Veľkosť dlažby 45x45 alebo 60x60. Čo by ste vybrali?

v predajni ma presviedcaju ze 80% zakaznikov si dava vadcsi rozmer dlazby 60x60 a vychadza aj lacnejsie ale ja sa bojim ze to nebude dobre vyzerat, chcem si dat paradyz arkezia lesteny a mam uzku chodbu 1,60 a ako tam budu vyzerat 2 velke dlazby a daco? nevyzerali by lepsie mensie kocky ? a este ju idem davat do obyvacky jedalne a kuchyne to je vlastne velka miestnost sice trocha oddelena ale nebudu tam dvere len prechod takisto ako z tej chodby len 2 akoby dvere bez dvier preto pojde vsade rovnaka dlazba.
Odpovedať
1
2
Kludne si daj aj tu velku dlazbu - menej spar, menej roboty pri upratovani. spravne by sa mala dlazba v tvojom pripade klast takto: 50cm, 60cm 50 cm (cize z krajnych dlazieb orezat a strednu dat celu). to iste plati aj pri kladeni nakoso (teda kladie sa od stredu ku krajom).
Odpovedať
nebudu velke dlazdice zmensovat tu izbu? no na chodbu rozmyslam dat ako pises alebo potom 2 velke do stredu a pokrajoch len pasiky nie? a do velkej miestnosti som rozmyslala dat nakoso nie? x-)
Odpovedať
Profilova fotka
polož to bezšparovo, a tym padom ani nebudes velmi vnimat ze vychadza mensi kusok na kraji.. na druhej strane, my sme davali klasicky , tusim 40x40, alebo 45x45 rormer a nevyzera to zle.. 60x60 je ale isto krajsie... my ale mame vacsiu chodbu.... z pohladu udzby je ale lepsie mat co najmenej spar, co sa zaspinia casom :)cize velky rozmer...
Odpovedať
Profilova fotka
a ina ti velmi mudro radi... strednu celu a krajne odrezat z kazdej kusok :) my to tak mame v malom WC ;-)
Odpovedať
na bezsparovu pokladku potrebujes specialnu dlazbu (cenovo od 100 eur vyssie), pri klasickej budes mat spary vzdy, aj ked male... chodbu ti to opticky nezmensi, neboj. inak pri kazdom obkladani si davaj pozor, aby ti obkladac nenechaval po krajoch tenke pasiky obkladaciek. mozno tym usetris nejaku tu obkladacku, ale celkovy dojem to dokaze dost pokazit.
Odpovedať
dakujem a tu obyvacko kuchyno jedalnu by ste davali tak isto alebo radcsej krizom? nemozem to dat bezsparovo lebo mame podlahove a vraj 2mm spary musia byt. katrin ty tam mas spary tiez ci nie? idem pozriet :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@denide juuj, moje spary nepozeraj, lebo to kladol taky dedko a to bola chyba..... urobil nam spary ako svet! ja som myslela, ze ho dorazim.. chcela som len 1 -2mm spary ( tiez mame podlahove) a on urobil aspon 5-6mm.,,, hruuuuza... @ina74 nie je to celkom tak, daju sa aj dlazby okolo 40e najst, skor majstra najst, co to chce urobit bezsparovo je problem najst, lebo by museli robit totalne presne a to sa im nejako nechce.. ale aj 1mm je lepsie, ako mat normalne spary :)
Odpovedať
Osobne asi krizom, menej tak vyniknu prip. nerovnosti .
Odpovedať
Profilova fotka
@denide do obytneho priestoru by som na koso nedavala....
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... tu najdes viacero fotiek s dlazbou... napr. aj hned prva... polozila by som ju rovno , tak ako na fotke.. efekt je super... ;-)
Odpovedať
mozno sa na trhu medzicasom nieco zmenilo, ja som to sledovala asi 3 roky nazad. Ked ja ti neviem, videla som obkladacky uplne blizko seba normalne vysparovane a vobec to nevyzeralo pekne, tie 3 mm tomu asi treba.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam tak v kupelni, ze 1mm a vyzera to OK :) aj na stenach , aj na podlahe :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
60x60 ale lepsie to vidno tu..
Odpovedať
@denide Urcite odporucam klast to rovno a tak, ze do stredu celu dlazdicu a tie po krajoch odrezat (ak nie su prilis krive steny). Co sa tyka velkosti dlazby a ceny, tak by som si dovolila pochybovat o tom, ze vacsia dlazba vyjde lacnejsie. V nasom pripade bola 60x60 drahsia oproti 45x45 skoro o 30%. A ak bude dlazbu klast profi obkladac (nie znamy, rodina) tak by bolo dobre vediet, ze ci si nebude uctovat viacej, pretoze ide o nadmernu velkost a treba robit presnejsie.
Odpovedať
tak asi zavolam obkladaca co si o tom mysli on a uvidim, len to ze ja sa musim rozhodnut este dnes ideme to uz objednavat
Odpovedať
kati, klobuk dolu, krasa... denide, ak budes brat ten velky format, opytaj sa obkladaca ci ma rezacku na tento rozmer (ak nie, nech si pozhana).
Odpovedať
Profilova fotka
@mury presne tak :) treba na to odbornika, co ma vsetkych 5 pohromade a vie rozmyslat... nasd dedko sice polozil pekne, co sa tyka rozlozenia dlazdic, rozratal si to. ale tie spary ma dorazili... a to som mu hovorila, ze chcem male.... ale on bol najmudrejsi... ]-( a to nehovorim, ze sme si kupíili sparovacku a on nas presviedcal, ze je moc svetla a dal do nej taku skoricovo hnedu , vysledkom coho bola oranzova sparovka(!!) na bledom grese... vraj to zbledne, ked sparovka vyschne.. huoby s octem! o dva dni som celu sparovku na kolenach vysparovala nozikom na gumolit a spachtou... neprajem nikomu.. a potom ju sparoval znova ]-( .... uz tou , co sme chceli.... a obkladaci v kupelni, po tom co som im dala par kachliciek strhnut mi uz volali radsej kvoli kazdej jednej kachlicke, co nevychadzala .. riesila som to presne tak ako ti radili, ze na stred celu a skraja len obidve skratit...lebo keby nie, chceli mi na geberite podla seba urobit dve cele a po kraju z kazdej strany 10cm pasiky!!!! zabila by som ich.. to vedeli,, tak sa uz radsej pytali :-D ..
Odpovedať
Profilova fotka
tu vidno kusok ako to vyzera , ked sa to rozlozi ako pisem..
Odpovedať
@katrin21 dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nie je zač :) na to sme tu :)
Odpovedať
@mury ale ano vadcsia vychadza o nieco lacnejsia ako mensia dlazba ved by nam neklamal to bol predajca v obchode
Odpovedať
@katrin21 a ako ti potom spravili ten geberit nechce sa mi to uz hladat alebo to je ten obrazok z maleho wc? ci si dala obkladacky rovnakej velkosti zrezat z kazdej kusok?
Odpovedať
Profilova fotka
ano, tak ako na fotke, to je ono :) oni chceli dat ze :od stredu geberitu napravo nalavo jedna cela a potom po kraji len odrezok cca. 10cm.... a ja som im zmenila plany, ze nesli sparou na stred geberitu, ale stredom kachlicky na stred geberitu a tym padom to vyslo ze z krajnych len par cm odrezat a je to podla mna ovela krajsie :)
Odpovedať
@katrin21 no konecne som pochopila, mas pravdu takto to vyzera krajsie, a dakujem za obrazok
Odpovedať
Profilova fotka
;-)
Odpovedať
Babenky a čo 30 stupnový uhol.To nám poradili v jednom obchode a je to super.V zahraničí tú pokládku dávajú už roky to len tu nijaký majster nepozná :-( Skoro žiadny odpad a na krivé steny priam ideálne :-) 60x60 v takom uhle priam bomba.Neverila som,ale je to tak. ;-)
Odpovedať
@tilinka tak to si neviem predstavit nemas nejaky obrazok?
Odpovedať
Mám len fotku kde je formát 30x60 na terase do 30 stup.uhla. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@denide my máme v chodbe 40x40 gres s 2mm špárami neviem či to bude dobre vidieť prikladám foto
Odpovedať
@donya dakujem uz sme kupili 60x60 a vy to mate ako ulozene 3 cele v strede a po krajoch kusky? velmi to nevidim inak pekne to vyzera uz aby aj nasa bola polozena :-N
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?