Vrzganie anhydritového poteru v rohu

Profilova fotka
Dobrý deň V rohu pri posuvnych dverách pri nášlape mi anhydritový poter vydáva vrźgavý zvuk (rovnako ako na starých parketách) ak stúpim na to miesto tesne pri okne ale aj vo vzdialenosti cca pol metra. Robí to len na tomto mieste, nikde inde v dome. Pri okne testne nie su trubky podlahového kurenia. bol tam pôvodne domurovaný kvôli oknám betónový podklad, čiže na tom mieste je len 2 cm eps a 2-3 cm vrtsva anhydritu. (vrámci šírky špalety) Ako koncová krytina pôjde dlažba rozmerov 70x10, ale mám obavu, že to vrźganie bude ďalej, kedže ten poter sa tam musí v rohu dvíhať. Chcel by som poprosiť, ako odstrániť tento vŕzgajúci zvuk. Resp ako spevniť ten poter resp fixovať ho k podkladu, tak aby nedilatoval smerom hore-dole (čo spôsobuje podľa mňa vŕzganie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte doplním ,že 3 deň mám zapnuté vysúšanie podlahového poteru prostredníctvom podlahového kurenia napojeného na tepelné čerpadlo (program je 2 dni 20C - 2 dni 30 c - 2 dni 40 c - 3 dni 45C - 2 dni 40 c a tak ďalej k 20C)
Odpovedať
Dobry den, ja mam rovnaky problem a tiez sa obavam ze to vrzganie neodstrani pokladka dlazby. Ja tam mam urcite zle polozeny polystyren plus tenku vrstvu anhydridu. Samozrejme pani majstri zaliali a nestarali sa. Uz mate riesenie? Reklamovali ste to? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@bobz312 @monikpon ahojte, podobny problem mame. vrzgaju dlazdice v kupelke. myslel som si ze je to tym ze poter sadol a je medzera medzi poterom a dlazdicou. ale teraz som si neni isty ked vidim ze aj poter moze vrzgat. chcel som navrtat dierky pomedzi dzlazdice , naliat tam nieco co potom vytvrdne. ale ak je to pod poterom tak neviem. u nas poter prebehol v pohode, hrubka cc 7cm. jedine co ma napada, je navrtat sa niekadial okolo steny pod dlazdice a vyliat nejaku hmotu. u vas ak este nemate dlazbu alebo parkety, tak to je jednoduchsie.
Odpovedať
@bobz312 Ten vŕzgavý zvuk môže vydávať aj ten polystyrén pri stláčaní. Ak je skladba taká, ako píšeš, že 2 cm EPS a 3 cm poter, tak riešenie by som videl vo fixovaní poteru. Ja by som to spravil asi nasledovne: Do poteru by som narobil dierky až po základovú dosku. Problém je, ako dostať von trochu EPS, aby si pod poter dostal nejakú pevnú hmotu. Riešením by bolo naliať trochu riedidla C6000, ktoré urobí v EPS priestor. Do tohto priestoru by som natlačil polyesterovú chem. kotvu. Ak bude ten poter podložený v mriežke 10x10, tak by to malo stačiť, aby sa nestláčal EPS. Tá chem. kotva by to mala poter udržať v stabilnej výške. Pri tak tenkej vrstve nie je dobré dávať EPS. Ja som do garáže dával pod poter (6 cm) tiež izoláciu. Vošlo sa mi tam len 2 cm, tak som tam dal styrodur miesto EPS. Ak si to už odstránil, daj vedieť ako.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono to vrzga len vtedy keď zapnem do podlahovky 30c a viac teplotu vody takte to bude mat skôr súvis s rozpínavostou anhydritu. Firma mi to skúsila spravit tak že urobila v rohoch cca 20 cm drážky flexibruskou do hĺbky max 1 cm. 4 drážky vedľa seba kolmo na ram okna, do toho vložili elektrody ( kvôli tvrdosti namiesto robotu) a zaliali epoxidom. To vrzganie ustúpilo, ale v jednom bode, keď sa hodné snažím na to stúpať ešte to trochu vrzga aj po vytvrdnuti. Zvyšok verím že stiahne lepidlo a položenie dlažby. Keby to bol polystyrén tak to nereaguje podľa mna na teplotu v podlahovke, lebo keď nekúpim Resp 24 c ( kurim TČ) je to ticho @silviu a nemôže byt len zle podlepena dlazba ak sa nejedna o dlažbu v rohoch?Ja som si toto všimol pred týždňom v jedním hotely v tatrach v kúpeľni .
Odpovedať
@bobz312 flexiucet uz vo VUBke zrusili :)
Odpovedať
@bobz312 TAk potom to bude tým, že pri vyššej teplote sa roztiahne poter a dotkne sa steny. Tým, že sa posúva hore a dole, sa šúcha po stene a tým vydáva ten zvuk. Treba urobiť dilatáciu medzi poterom a stenou aspoň 2-3 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 tam je ram francúzskeho okna a mne tvrdila firma že tam sa dilatácia nedáva, je tam už nejaká "dilatácia" priamo na ráme len som si to nevšimol keď to ešte nebolo zaliate. Ale dakujem za názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ono podľa mna riešenie na istotu by bolo ten poter vysekat pozdĺž okna, pripadne skontrolovať eps a zaliag nový lenže kto si chce dať dobrovoľne dilatáciu v ploche na anhydrite keď sa ešte chystám pokladať dlažbu do stromčeka .
Odpovedať
@bobz312 Ja mám medzi poterom a rámom okna medzeru cca 3 mm, Tam som to prekryl hliníkovou schodovou lištou 2x2 cm profil L.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?