Vinylove podlahy

Aku vinylovu podlahu mam hladat na teplovodne podlahove kurenie. Nechcem lepenu. Aku max. hrubku mam pozerat, prip. aku kvalitnu znacku (vyrobca)? kde sa oplati kupit vinylove podlahy. Pozeram, ze predajne ako obi a merkury maju lacne aj drahsie podlahy. Ako je to s kvalitou ak by som kupil drahsiu podlahu z menovanych obchodov? Ci aj tie su menej kvalitne? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Ako spoznam kvalitnu vinylovu podlahu od menej kvalitnej?
Odpovedať
@lucan21 mám lepenú a inú by som ani nechcel. Moduleo Impress. Lepší tepelný prechod ako cez dlažbu.
Odpovedať
@insed je to az taky rozdiel ked je lepena, alebo klik? Keby si to clovek vedel vyskusat.
Odpovedať
@lucan21 klik systém sa časom môže pokaziť, lepená drží naveky. V prípade poškdenia jednej alebo viac lamiel, tak lepenú odlepíš a prilepíš znovu, klikovú musíš celú rozoberať. A prechod tepla z podlahovky je cez lepenú lepší, je tam priamy kontakt s betónom. Vinyl mám aj v kúpelni, iba v sprcháči dlažba, ten istý had a dlažba je chladnejšia ako vinyl.
Odpovedať
Profilova fotka
Pripojím sa na toto vlakno. Chceme vinyl ale click. Ktorého výrobcu odporúčate? Poradí prosím niekto?
Odpovedať
Ja pozeram po quickstep ale cena je vacsia
Odpovedať
@lucan21 znacka gerflor
Odpovedať
Vinyl lepeny topka.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme davali od ROCKO vinyl. Zatuak spokojnost a tepelna pohoda tak isto super - klik
Odpovedať
@lucan21 Čau,ja som kupoval ,,kvalitnu,, za 30€/m2 a po 3 rokoch vyzerá super
Odpovedať
@vajo15 super, aka znacka.
Odpovedať
Profilova fotka
@vajo15 vďaka za fotky.... Konečne niekto povie aj reálnu skúsenosť s vinylom po rokoch, a nie len tie superlatívy čo tu stále vidieť...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mňa by zaujímalo “kde udělali soudruzi z NDR chybu?”
Odpovedať
@lucan21 my máme od Tarkett Starfloor Click solid 55. Keď sme kupovali (2019) cena bola okolo 26€, takže nie najlacnejšia, ale ani extra drahá. Teraz neviem koľko by stála. U nás spokojnosť, zatiaľ poškodenia nevidím, až na jeden šrám v detskej izbe, ale to radšej nechcem vedieť, čo tam chlapci vyvádzali. Také odlupovania aké sú na fotkách o pár príspevkov vyššie, toto nemáme.
Odpovedať
Profilova fotka
Kvalitne vinylove podlahy najdete u nás na webe.
Odpovedať
@lucan21 krono
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@dominik_galaba stále spokojnosť? Zvažujem tohto výrobcu.
Odpovedať
@dominik_galaba : Davali ste pod ten ROCKO vinyl aj extra podlozku alebo iba PE foliu? Dakujem
Odpovedať
@insed a ako sa to prosím vás lepí? To je speci lepidlo alebo sa len niečo z lamely odlepi a nalepí na dlážku? Nám sa na PVC podlahe tak vylámali časom tie click zarazky... Držalo to ale bolo vidno že to tam behá..
Odpovedať
Profilova fotka
@peto077 dávali sme takúto podložku - nepamätám si výrobcu https://www.podlahovo.sk/user/documen... @jankazb úplne v pohode, niekde mi už aj padli na to veci, niekde vydržala, niekde je ďobček ako špendlíková hlavička ale to by nevydržala ani laminátka.
Odpovedať
Profilova fotka
@tabitka337 Podlaha sa lepí špeciálnymi lepidlami na to určenými, a @insed má pravdu, ak je dobrý podkladový povrch, lepenie podlahy je rozhodne zárukou dlhšej výdrže a nehrozia tam negatíva "plávania" - vylomené kliky či iné. Plávajúca podlaha má výhodu, že je lacnejšia a je možné ju rozobrať, ale tých prípadov, kedy si ľudia pri sťahovaní berú podlahu je nepomerne menej ako tých, kedy ju tam nechajú..
Odpovedať
@tabitka337 sú na to lepidlá, disperzné, vôbec nesmrdia. Natrieš časť izby, nalepíš a pokračuješ ďalej. Tento typ vinyl nemá žiadne klik drážky, nalepíš a viac sa nestaráš. Ako som písal vyššie, mám ju aj v kúpelni, aj voda je na tom a doteraz nič, stále ako nová.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Vsade sa pise ze lepeny vinyl je vhodny na podlahove kurenie, ALE to z toho lepidla nejdu nejake skodlive latky pocas kurenia do ovzdusia? Vedel by sa niekto k tomuto vyjadrit? Z tohto dovodu sme viac nakloneny na klik len lepeny je zase lepsi co sa tyka vymeny poskodenyxh casti.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinuska4444 tak si daj klikaci, a máš svätý pokoj. Ja neviem kam by to teplo uniklo keď porovnám klik čo sa ukladá vs lepený. Veď to teplo ktoré odovzdá poter podlahovke sa nestratí v čiernej diere a neodletí do inej dimenzie. Či klik alebo lepený - dodáš do objektu 10 kW tepla a 10 kW tepla sa odovzdá cez podlahu do priestoru. Či máš klik, alebo lepený .... Pri lepenom je ale "skôr" teplo. Aký je rozdiel - nik nezmeral, a predpokladám že ak to nie je nikde datované a zaznamenané, tak to nestálo za meranie 🙂 koľko ľudí kúri cez laminátovú podlahu a žijú, majú teplo aké chcú ... 🙂 a ak máš nový dom / byt - nábytok - to je ešte len "novotného smradu" všetky tie lepidlá a laky v nábytku ... to neriešiš ? 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@tinuska4444 Ak chcete mať istotu, kúpte si podlahu testovanú na emisie VOC (volatile organic compound / prchavé organické zlúčeniny), kde hľadajte v technickom liste piktogram ako je nižšie na obrázku. Teda s hodnotou A+, ktorá značí, že výrobok emituje veľmi málo alebo vôbec. Hodnotenie sa pohybuje od A+ po C, niektoré podlahy ho neuvádzajú. Lepené dielce ľahšie vymeníte, to je fakt. Z klikových systémov odporúčame SPC kompozit, ktorý má nízky tepelný odpor (u našej SPC podlahy značky PARADOR je to len 0,024 m²K/W)
Odpovedať
@solidway dakujem velmi pekne za prinosny prispevok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?