Vyliatie betónu na kopu z domiešavača

Zdravim.Potrebujem 1.5 kubika betonu dostar do izby.Miesat to nechcem.Vrecovany je drahy+pracny.Putzmeister drahy a take mnozstvo je asi nezaujimave pre betonarku.Je mozne vyliat beton na igelit domiesavacom?Nerozleje sa po celom dvore?
Odpovedať
@schympanze svagor pouzil stary bazen...
Odpovedať
@schympanze po celom dvore nie ale pár metrový igelit si priprav, alebo si napr. vytvor kruhové debnenie z nastrihanej karisiete a lepenky. výšku si vieš vyrátať.
Odpovedať
Karisiet mam.nepremokava plachta by nestacila?
Odpovedať
@slavoslav podľa mňa karisiet zdvihne a betón pretečie tak ako bez nej.
Odpovedať
@schympanze Ja keď potrebujem zamiešať menšie množstvo betónu ručne, tak využijem miestnu asfaltovú cestu. Tak možno by to pomohlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@schympanze treba objednať zavlhnutú zmes, aj tak sa bude fúrikovať
Odpovedať
Praveze sa bude vo vedrach nosit.Ale to je jedno.Zavlhnuta zmes je v com dobra?Domiesavac to vraj nedokaze doniest.Ako sa prepravuje a sklada na mieste?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som do izieb nechal domiesavacom cez okno naliat Vyrobol som si rigol z drevotriesok a pomaly to nalial do izby len som si bol na betonarke odmerat vysku toho jarku na konci mixera aby som mal zaciatok ... trosku sme betonu pomahali hrablami lebo sklon bol maly
Odpovedať
Ja mam okno 1,7m vo vyske a nie najlepsi pristup.
Odpovedať
@schympanze pozicaj miesacku daj si doviest piesok kupis par vriec cementu a mas... alebo si kup zozen par dosiek a pozbijaj ohradku a nechaj si doniest ale to ti poviem ze je mozno aj horsie riesenie, spravit si sam fakt neni tazke
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell naco piesok????
Odpovedať
@schympanze ak to chces na robiť poter, tak možná alternatíva je riešiť priestor ako suchú podkladu (bez poteru)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr sysell urcite myslel strk, nie sastinsky piesok ;-) No chlapci, ked si spomeniem na moje davne detstvo, tak v ere pred miesackami sa beton miesal motykami na dvore. Spravila sa z fosni ohradecka, v nej sa namiesalo a potom vyvazalo. 4 fosne v rohoch pribite na hranoly , to asi mas. Ked si nechces zasrat beton hlinou a dvor betonom, tak pod neho natiahni kus igelitu aby trcal aj vonku (alebo vyloz nim vanicku) alebo nepremokavu zakryvaciu plachtu a mas docasne parkovisko na beton hotove. Len aby ste stihali tak rychlo nosit ako rychlo bude tuhnut.
Odpovedať
@schympanze stačila zavlhnutá zmes je tiež riešenie ak to má byť poter, vozí sa na nákladnom aute (vyzerá ako štrkopiesok) @viktor811 no, to mi vysletli ako vodorovná sila dvíha pevný predmet keď naň pôsobí kolmo (nebavíme sa o krídle)???
Odpovedať
@wolodymyr a z coho namiesas beton?
Odpovedať
Profilova fotka
@schympanze my sme potrebovali dostat 3 kubiky na terasu ( za domom. uzky prechod) domiesavac zastal pred domom a furikovalo sa asi 15-20 metrov. 4 furiky a 6 ludi vyhadzovalo na terasu do vysky 1m. cele to trvalo 50 minut
Odpovedať
nehamby sa roboty alebo hotový beton dovez malým nakladakom
Odpovedať
@schympanze rovno ti poviem ze napad nic moc. My sme v lete takto robili tusim 1,8m3 pripravene debnenie hned vedla mura. Voda stiekla a zacal tuhnut. Ani sme to cele nedali. Boli sme styria a makali sme jak.... ani napit ani ciga. A to sme mali dva metre. Druhy krat sme mali kalfas 1m3 to bolo lepsie ale bolo treba tiez makat a hlavne ho stale miesat. Ked si nato spomenem tak uz nikdy v zivote.
Odpovedať
@slavoslav A vieš niečo aj o vztlaku, rázoch, hybnosti a o tom, že o kolmosti môžeš len snívať. Ale ak to máš vyskúšané, tak moje poznámky zahoď za hlavu.
Odpovedať
@schympanze ved to vylej pumpou cez okno a potom uz len s hrablami rozhrabuj a niekto pred tebou ti to zarovnava.My sme to tak liali cez okno a robili sme 80m ale poviem ti bola to fuska.Lebo sme vytrhali stare drevenne podlahy a chceli sme tam dat beton a takto sme to vymysleli a narobili sa.A syn chudacik moj my to zrovnaval v horuckach.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell strk cement voda = beton
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr nuz nieco co sa si zasluzi nazov beton, bez piesku tazko namiesas :)
Odpovedať
@majkoj ked sa to tak vezme, piesok je tiez len strk pidi frakcie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak zajdi do stavebnin a daj si doviezt strk 0-1 :)
Odpovedať
@majkoj nie, ja poviem štŕčik 0-1
Odpovedať
@vrajmantak ..alebo niečo takýmto... :-D :-D :-D
Odpovedať
To je najcistejsi domiesavac aky som kedy videl :D no po tom co som sam (bez pomocnikov) miesal a roznasal po schodoch 1m3 v asi 17 miesackach (lebo bola mala) by som to nikomu neodporucal... otrocina, ako v starom Egypte.. da sa, ale treba sa na to pripravit, neboli ziadne fyzicke nasledy, ani svalovica, no 7hod makacka.. bola haluz no.. ale su miesacky, co maju 0.25m3 (ale efektivny objem 0.2m3) - neviem ako sa volaju, ale prenajom na den stoji asi 100eur. Treba zvazit naklady, lebo sa preskupuju z ludi na stroj. to by bolo za 8 miesaciek dajme tomu. Cize 2 hodiny prace. Z nej sa da dopravit beton hadicou. Ale tusim ze je tam nejaky limit na frakciu, max 4mm. Aby sa neupchala hadica. Ale mozno existuju alternativne masiny na vacsi strk.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?