější kročejovou izolaci. Třeba izofloor 6 mm silný. nebo hobru silnou třeba 10 mm, nebo i 50 mm. Pokud ale chceš dát nivelačku, tak se musí dlažba napenetrovat, aby se vytvořil adhezní můstek. Pokud se opravdu jedná o plochu 1,5 x 1,5 = 2,25 m2, tak vrstva 1 cm je přesně 22,5 l. To spraví 2 pytle a ještě zbude. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaa Naraz, škoda že som to neodfotil - na buchty nie to by bolo duté normálne 2cm vrstva lepu (kema - 131). To nie je nič v marci som robil kúpelňu a tam išlo pri strope 3 cm lepu tak rovné to boli steny (novostavba) - to som si aj odfotil.
Odpovedať
Kup si flexbeton od baumitu je to vrecovane po 25 kg a máš po starostiach. Vrece stojí okolo 5,50 EUR a je to vyskúšané a spoľahlivé 😉
Odpovedať
A samozrejme podklad natri ako písali adhéznym mostíkom .. Toto je najlepšia varianta a finančne najmenej náročná .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?