Vinylová podlaha - prečo len 17 € za meter?

Ahojte. https://www.obi.sk/vinylove-podlahy/d... Hľadám vinylovú podlahu do izieb a najmä kuchyne s obývačkou. Táto sa mi páči (viď link vyššie), ale prečo je taká lacná? Väčšina obchodov má vinylové podlahy od 30€/m, niekde aj 40-50€/m. Niekde bude zádrhel? Ďakujem..
Odpovedať
Nič jej není. V dome je v jednej detskej (lacný) vinyl z OBI asi 3 roky a bez chyby. Laminátová podlaha čo tam bola predtým vydržala 6 rokov a to patrila k tým drahším. Ten vynil určite má vyššiu životnosť.
Odpovedať
@majoslav1996 má nášľapnú hrúbku len 0,3mm. Tak ako aj píšu, je vhodná do menej používaných miestností ako spálňa, hosťovská izba. Ja takým to podlahám vravím papučové. Ak by som si ja vyberal, tak nech má hrúbku aspoň 4mm a tú dôležitú hrúbku laku aspoň 0,5mm. A doporučujem, ak máte podlahové kúrenie, ten LVT vinyl lepiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@majoslav1996 je to velmi jednoduche , ten vyrobok vsetky svoje parametre na tej najnizsej moznej urovni , ktora sa este moze oznacit triedou pouzitia 23/31 /aj ked v OBI mali svjho casu aj podlahu s este nizsou triedou , ktoru ste mohli podla urcenia pouzit iba do spalne = trieda 22 / . Pisu v nazve , ze sa jedna o podlahu SPC , no v popise vyrobku uvadzaju , ze to plny vinyl s vystuzou zo sklenych vlakien=vyrobok , ktory bude mat velmi nizky koeficient rozmerovej stability . Pytajte sa teda na tento parameter , odhadujem , ze bude uvedene <0,25 . Je to parameter , ktory hovori o tom ako sa bude podlaha pri pouzivani ,, roztahovat a stahovat ,, . Cim je tento parameter vyssi tym je vyssie riziko zvlnenia povrchu pri tepelnych zmenach . Bezne SPC a super plnovinyl maju tento parameter do 0,1 , kvalitne SPC do 0,05 . Najvacsie riziko ale vidim v hrubke . 3,5mm s naslapnou vrstvou 0,3mm , to znamena , ze cely klikovy spoj je vytvoreny iba v nosnej doske s hrubkou max 3,2mm . To je nieco podobne ako ked namiesto zelezneho klinca pouzijete dreveny . Pozrite sa este na poziadavky na rovinnost . Vacsinou si vyrobky v tychto hrubkach tenkej nosnej dosky vyzaduju dokonalejsiu pripravu = lepsiu rovinnost podkladu ako je bezne /2mm na 1bm / . To teda znamena dodatocne naklady na vyrovnanie podkladu , alebo strata zaruky .
Odpovedať
@majoslav1996 ak sa ti zdá lacná, kľudne si dohodni vyššiu cenu, obchodník sa brániť nebude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?