Vinyl - lepeny vs click

Co je najlepsie zvolit pre podlahove kurenie (teplovodne) + anhydrit v celom dome?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
dlažbu
Odpovedať
Aj by som, akurat pri dlazbe mi vadi chlad(mimo vykurovacieho obdobia), tvrdost, ...
Odpovedať
@fanatiko ja idem davat lepeny.
Odpovedať
vinyl lepený,už som to písala máme v rodine podlahára spravil nespočetné množstvo domov,bytov,do celého svojho domu dal vinyl lepený,majú aj schody drevené robil stolár,tiež majú podlahové-plyn. @fanatiko
Odpovedať
A je hrubka 2mm dostatocna? Pride mi to malo
Odpovedať
tiez sa nevieme rozhodnut - lepeny / clikovy. Ake su vlastne nevyhody lepeneho vinylu ? A ako sa technicky vyspravuje dilatacna spara, ak na to ma ist lepeny vinyl ? Mame dost siroke dilatacky.
Odpovedať
Profilova fotka
ak mozem, tiez sa pridam k diskusii. Tiez chceme vinyl, dlazba je sice najlepsia na podlahove kurenie,ale pre nas je moc chladna a kedze mame male dieta, neviem si to predstavit na jar a na jesen, ked sa bude hrat na zemi, takze ideme do vinylu.
Odpovedať
Tiež ma zaujíma táto téma keďže riešim skladbu podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.energie-portal.sk/Dokument... Ja asi zvolím klasiku laminát... 8mm bude v pohode.
Odpovedať
Clickovy, quickstep na anhydride s podlozkou lvt. Montaz ja a svokra :-) Dlazbu uz nikdy. Toto je bezhlucne a teple aj ked podlahovka nekuri. Mam to v jednom kuse 150m2 dole, dilatacia len pri stenach, hore 90m2.
Odpovedať
máme doma na anhydride lepený vinil. údržba super, teplejšie ako dlažba. pri voľbe lepený alebo clik si treba tiež uvedomiť, že lepený sa v podstate správa ako dlažba - tvrdé, nepruží ako clik. oproti cliku je však väčšia istota, že nepretečie, ked sa na podlahu niečo vyleje. voda a anhydrid sa nemajú v láske :-) z hľadiska vodivosti tepla pri podlahovke je lepený isto najlepšia voľba pre toho kto nechce dlažbu. laminátová podlaha je z užívateľského hladiska rozumná a cenovo prijateľná voľba
Odpovedať
@liptovec ono ked lepis vinyl, tak na anhydrid ide este silna vrstva penetraku a na to nivelacka az potom sa lepi. Cize aj keby pretiekol, kontakt na anhydrid tam uz nieje. Oproti clicku sa zbavis duteho zvuku pri chodeni (aj ked je to vyrazne lepsie pri clicku ako pri klasickej plavacke) a ziskas vyhodu ak mas podlahove urenie. Ale zasa pri clicku nemusis nivelovat - nieco usetris, no ked podtecie, mas problem. Ja davam vinyl takmer do celeho domu (150m2), prebrusenie, penetracia, nivelacka - partia na to vybavena vcetne materialu mapei cca 2,5 tisic eur. Pri clicku by som to mohol uplne preskocit a rovno zacat ukladat (anhydrid som prebrusoval po vyliati, rovinatost aj drsnost OK).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix samozrejme, že postup lepenia je taký ako si napísal. inak by Ti vinil na anhydride ani nedržal, potrebuješ adhéznu vrstvu. mám ho v celom dome, čo je cca 200m2
Odpovedať
@liptovec ved preto ti nemoze pretiect, lebo je tam ta dalsia vrstva, tak som to myslel... a nemas pravdu, ze by nedrzal. Napenetrujes podklad primerom a lepis. Problem je, ze anhydrit nedokazes vybrusit do takej roviny, aby to nebolo cez to lino vidno (ak nie hned, tak neskor). To je jediny dovod nivelacky, technicky vzato tam byt nemusi. Najdes na nete dost o lepeni lina priamo na afe.
Odpovedať
@liptovec ...ja som myslela, že vinyl sa nemôže poškriabať, ale škrabance je na tom vidieť, takže na to koľko stál, by som ho nikde viac nedala...
Odpovedať
@kejsix naco to nivelujes? Ja mam vinyl hruby 2mm. Ceska Fatra. Lepim to priamo na cementovy poter. Ziadne nerovnosti nie su.
Odpovedať
@megdesign Tiez mam thermofix. Ten vzor co Ty davam na poschodie. Kludne lep priamo na cementak, po nejakom case pouzivania zistis, aky zmysel ma nivelacka aj na dobre spravenom poteri.
Odpovedať
@jan45 dobrý deň. Vaša stručná odpoveď, že dlažba na podlahové kúrenie ma zaujala. Máte asi dobrú skúsenosť, alebo s tým robíte. Ja som tiež za dlažbu, ale niekedy zapochybujem. Ešte mám asi 2 mesiace na rozmyslenie. Ak budete mať čas ďakujem za Vašu reakciu.
Odpovedať
@kejsix no teda netusim, ze aky zmysel tam ma nivelacka, ked je ten poter rovny. Lepim to A2 do odvetraneho, cize tie 0,5mm nerovnosti mi zrovna lepidlo. Valec pokial neprestane pukat vzduch. Ako ty myslis, ze ti ten vinyl cason "sadne" do tej 0,5mm jamky na poteri? To nieje filcovane lino. Toto aj ked nahrejes teplovzdusnou pistolou ti neokopiruje tak dokonale povrch.
Odpovedať
Profilova fotka
@janacibikova je to viac pohľadov, počas sezóny je podlaha príjemná, prakrtiká pre používanie, v lete môže na niekoho pôsobiť chladno až tak, že musí mať papuče. Má výhodu, (dlažba), že rýchlo vedie teplo a reaguje na zmeny, ak je dom používaný stále (deti) je jedno aký druh podlahy dáte, zohreje sa a kúri.
Odpovedať
@jan45 Ďakujem za odpoveď. Pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
@janacibikova do obytnych priestorov dlazba nepatri, iba ze je na nej koberec.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze do obytných priestorov koberec nepatrí, iba ak chodíte v ponožkách (papučiach) ale ja tak je zdrojom prachu a roztočov. Keby sa u mňa každý musel vyzúvať, vyzeralo by to ako v mešite,ale nemám žľab na umývanie nôh. Vyjadrili ste názor ja tiež, nechajme ostatným možnosť výberu
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno aj lepeny, no nan potrebujes mat 100% vyrovnany povrch a to niekedy ani v novostavbach nie je pravidlom, takze asi tak
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to nieje len moj nazor je to v kazdej knihe ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze knihy sú len návod, je mnoho odborných kníh od ľudí, ktorí stavbu nikdy nepostavili. Žiaľ teraz sa to množí, keď vidím, čo sa vydáva, pekne upravené obrázky, koláže a tabuľky 20 rokov staré, normy, ktoré sú odtrhnuté od života.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to je pravda niektore knihy stoja za nic ,,akoby sirili len nejaku propagandu. ale iste viem ze nebol by som rad keby deti mali v skolke dlazbu miesto koberca ;),, idealne nenalakovany korok ;) ale ten by dlho nevydrzal :)
Odpovedať
@megdesign To nieje o tom, co si ja myslim. Ja nehovorim, ze Tvoj postup je zly. Nieje. Ale pre 100% vysledok tam tu nivelacku treba spravit, poter je uple ina frakcia a drsnost, nez nivelacka. Nejde o rovinu, tu verim ze mas. Ja nejdem nikoho presviedcat, nemam to zapotreby. Mne robil nivelacky znamy, co sa tym 12 rokov zivil vo svajci, nemam dovod mu neverit. Je to jedna z mala veci, na ktore som niekoho prizval. Vysledok je spickovy.
Odpovedať
@kejsix hej. Lenze mne ten poter gletovali. Cize na povrchu niesu ziadne kamienky ani piesok. :-) A co som sa pytal aj inych poterarov, tak kazdy, co som sa ho pytal, vravel, ze gletuje. To len nejaky garazmajstri asi nasypu, ubuchaju latou a vybavene. Myslim teraz cementovy.
Odpovedať
@kejsix ty si daval na lrebruseny anhibrid este nivelacku?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?