Vŕzgajúce dile a schodisko

Profilova fotka
Kúpili sme dom v ktorom mame v kuchyni a na poschodí drevené dile. Tak isto mame drevené schody na poschodie. Problém je v tom ze od chodby cez schody až na poschodie všetko vŕzga. Odhadujem ze to ma cca 17 rokov. Co sa s tým dá robiť aby to nevrzgalo? Ak by sa vybrúsili dile a nalakovali tak to prestane? Alebo existuje nejaké priesvitné lepidlo ktoré by zatieklo medzi škáry, pod dile a tým pádom by to prestalo vŕzgť? Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
to ste nikdy nespali na drevenej chate? drevo musí vŕzgať, je to hudba prírodného materiálu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenn44 lakovanie tomu nepomoze , jedine ich vyhadzat a dat nanovo ale lepit ci davat na silikon. neviem ci su na pero a drazku ale ked tam das lepidlo to tiez nepomoze aby to nevrzgalo. ale ako @jan45 pisal predomnou,na starej chate ci dome je pekne ked to vrzga ;-)
Odpovedať
my máme tiež dubovu podlahu a lepenú pekne si vrzga niekedy viac a niekedy menej napr. ked cez deň rozchodíme je ticho ale v noci ked ideme na wc tak to dosť počuť nevieme sa potichu pozrieť na deti ale tiež to tak beriem aj parkety v bytoch vrzgali ale aj dačo rokov vydržali je to príroodný materiál a má svoje maniere :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jenn44 Zdravím, to vaše vrzganie neodstránite ničím, len vytrhať a dať nové. Či je to na podlahe alebo na schodoch. Ten vrzgot spôsobuje pohyb dreva o drevo keď naň stupíte. Drevo sa pohne tam, kde má vôlu a začne to potom vrzgať. Drevené podlahy sa lepia na betonovú podlahu kontaktným lepidlom aby nevrzgali. Schody tiež majú svoje lepidlá a pružné lepidlá, tmely aby nevrzgali.
Odpovedať
Profilova fotka
No..informujem :) vytrhali sme a objednali egger korkovu podlahu komplet nová a schody tiež...práve sme sme v procese...saigon..keďže sa manžel pustil aj do omietok.dakujem Vám všetkým za rady a tipy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?