Vinylova podlaha

Mohol by mi niekto poradiť aké ma skúsenosti s touto podlahou? a ako to vyzerá
Odpovedať
1
2
výborné a vyzerá to dobre.
Odpovedať
@slavoslav A aký typ máš? Lepený alebo click systém? Akej hrúbky? Ja chcem dať vinyl do obývačky a uvažujem nad tým 5 mm click systémom. Architekt mi ale doporučuje dať ten lepený, 2 mm, že sa pod ním podlaha úplne vyrovná, že netreba ten 5 mm.
Odpovedať
@thodosy umrem, nepochopil si sarkazmus...narazal na to ze z otazky neni nic zrejme.
Odpovedať
tak si prečítaj názov a pochopíš.... pýtam sa práve o vinylovou podlahu aké sú s nou skúsenosti či je to lepšie než plávajúca alebo nie
Odpovedať
ešte nemam ale chcela by som tym pokryť dlažbu tak neviem či by to bolo dobre ..
Odpovedať
@vierunaka jednen povie ze vinyl je uzany druhy ze nie, pohladaj je to vela diskusii. Vinyl ktory sa lepi na zem musi but na dokonale rovnej podlahe takzena dlazbu to nedas. Mozno tak vinyl ktory je nalepeny ako ako keby na klasicklej plavacke.
Odpovedať
aha ale ta dlažba je rovnučká.. prave som ju ešte u nikoho nevidela tak preto sa pýtam ..ako čítam tak je tu veľa názorov no uvidíme čo na tu dlažbu dať
Odpovedať
@thodosy @vierunaka @sysell Lepený. Lepí sa to na nivelizovanú podlahu, ale aj klik je ok, ale ten je myslím drahší. Ale radšej lepený a s vyťahovanými soklami (hlavne kvôli údržbe sa mi to viac páči).
Odpovedať
@slavoslav Ešte pootravujem - tie vyťahované sokle sa robia ako? Keď sa lepí vinyl, tak sa ten kraj nechá dlhší a ohne sa na stenu? Alebo sa ureže pri stene a na stenu sa nalepí nejaký pás?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali v predoslom byte vinylove podlahy, podarilo sa nam aj vytopit susedov ale s nasou podlahou to nastastie nic neurobilo. Nechcem si predstavit co by sa stalo keby mame drevene :D
Odpovedať
my mame na cca 40m2 vinylovu klikaciu podlahu, vhodnu aj do kupelne - Tarkett Starfloor Click 50, odtien Soft Oak Beige je to teplejsie a tichsie na chodzu....stolar s pomocnikom ked montovali kuchynu a lezali na zemi sa pytali co je to za podlahu ze je tepla:)
Odpovedať
pekna je sa mi to veľmi pači
Odpovedať
Článok sa načítava...
@laik6 no si neviem predstaviť ani ja čo by to urobilo s tym drevom
Odpovedať
@vierunaka priamo na dlazbu to nalepit nemozete, lebo sa vam tam objavia po case spary. Treba tu dlazbu aj tak vyliat nivelackou. Ten 5mm by ste mohli dat priamo na to. Co sa tyka vytiahnutych soklov, tak to je blbost. Dajte si klasicke parketove listy v podobnej farbe.
Odpovedať
@thodosy https://www.google.sk/search?q=vinylo...
Odpovedať
@vierunaka a predtym nez sme robili podlahy sme vyrovnavali podlahu nivelizacnou hmotou...a aj podlozka pod vinyl musi ist specialna ta stala okolo 160e na tu plochu 40m2...a podlaha sa musi cistit PH neutralnymi cisticmi (napr Ajax alebo Frosch su PH neutralne) resp. pripravkami vhodnymi na pvc (Umy a Alex ma teraz novinku, cistic na laminat, vinyl a korok)....na tieto podlahy sa nesmu pouzivat lestice
Odpovedať
@eduardgein @vierunaka ale môže sa dať na dlažbu,nám tam dal takú špeci foliu,ale vinyl tým pádom musel ísť click-clack,máme a spokojnosť,naopak v kúpelke dal nivelačku a na to lepil vinyl.Máme QUick.
Odpovedať
Tiež by som ten lepiaci na podlahu rovno nedaval. 2 mm su malo, časom vam budu vidieť špáry ktoré máte na dlažbe ... Tá lepiaca sa mi skorej hodí k opotrebovanej laminátke, ktorá je len doškrkaná, dobytá ale inak je v pohode rovná :) A aby som len nefrflal, známy má práve 2 mm lepenú vynilku na starých laminátových parketách a je to super. Lepšie a tichšie sa potom chodí, je to proste príjemnejšie než klasické parkety ... Čo sa týka životnosti, ťažko povedať, má to niečo cez rok, zatiaľ žiadne poškodenie. Výhoda je tá, že ak by sa aj volačo stalo, má nejaký rezervný balík v pivnici, takže vie ju "vyrezať" a nalepiť novú ...
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den.chcem sa opytat ci mate niekto skusenosti so znackou Wicanders?velmi rozmyslame Ci ju dat do celeho domu alebo len do obyvacky s kuchynou.je to vynilovka click clack system vyrabana v Portugalsku hrubka 7mm kde pod 3mm vrstvou je aj korok a neviem co este.dakujem
Odpovedať
@lubk0 súhlasím s tým, že vinylové dielce (celplošne lepené) treba lepiť na nivelačnú stierku bez výnimky. Je to jediný odporúčaný spôsob. Samozrejme lepia sa aj na OSB dosky či pôvodný laminát. To však nie je ideálny ani odporúčaný spôsob a nikto nevie zaručiť, čo sa s laminátom bude po čase diať a ako ovplyvní vzhľad lepeného vinylu. Je treba rátať s tým, že akákoľvek nerovnosť - i zdánlivo zanedbateľná - sa prejaví na povrchu. Pokiaľ sa chcete vyhnúť vysekávaniu dlažby a prípravy nového podkladu, tak určite existujú riešenia ako zaliať pôvodnú dlažbu vhodnou zmesou - tu sa treba obrátiť na výrobcov danej chémie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@leeshka ako ste spokojni s touto podlahou..tiez rozmyslam nad vinylovou Starfloor click 50, dufam ze tato je bez ftalatov...zistovali ste si to?
Odpovedať
@seliselka ahoj, ano zistovali sme si to, je ftalat free, takze bez nich:) a myslim ze je to dobra kupa, v kuchyni sa nam sice stalo ze sa troska rozisla, spravili sa na par kusoch medzierky v spojoch ale nic dramaticke...aj nam nozik spadol a spravila sa dierka ale nemeni to velkost ani nic, a tym ze je ta podlaha taka 'vzorovana', ma znazornenu kresbu dreva, tak taketo veci ani nevidno, rovnako tak ani dake pripadne flaky od kadecoho (hlavne v kuchyni)...v obyvacke nam spadla zehlicka hrotom kolmo na podlahu....v plavajucej by sme isto mali uz dieru, tu sa to troska preliacilo ale neni to vobec vidno len na ohmat ked vies kde to je...takze spokojnost..mame ju aj v kupelni, je to lepsie ako slapat na dlazbu;) takze odporucam:)
Odpovedať
na poskodenie je dobra lepena vinylka...ked sa poskodi proste ju vytrhnes a novu nalepis spat :D inac ako to je tlmenim zvuku u vinylky hlavne lepenej? kedze to je nalepene hned na podlahe kolko utlmia kroky tie 2mm? lebo stare pvc bolo teda hrubsie a bolo lepene na takej gume (nieco cierne skoro ako asfalt :D) a teda dupot je cez to pocut statocne ako keby na zemi nic nebolo...ako to je u vinylky?
Odpovedať
@leeshka napis mi prosim ako je to s cistenim? docitala som sa ze po umyti su nejake smuhy na vinylovej podlahe....uz sa ti to stalo? s cim to umyvas?
Odpovedať
@seliselka nevsimla som si ze by boli smuhy, mame aj laminatovu na tej skor vidno ked tak ale nie je to ze vyslovene smuhy....na vinyl mame prostriedok Alex, maju jeden taky co je aj na vinylove podlahy a este mame aj Ajax, pri vinylovych je dolezite vybrat prostredok s neutralnym PH (co ten Alex ma)....a klasicky to vytrem mopom... ono mozno tie smuhy by mohli byt na takej podlahe co je jednoliata ze nema daky vzor, strukturu a podobne, ale tato co mame my ma vela kresby dreva a ma aj strukturu, v tom vinyle su drazky a kruzky a kadeco co mava aj drevo....tak castokrat nie je vidno ani fakt ze flaky lebo to akoby splynie s tou kresbou...
Odpovedať
@leeshka dakujem ti velmi pekne...uz len sa rozhodnut ci dat aj do kupelne ci nie....hmmm...zevraj ked do kupelne tak lepena...nevies o tom nieco? ci by mohla byt v kupelni aj klik? Este tu citam na nete...ze niekto dava podlozku pod klik vynil a niekto nie a pod podlahove kurenie...tak neviem co je spravne teraz
Odpovedať
Profilova fotka
@seliselka my mame v celom dome klik vinylovu podlahu a aj v kupelke a ziadny problem. vsade mame podlozku (odporucam) a mame elektricke podlahove kurenie a funguje k plnej spokojnosti.
Odpovedať
@jozopan a ako dlho uz mate podlahu?
Odpovedať
Profilova fotka
@seliselka vyse roka, nastahovali sme sa v maji minuly rok
Odpovedať
@seliselka my mame klik v kupelni a neni s tym problem...ako mozno zalezi....my nemame zatial deti a my sami tolko nespliechame, takze nam tam nestoji voda a ked sa zacaka tak sa utre..ale neni s tym problem zatial... a ano podlozku by som davala, nvm ale ako je to spodlahovym kurenim, my nemame, mame panelakovy byt...ale podlozka je lepsia aj pre vas aj pre suseodv ak mate pod....pod vinyl je speci podlozka, taka tvrdsia, 1.5mm hruba...a samozrejme aj drahsia, nas na cca 40m2 vysla okolo 50e... a je lepsie vyrovnat podlahy...casom zacne ta podlaha kopirovat nerovnosti, co teda ale vidno len pod urcitym uhlom ako slnko dopada na podlahu... a ak by ste polozili podlahu a potom este daco robili, halvne take kde sa robi s farbou alebo tak, ze sa nachodi po podlahe, tak je lepsie ju dobre zakryt....vsetok ten prach a tak sa dostane do struktury podlahy a to potom jedine kolenacky s kefou drhnut (sa nam stalo:D)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?