Vinyl vs. Laminátová podlaha

Profilova fotka
Zaujímalo by ma váš názor. Budeme mať v dome elektrické podlahové kúrenie a nevieme sa rozhodnúť medzi lepiacou vinylových podlahou a laminatkou (u nej hrúbka 10/12mm). Čo bude lepšie. Najskôr sme chceli vinylku, no vravia že na elektrické podlahové moc vhodná nie je.
Odpovedať
@beruska2311 pouzit hladanje = odpoved, kurenie nevadi preco by vadilo
Odpovedať
práve naopak, vinylová podlaha je druhá najlepšia (po dlažbe) na podlahové kúrenie - laminát nevedie dobre teplo..
Odpovedať
@beruska2311
Odpovedať
Profilova fotka
Práveže ma to zaskočilo. Dnes sme boli v jednej predajni a tam nám povedali že vinylku je dobrá keď je podlahové vodné..nevieme sa nejak rozhodnúť rozpočet je tak 20€m2 ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja súhlasím so sylviou :) Vinyl je na toto lepší :) Aspoň tak som doteraz počula :) A veď sú tu aj staršie témy takéto tak si skús aj tam prečítať
Odpovedať
@beruska2311 lepeny vinyl je vhodnym materialom na podlahove kurenie, ale treba pozriet v navode ake teploty znasa. vyssie teploty mu nebudu robit dobre. s akym celkovym rozpoctom ratate na m2? myslim priprava podkladu, vinyl, lepidlo, praca? 20€/m2 bude zrejme iba samotny material, ci?
Odpovedať
Tak z touto otázkou sa zaoberáme aj my ale 20€ na kvalitný vynil je asi malo čo nám ponukali bolo asi 25-30€.ma niekto skúsenosť pri výbere vynilu ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
20€samotna podlaha teda bez lepidla podložky v prípade laminatky....
Odpovedať
@endusko To máš len cenu vinylu. Podložka pod vinyl tiež nie je lacná, náš vyšla cca 4€/m2. Pokládka 7 €/m2. Čo konkrétne potrebuješ vedieť?
Odpovedať
@chrobak7 podlozka pri lepenom vinyle odpadava, ale zase treba priratat nivelacnu hmotu, cca 15eur/m2? a lepidlo + praca..... takze ratam ze cena na komplet za m2 sa zastavi na cene cca 40-45eur.
Odpovedať
Presne asi tak takáto cena to bude ale čo nerobíme keď plávajúcu do kuchyne s obývačkou asi najlepšie riešenie a ešte aj chodba.
Odpovedať
@endusko ja som na 100m2 platil za vinyl 1600€ + nejakych cca 100€ lepidlo a zubove stierky. Cize u mna vinyl na komplet 16,1€/m2. Mame ho vsade, okrem kupelne, WC a technickej.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@endusko inak ak ratas s takouto sumou, tak by som uz asi do vinylu neisiel. skor by som sa zameral na coretec. je to taky novodoby vinyl, ale ma omnoho lepsie vlastnosti.
Odpovedať
@megdesign zdravím prosím aký druh vinylu máš ?
Odpovedať
@endusko od Fatra. Ceska republika. Odtien Alijasska borovica.
Odpovedať
Tiez mam tu co pise @megdesign na poschodi, na prizemi tusim hrab alebo take nieco dohneda, tiez Fatra. Sme s tym v pohode, fajn kvalita. Mna vysiel m2 necelych 12€, lep bol v cene, stierka mi stacila jedna. Lepil som 216m2.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@magdesign ahoj, ako je na tom ten lepeny vinyl po dvoch rokoch? + chcem sa opytat nieje problem ze sa otlaci napr gauč alebo ked je na nom nejaka skrina dlhsie? mate ho aj pod kuch linkou? my sme dostali cenovu ponuku na , lepeny vinyl , nivelačka, lepidlo , penetrak + praca 2950€
Odpovedať
@crit zle si ho označil neviem či sa takto dozvie o tvojej otázke. Myslím, že ak bude desiatky rokov na rovnakom mieste nejaký nábytok tak sa to na podlahe odrazí, najmä pri takomto type.
Odpovedať
Nam bol odporucany vinyl a aj ide do celeho domu okrem wc a kupelne... Pytali sme sa hlavne kurenarov a aj chalanov co nam stavaju a vsetci sa zhodli na vinyle hlavne kvoli tepelnym vlastnostiam
Odpovedať
@crit aka plocha domu za taku cenu ja som dal 3100€ komplet material ale nie lepeny 108m2 je to aj s podlozkou.
Odpovedať
@mpfnordy 85m2 bez WC a kupelne. Cena nakoniec bude 2450€. Vsetok material + praca.
Odpovedať
@crit fajn cena ak porovnavam s mojou a to este som vsetko skladal sam par dni 🙂 neviem zasa ake to je ked to je lepene ci to nebude tvrde. To uz iny vedia.
Odpovedať
my máme vinyl a sme spokojní
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?