Výmena starej drevenej podlahy so škvárovým základom na druhom podlaží.

Ahojte, viete mi povedať, ako spraviť svojpomocne nový základ podlahy keď vydriapeme parkety, dosky a vynosíme škváru? Aspoň nejaký stručný postup, typy, materiály, ktoré použiť? Peňazí veľa nie je, takže si veľa musím robiť sám. Pod nami je byt a stropy, teda pod našou škvárou sú betónové nosníky, takže ich zase veľmi zaťažovať asi nemôžem. Alternatívy, ktoré mňa napadli: 1 - suchý spôsob - vybrať starý podklad s podlahou, vyrovnať spodok a naklásť hranoly, pomedzi polystyrén alebo inú izoláciu, OSB-čku a plávačku vrátane fólií. 2 - vybrať starý podklad s podlahou, vyrovnať malou vrstvou betónu (len pre dorovnanie nerovností podkladu), natrieskať tam polystyrén, fóliu, ľahký betón, nivelák a plávačku vrátane fólií (tu ale neviem, či sa ten ľahký betón dá miešať aj doma, keďže nemám možnosti dopraviť ho do bytu - myslím, či sa tie plystyr. guľičky či čo to je dá miešať do vrecovaného betónu v nádobe a potom vylievať/sypať a urovnávať) Prípadne ak mi viete poradiť iné lacné možnosti (nevravím, že tieto sú najlacnejšie), tak sem s nimi. Budem Vám vďačný.
Odpovedať
Miesto OSB by som dal podlahovy sadrokarton (pripadne fermacell). Treba Ti polystyren na podlahu? Kvoli vyske alebo izolacii? Neviem ci sa ten sadrokarton moze pokladat na polystyren. Asi by to muselo byt dost rovne. Mozno by som to vysypal liaporom do roviny, polystyren + SDK. Len asi by sa to robilo trosku blbo ten detail polystyrenu na liapor. Pripadne vyrovnat troskou piesku. Otazne je ake nerovnosti tam budu.
Odpovedať
@igor256 Aj kvôli výške aj izolácii. Ja podklad ešte nemám vyprataný, teda podlahy, neviem ako to dole vyzerá. Sadrokartón? Liapor uvažujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@xduricaj aspoň jeden rozumný dôvod pre likvidáciu parkiet a podkladu uveďte. A ešte treba uviesť nášľapnú vrstvu. Izolovať netreba a pri kladení plávajúcej podlahy parkety odstraňovať tiež netreba. Iný dôvod?
Odpovedať
uplne zbytočny napad menit podklad ked je dole byt, zvlašt ked je malo peniaškov... a ak by boli parkety nahodou dubove... skvaru za polystyren ???? jeden maras ako druhy... parkety za lacnu plavačku ????
Odpovedať
@jan45 parkety sú pokrivené, vyduté a všetko čo si viete predstaviť pod zlými parketami. Naozaj. Rozdiely výšok medzi parketami sú aj 9cm a to je dosť. Niekde vyduté, niekde plesnivé. Ideme tam s malým dieťaťom, nechcem aby to všetko dýchalo. Plávačka tam bude, to áno, ale pod ňu treba čosi rovnejšie ako tieto pokrivené parkety. No a keď to robíme, tak to chceme spraviť tak, že aspoň 10 - 15 rokov s tým bude pokoj, ak nie aj dlhšie. Parkety sme si chceli nechať, ale 2 firmy sme pozvali na posúdenie. Ani jedna by to nechcela robiť a ak, tak povedali takú cenu, že sa nám oplatí viac nová podlaha ako nechávať a opravovať toto. Uvažujete rozumne, aj ja som tak chcel, ale možnosti nás nepustia. Viem že to týmto celé predražíme, ale inak to nejde.
Odpovedať
@martinmatko parkety sú bukové, plesnivé cca 60% je plesnivých tak, ako mi páni z firiem vraveli, že to nezachraňujte, spáľte. Takže vymeníme. No a podklad. Viacerí mi vraveli, že škváru dať preč. A ja nie som znalec na to čo je dobre alebo nieje. Ale ideme robiť nové kúrenie, elektriku, takže tieto rozvody tam pekne skryjeme. Liapor sme sa nakoniec rozhodli. Polystyrén tam nebude. Max. tak v kúpeľni. Plávačka je lacnejšia ako drevená podlaha, preto plávačka. Viem, že na pocit je to horšie a nie tak teplé ako drevo, ale cena je cena a na ňu potom môžeme dať inú podlahu ak sa rozhodneme.. alebo miesto nej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?