Vinyl alebo dlazba pri psoch?

Zdravim, staviame dom kde mame podlahove kurenie a nevieme sa rozhodnut co dat. Povodne sme chceli dlazbu s motivom dreva, ktora by sa tahala od kuchyne spojenou s obyvackou cez malu chodbicku az do izieb. ALE chlapik co nam zabezpecuje majstrov nas odhovara, vraj je vinyl vhodnejsi a dnes uz je tak kvalitny, ze sa neposkodi ked sa nan nieco vyleje. Mame 2 velke madarske vyzli, ktore budu moct prespavat v dome hlavne v zimnom obdobi, problem s nimi je, ze ked piju vodu hrozne im kvapka z papule :D aktualne sme este v byte a mame celu zniceni laminatovu podlahu... Preto som chcela dlazbu. Mate teda niekto skusenosti s vinylom? Je naozaj taky schopny a odolny? A chcela by som po celom dome to iste nech je to ucelene ale hlavne kamos co uz byva v dome mi vravel, ze mu inak vykuruje podlahovka na dlazbe a inak na plavajucej podlahe. Ma len 1 termostat na cely dom takze citi teplotne rozdiely na roznych podlahach.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam tiež psy a po skúsenostiach z bývalého domu, kde sme mali dlažbu a drevené parkety som zvolila dlažbu do celého domu, všade, aj v detských izbách 😊Hlavne na údržbu a pri psoch, je tá dlažba proste najlepší variant. Máme dekor dreva a je to super.
Odpovedať
Profilova fotka
Vinyl je prave na to vhodny ze je vodeodolny, niekt. si ho davaju dokonca aj do kupelne. My mame v takmer celom dome clickovy vinyl a sme max. spokojni. Mame psa (aj ked len Yorka) a ziadny problem ani s vodou ani so skrabancami a pod. Podlaha je velmi prijemna na pocit aj naboso, po dlazbe je druha najvhodnejsia na podlahovku. Pozri aj vo fore - daj si vyhladat starsie diskusie.
Odpovedať
Profilova fotka
@fishy na dlažbu sa vykašli a keď, tak si ju dal len do kúpeľný-dlhšie drží teplo .Všade inde daj vinyl. Tiež máme veľkého psa je len vnútri stále a žiaden problém.Ked sa náhodou vyčúral a prišli sme na to až neskôr proste sme to len poutierali a hotovo nič sa nestalo.Pes lieta po dome ako blázon 🙂a vynilu nič nieje....a hlavne neriešim žiadne koberčeky ako švagriná pri dlažbe aby sa deti mohli hrať na zemi či už sedieť alebo ležať.Stále príjemná teplota tak ako v zime tak aj v lete.A podalšie pri vinyle neriešim ak tam niečo také padne čo by uz dlažbu poškodilo buď sa odlupilo či by praskla ak by bola zrovna tá zle nalepená🙂
Odpovedať
PVC sa javi byt slusnou alternativou za lacny peniaz, ale nie je uplne zdravotne nezavadne. Ja sam neviem, chcel som dat rolky minimalne do spolocnych priestorov a chodieb, ale teraz neviem. Nepouzivane izby asi necham nedokoncene a inde dlazbu/gres.
Odpovedať
@fishy vsetko je to ako vzdy iba vecou penazi. dnes je na trhu uz aj vodeodolny laminat. ale ja by som pri psoch laminat nechcel lebo strasne bubnuje ked po nom chodia psie pazure. vinyl je idealna volba ak mate rovny podklad a neprehanate to s teplotou podlahovky. jedina nevyhoda vinylu je teplotna nestalost materialu. najidealnejsou volbou v dnesnej dobe bude pre vas asi nejaky rigid vinyl, alebo coretec /asi naj volba kvoli tomu ze to chcete dat na cele podlazie a v tomto pripade to mozete spravit bez prechodovych list v jednom kuse/. Samozrejme sa treba pri vinyle pozerat po drahsich vyrobcoch ktori pouzivaju co najmenej chemie.
Odpovedať
@fishy viac ako o poskodenie vodou by som sa bal pazurov, no to nech sa vyjadria ti, ktori maju vinyl a vacsich psov...
Odpovedať
@eduardgein zdravim, mozte poradit dakeho dobreho vyrobcu?
Odpovedať
Profilova fotka
mame psa a nie zrovna najmensieho :-D mame laminatku ale odolnu voci vode...na spojoch ma take voskovanie, cez to by sa nemala vraj dostat voda, ked sme ju polozili novu, mama zabudla zavriet okno, ja som to neskontroloval a celu noc na tu podlahu prsalo a vody tam bolo veruze dost...a nic sa jej nestalo pre mna je na udrzbu najlepsia dlazba ale to vo vseobecnosti nie kvoli psovi na laminatke nevidime ziadne opotrebenie ale...nas pes je nauceny ze vo vnutri sa nepije, neje, takze slintanie pri piti problem nie je....ked to robi vonku je to ozaj zazitok :-D pazure nepocujeme kedze ich ma vzdy upravene a pri jeho velkosti sa pazure nedotykaju podlahy ani pri chodzi ani pri behu....ak sa teda pri nom da o behu hovorit :-D dokonca ani chlpy prilis nie su, na to ale denne beha roboticky vysavac...skoda ze este nevymysleli nejakeho na schody :-D verim ze je vela psov kde nic z tohto neplati, ale nase skusenosti su taketo :-) PS: foto pre predstavu o com pisem :-D
Odpovedať
@marek_norway teraz sme v mestskom byte kde je najlacnejsia plavajuca podlaha a nikde nie je poskodenie od pazurov. Akurat co sa okolo misiek od vody vydula podlaha a tam kde mame kresla pri pc je poskodena odlupnuta podlaha.
Odpovedať
@y2k krasny havo :D nase su o nieco mensie ale zase behaju, blaznia sa, nevedia normalne pit - stale im kvapka z papule 🤦‍♀️😂 ked som doma je to v pohode. Beham za nimi s mopom ale ked nahodou si to clovek nevsimne nech sa nic nestane. A viete mi poradit aku znacku mate? A aspon orientacne ak si pamatate co stal m2?
Odpovedať
Profilova fotka
@fishy: na foto a pol roka :-D dlazba je quickstep, neviem uz presne model ale mozem pohladat v mailovej komunikacii no bolo to uz davnejsie.... cena bola bezne 25 E/m2 vtedy, my sme v akcii kupili tusim za 12....teraz co som videl sa pohybuje normalne okolo 10-12 ta podlaha ale v predajniach alebo na nete uz mate oznacenia podlah ze odolna voci vode....uz len treba zistit ako je ta vodeodolnost realizovana pri konkretnom modeli... tento vosk sa mi celkom zatial dobre osvedcil
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ruren: potom to aj tak vyzera....toto sa neda generalizovat
Odpovedať
@fishy je aj riešenie misku umiestniť niekam kde rozliatie a čľapkanie nevadí náš pes mal zo začiatku misky v kuchyni ale tak nejak sa postupne vyselektovalo že mu viac vyhovuje na dlažbe v chodbe.. on síce nečľapká ale je to bradáč čiže vodu nosí v brade a kvapká kade tade :-D inak máme všade plávajúcu https://www.parkety-podlahy-dvere.sk/... tiež má impregnované drážky dcéra už aj vedro tak položila že z prevesenej handry kvapkalo hodnú chvíľu a prežila tak čo to znesie a poškriabaná tiež nieje aj keď po nej klapká pazúrikmi so strihaním je problém kvôli dlhým kanálikom v pazúroch a ak sa strihne milimetrik viac už tečie krv takže kým stíha hrabkaním a behaním obrusovať sám vonku a prirodzene a nemá to prerastené trápiť ho nebudeme... ale zas musím povedať že otec aj svokrovci majú síce nie vinil ale gumu tú tvrdšiu celoplošnú a psovi sa na nej menej "šmýka" čiže z tohto pohľadu bude vinil lepší ... @y2k ja vždy žasnem nad tým tvojím hafanom úžasný je...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanale: nechcem to tu offtopicovat ale... musim aj ja povedat ze je super najma na spravanie, ja viem ze je to aj moja zasluha ale vela zalezi aj na povahe... ja ho mozem nechat cely den doma on sa vobec nestazuje, na stole moze byt jedlo hocico, on si to ani nevsimne....potrebu nikdy ziadnu nespravil v dome aj ked bol tam dlho sam, ale na to sme sa zamerali od malicka... ale to vyzaduje venovanie sa, kazdy den vencenie ci prsi, snezi, traktory padaju, zamestnavanie jeho pozornosti a podobne proste musim len suhlasit s tym ze je uzasny :-)
Odpovedať
@y2k ja vždy tvrdím že pes je hlavne odrazom majiteľa a výchovy , vidím len na našom ako sa vie prístupom pes zmeniť a vychovať my sme ho doniesli už ročného dá sa povedať z dvora do bytu, chtiac nechtiac pôvodnými majiteľmi zanedbaného, ustráchaného ale zas nikdy nič nezničil aj keď občas sa vyšantil hlavne našou chybou lebo vreckovky papierové, letáky či čokoľvek šušťavé a igelitové sa nechávať v jeho dosahu nesmie bude to na cucky :-N :-D nehodu mal len 2x prvý týždeň u nás to tiež bolo pokus omyl tak sme prišli na to že nesmie vývar ani len z mäsa ktoré sa samostatne uvarilo preňho lebo to má neskutočný močopudny účinok uňho , odvtedy už ani raz a to sa stalo že ozaj nebola iná možnosť musel 8 hodín sám doma vydržať.. vychytali sme muchy čo sa týka neznášanlivosti obilnín a za toho trištvrte roka je z neho úžasné psisko síce má ešte svoje muchy v správaní ale zas to sa tiež poddáva postupne naučil sa povely, hrať, vie sa prísť pomaznať, pýtať sa von, v posledných chladných dňoch vykňučká večeru pol hodinky skôr a ta jeho radosť keď ktokoľvek príde domov to je na nezaplatenie ... a venčenie musí byť ráno a poobede zvyčajne decká a večer zas chodíme my s manželom teraz je to už fajn ale dážď to naše psisko nemusí a mláky obchádza širokým oblúkom :-D
Odpovedať
@fishy pocitovo by som sla do vinylu, ale s ohladom na psy do dlazby..Resp. s ohladom na vyzlu, lebo "normalny" pes by tomu vinylu neublizil.. Nemam sice vyzlu, ale mam velmi temperamentneho psa, presne ako vyzly.. Nasa nevie ani kracat, ona vie len bezat.. Nenormalne pojasena, rychla, keby bola decko, tak ma nalepku ADHD a hyperaktivita :-D a to som si myslela, ze ked bude starsia, tak sa to zmeni, ale ma 5 rokov a je to stale rovnake.. No a tak vyzera aj nasa drevena palubovka - dodriapana od pazurov, lebo ona aj 3 metrovu vzdialenost potrebuje bezat naplno.. Ked vidim kamoskinho 60 kg psa, ako komotne sa pohybuje, tak nechapem..Dlazku maju na rozdiel od nas uplne v poriadku a to maju laminatku.. Takze k vyzliam asi jedine dlazba.. Aj ked ja si neviem ani predstavit mat vsade dlazbu. Som obanovala x-krat, ze sme dali do kuchyne dlazbu..je mi na nej vacsinou zima..v izbach si to neviem ani predstavit.. No, mate riadnu dilemu..
Odpovedať
Psa nedávať do domu a je po probléme :-)
Odpovedať
@fishy ked vinyl tak quick step, parador, wineo,gerflor. je ich vela, treba pozerat certifikaty a zlozenie. ak kompozit tak coretec je momentalne asi top
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?