Vinylová vs. kompozitná podlaha - máte skúsenosti?

U predajcu mi ponúkli namiesto vinylovej podlahy novinku , ktorú nazývajú kompozitná podlaha . Má niekto z vás skúsenosti s takýmto typom podlahy ?
Odpovedať
1
2
19
Profilova fotka
@bojko11 Kompozitné podlahy sú novou generáciu vinylových podláh . Na rozdiel od celovinylovej alternatívy je pri nich použitá tvrdá nosná doska , ktorá sa vyrába zo zmesi polymérov a minerálnych plnív . Vďaka tomu je až 70 % celkovej použitej zmesi prírodného pôvodu . Jeho jedinou nevýhodou je vyššia hmotnosť a vyššia schopnosť vytvárať a šíriť krokový hluk / to sa ale dá efektívne eliminovať správnou podložkou / Tento typ podlahoviny je tvarovo stabilný a výrazne lepšie odoláva cyklickému tepelnému zaťažovaniu / podlahové vykurovanie , zahrievanie podlahy priamym dopadom slnečného svetla / ako je tomu u celovinylových elastických podláh / LVT / . Jeho tepelná rozťažnosť je až dvojnásobne nižšia ako je to obvyklé pri LVT . Emisie prchavých látok ho radia kategórie A+ , rovnako ako drevené trojvrstvé podlahy . Takže po ňom siahajú aj zákazníci , ktorí kladú vysoký dôraz na zdravotné a enviromentálne hľadisko . Taktiež nie sú tak náročné rovinnosť podkladu ako podlahoviny s elastickým jadrom / LVT / . Na trhu je už cca 5 rokov a našom trhu sa začal objavovať cca pre 2 rokmi . Očakáva sa jeho masívne rozšírenie , nakoľko prakticky všetci výrobcovia elastických podlahovín ale dokonca aj výrobcovia laminátových podláh zaradili tento výrobok do svojej výroby , alebo minimálne ponuky .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Nejake skusenosti s kompozitnou podlahou, viem, ze to je celkom novinka, ale ked uz je cca rok na trhu mozno niekto ma realne skusenosti. Vdaka za info.
Odpovedať
Tiez by som uvitala info o tomto druhu podlahy, celkom ma zaujal prirodnejsia skladba v porovnani s vinylom..no bojim sa odolnosti, chceli by sme to do kuchyne, obyvacky a chodby...
Odpovedať
Profilova fotka
@efka123 Vinylová a kompozitná podlaha od toho istého výrobcu majú identickú povrchovú úpravu . Takže riziko poškodenia povrchu škrabancami je u týchto dvoch typov podláh rovnané . Rozdiel je v iných užívateľských vlastnostiach . Tie najvýznamnejšie som popísal v príspevku hore . Hlavný rozdiel je v použitom materiály na výrobu nosnej dosky / tá tvorí cca 80 % celkovej hrúbky výrobku / . Práve vďaka zmene požívaných materiálov kde veľká časť pôvodnej PVC zložky je nahradená minerálnym plnivom / najčastejšie vápenec / má podlaha výrazne nižšie emisie prchavých látok , lepšie tepelne vodivá a stabilnejšia - aj preto sa kompozitné podlahy dnes u výrobcov a mnohých predajcov označujú ako rigid flooring vo význame stabilné podlahy. Veľkou výhodou je nielen vodeodolnosť ale rovnako ako aj u drevených podláh možnosť renovovať ich povrch . Vrchná vrstva sa dá na rozdiel od laminátových podláh v prípade potreby znovu opatriť novým PU náterom .
Odpovedať
@parkett_mann vdaka za odpoved...len skoda ze nie je vela recenzii od ludi co ju maju doma...
Odpovedať
@parkett_mann Dobrý deň, mám pár dotazov ku kompozitným podlahám Acoustic, ktoré predávate: 1. aký je rozdiel medzi tými kompozitnými za 24 € a tými bezftalátovými za 27 € (okrem toho, že tým druhým píšu, že sú bez ftalátov)? 2. akú hrubú majú nášlapnú vrstvu jedna a druhá varianta? 3. majú nejaké európske certifikáty (Modrý anjel a pod.)? 4. čím sa režú pri pokládke? 5. budú v dohľadnej dobe aj v iných dekoroch vo vašej ponuke? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ufonec Rozdiel je v povrchovej štruktúre , v hrúbke nášlapnej vrstvy a celkovej hrúbke výrobku : za 24 EUR je Acoustic click HOME , táto podlaha je hrubá 4+1 mm / 1 mm je integrovaná akustická podložka , takže už nie je potrebné žiadnu podložku dokupovať / a má nášlapnú vrstvu 0,3 mm . Je to trieda 31 a je určená pre bytové priestory . Za 27 EUR je Acoustic click PLUS , táto podlaha je 4,5 + 1 mm hrubá podlaha a má nášlapnú vrstvu 0,55 mm . Je to trieda 33 a okrem bytových priestorov je ju možné použiť aj v komerčných priestoroch . Za 30 EUR je Acoustic clik EXTREME , je to 5 +1 mm hrubá podlaha , má nášlapnú vrstvu 0,55 mm a synchropórovú štruktúru povrchu . Trieda použitia 33 . Podlahy máju CE certifikát . Pri pokládke sa režú priamočiarou pílou , špeciálnou gilotínou , alebo je ich možné narezať sádrokartonárskym nožím a zlomiť cez pevnú hranu . V ponuke je aktuálne 8 dekorov z tejto kolekcie , okrem nej máme v ponuke aj iné dekory z iných kolekcií . Aktuálne k dnešnému dňu je to viac ako 60 dekorov a do ponuky v priebehu nasledujúcich 2 mesiacov pribudne ďalších 20 dekorov . Dekory je možné vidieť na našich vlastných predajniach , alebo na predajniach našich obchodných partnerov po celom Slovensku .
Odpovedať
@parkett_mann Ďakujem za odpovede. Ešte som si všimla, že tie bezftalátové (Acoustic click PLUS) nemajú označenie "vaničky", nie sú teda až tak vodeodolné?
Odpovedať
Profilova fotka
@ufonec Všetky vinylové a kompozitné podlahy sú vodeodolné , toto je chyba grafika , ktorý pripravoval obrázky , ďakujem za podnet , nechám to opraviť . .
Odpovedať
@parkett_mann mám vzorku click vinylovej podlahy podlahy od FY SACASA, asi je to tá kompozitová, vraveli že podklad je z mletého kameňa, vyzerá to ako laminátová podlaha, nie ako vinyl. Je to ten kompozit čo spomínate ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 Nepoznám tú podlahu - osobne som jej vzorku ešte nemal v rukách . Takže sa k tomu neviem vyjadriť . Čítal som tu na fóre nejakú emotívnu diskusiu ohľadom výrobcu a pôvodu toho tovaru . Vraj je to niekde z Talianska - v Taliansku ale nie je výrobca kompozitných podláh . Je tam viacero importérov , ktorí si tento tovar nechávajú vyrábať u výrobcov kompozitných podláh a baliť do svojich obalov a značiek . Neznamená to teda , že to nemôže byť kompozitná podlaha . To musí vedieť predajca , ktorý vám dal vzorku . Dôležité sú parametre podlahy hlavne parameter rozmerovej stabilty , ktorý musí byť menší ako 0,05 % , celková hrúbka a hrúbka nášlapnej vrstvy . Pokiaľ Vás predajca informoval , že nosná doska obsahuje ,, mletý kameň ,, = minerálne plnivo , malo by sa jednať o SPC podlahu = kompozitnú podlahu .
Odpovedať
@parkett_mann Dobrý deň, budete mať v dohľadnej dobe nejaké nové dekory z tých kompozitných bezftalátových podláh Acoustic click PLUS, prosím?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@parkett_mann dobrá plnhodnotná odpoveď, super, ďakujem aj ja som potrebovala toto info
Odpovedať
Profilova fotka
@ufonec Aktuálne je k dispozícii 8 dekorov v kikovom prevedení . 4 dekory sú dokonca k dispozícii pre výber v prevedení triedy 31 / hrúbka podlahy 4+ 1 mm / a rovnako aj triedy použitia 33 / hrúbka podlahy 5 +1mm / s integrovanou podložkou a 3D štruktúrou povrchu a tie isté dekory sú potom aj v prevedení pre celoplošné lepenie v hrúbke 2,5 mm . Zvyšné 4 dekory sú v prevedení triedy použitia 33 a hrúbkou 4,5 +1 mm s integrovanou podložkou .
Odpovedať
Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako to je ak by som mala kompozitnu podlahu vo velkej castidomu, je tam potrebna dilatacia? mam tam priestor spojeny cca 52 m2 je potrebne to oddilatovat? ešte ma zaujima ak je to len kompozotna podlaha do domu ale su tam velke 3m dvere s ktorých velka cast dna presvecuje slnko co to bude robit s podlahou ? a potrebuje skor 31 alebo 33 zataž na obycajny obytný priesto? a posledna vec potrebuje mať vsade urobený nivelacny nater az zabezpecim co najvacsiu rovnost ?
Odpovedať
@lubka307 mame objednanu kompozitnu podlahu a vraj je mozne ju polozit na 200m2 , dilatacie ziadne, odporucana vzdialenost od stien 5mm, akurat ju lepia tam kde je vystavena slnecnemu ziareniu inak volna pokladka.
Odpovedať
Profilova fotka
Su tieto podlahy vhodne ak mame vdome podlahove kurenie? Bude teplo prechadzatcez kompozitnu podlahu ak v zlozeni je uvedene, ze je z korku? Vdaka
Odpovedať
@eryykah Od akého výrobcu ste objednali? Uvítam potom Vaše dojmy z nej.
Odpovedať
@ufonec predajca je zo ZA. Zatial sa len poter ide robit tak aktualne az o mesiac bude polozena.
Odpovedať
@eryykah od koho zo ziliny, poradte ???
Odpovedať
@parkett_mann vyssie som pisala spravu skusite mi zidpovedat nakolko sa tomu rozumiete
Odpovedať
Profilova fotka
@lubka307 Predpokladám , že to bola táto správa : Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako to je ak by som mala kompozitnu podlahu vo velkej castidomu, je tam potrebna dilatacia? mam tam priestor spojeny cca 52 m2 je potrebne to oddilatovat? ešte ma zaujima ak je to len kompozotna podlaha do domu ale su tam velke 3m dvere s ktorých velka cast dna presvecuje slnko co to bude robit s podlahou ? a potrebuje skor 31 alebo 33 zataž na obycajny obytný priesto? a posledna vec potrebuje mať vsade urobený nivelacny nater az zabezpecim co najvacsiu rovnost ? Odpovede : - priestor o celkovej ploche 52 m2 sa nemusí dilatovať - je potrebné identifikovať o aký typ kompozitnej podlahy sa jedná , dnes je tento nový typ podlahy vyrábaný už vo viacerých kombináciach použitých materiálov . Infomármácie , ktoré tu píšem sa týkajú minerálneho kompozitu , ktorý je veľmi pevný a stabilný . V jeho prípade je rozmerová stabilita do 0,05% rozmerovej zmeny a tepelná stabilita až do 70 C . Takže ani presklenia a priame slnečné žiarenie nie sú problém . Samozrejme treba si uvedomiť , že sa hlavne tmavá podlaha pri takomto presklení dokáže nahriať až na 50 C a chodiť po takej podlahe už bude problém , nehovoriac ako sa bude vďaka takému objemu tepla prehrievať priestor . takže určite odporučujeme tienenie okien . - do bytu Vám stačí trieda 31 , samozrejme pokiaľ použijete triedu 33 nič zlé neurobíte . Čím vyššia trieda použitia , tým hrubšia nášlapná vrstva , ktorá chráni dekor . - minerálne klikové kompozitné podlahy je možne montovať na podklad , ktoré nerovnosti nepresahujú 2mm na 1 bm .
Odpovedať
Profilova fotka
@gabikus Prakticky každá podlaha je vhodná pri správnej aplikácii na podlahové vykurovanie . Otázka je iba aké sú jej vodivé vlastnosti ( súčiniteľ tepelnej vodivosti , alebo pre zákazníka správnejšia hodnota tepelný odpor , ktorý sa udáva v jednotke m2K/W ) . Podľa stavebnej normy nesmie byť tento odpor väčší ako 0,25m2K/W . Je preto potrebné pozrieť do dokumentov k výrobku a zistiť aký tepelný odpor !!! / nie súčiniteľ tepelného odporu , ktorý je nižší a predajcovia ho radi prezentujú / má výrobok a aké materiály je ešte pod podlahu potrebné položiť . Všetko čo bude v súčte použitých tepelných odporov materiálov menej ako 0,10 m2K/W je už dobré ale ideálne je pri takomto produkte mať tepený odpor na úrovni 0,05 m2K/W a menej .
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah Môže mi prosím napísať aký typ kompozitnej podlahy idete nechať montovať ? Zaujala ma totiž tá informácia , že Vám budú časť tej podlahy lepiť a zvyšok predpokladám nie . Pokiaľ tieto dve plochy / lepená a plávajúca / nebudú oddilatované , tak by ma zaujímala značka podlahy , ktorá toto vydrží . Ďakujem za odpoveď .
Odpovedať
@parkett_mann Dakujem za odpoveď celkovo ideme davat 125m2 tejto podlahy ale najvacši pristor ma cca 52m2 preto ma to zaujalo, chceli by sme si davať znacku kompozitnu podlahu arbiton extreme oak smoked 3004 a 5mm+1 je tmavsia a na to velke okno uz budu namotovane aj žaluzie takze ako pisete asi by nemal byt problem, treba dodrzat aj nejaku min vzdialenost od steny ked ju budeme pokladat ???na na klasicky poter a nivelacny nater este musi isť parozábrana? a potom sa uz poklada samotna podlaha?
Odpovedať
@parkett_mann prosim vas, mate aj ine, ako drevodekory? Vsetko je na jedno kopyto, aspon nejake jednofarbne keby boli v ponuke..Ja napr. by som vynil potrebovala prave tam, kde je toho dreva az prilis, aby trochu potlacil ten pocit z dreva..Ale je nemozne najst iny, ako drevodekor..
Odpovedať
@parkett_mann Coretec Megastone Plus, je nejaky rozdiel prave v tom,ze cast je a cast nie je prilepena? Predajca nam zaisti aj montaz tak to zmienoval v rozhovore. https://coretec.sk/jura-coretec-megas...
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah A skutočne povedal , že časť nalepí a časť bude plávajúca bez toho , aby tieto dve rôznym spôsobom montované podlahy boli rozdelené = oddilatované ? Skúste to preveriť . Som veľmi zvedavý .
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi V ponuke minerálnych kompozitných podláh sú okrem drevodekorov aj dekory dlažby a betónu .
Odpovedať
Profilova fotka
@lubka307 Tá podlaha sa volá Acoustic extreme dub smoked ale to nie je problém . Táto podlaha má už integrovanú akustickú podložku , takže sa pokladá priamo na podklad a nie je potrebné dokupovať už žiadne dodatočné podložky ani parozábranu . Je to tmavý dekor s 3D synchropórovu štruktúrou - pozor teda na intenzívne osvetlené miesta , aby sa podlaha a priestor zbytočne neprehrieval . Montuje sa plávajúcim systémom a dilatuje sa pri stenách dilatačnou škárou od 0,5 do 1 cm . táto sa následne prekryje parketovou lištou , ktorá zároveň chráni obvodové steny pred zašpinením pri údržbe .
Odpovedať
1
2
19
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?