Udrzba olejovanej podlahy

Ahojte, prosim o radu. Ako udrzujete olejovanu podlahu? Mame ju skoro v celom dome. Citala som, ze by sa nemal na upratovanie pouzivat klasicky saponat, ale nieco specialne. Mate skusenost s nejakymi konkretnymi prostriedkami, ktore lahko vycistia napr. kvapky, ktore su na podlahe niekolko dni? Resp. treba podlahu nejako pravidlene osetrovat olejom? Mame na podlahe skvrny od vedra a kvapky od psa a pod. skusala som na kusku pretriet to octom, ale vysuchala som si biely flak na podlahe, takze toto asi cesta nie je a bojim sa, ze ked to presmirglujem, bude to mat rovnaky efekt. Teda zostane tam zas biely flak. Poradte prosim nieco efektivne. Dakujem :-)
Odpovedať
@evitka83 ved ti co Vam robili podlahu mali dat navod na udrzbu, reparacny balicek a cistiaci prostriedok. Na trhu je vela znaciek olejov a cistiacich prostriedkov, ale nie vsetky su medzi sebou konpatibilne, takze z vlastnej skusenosti nedoporucujem kombinovanie znaciek. Majstri montaznici nech dodaju potrebne veci na udrzbu aj cistenie, nech si neurobite viac skody ako osohu.
Odpovedať
@evitka83 len voda a utriet do sucha. Fakt ale je, ze sme este vaznejsie zaspinene nemali a psa nemame.
Odpovedať
Vodu, teda ja vlhcene obrusky na podlahy pouzivam ak nemam vhku handru. Schody raz 2 roky umyjem cisticom na drevene podlahy http://woca.info/woodcare/floor/wood-... a hubkou vysucham stade uplne spinu a prebehnem olejom. Tie flaky prebehni uplne jemnym smirglom, olej na podlahy daj na stare bavlnene tricko a vysuchaj aj s okolim-scelis si to, riesila som tak skrabanec od stolicky.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my mame rovnako olejovanu podlahu v celom dome. Pouzivam len vysavac a max. 2x do mesiace umyvam mopom, dobre vyzmykanym. Pouzivam original Osmo cistiaci pripravok, teraz sa akurat minul a kupila som v DM drogerii, ich cistic na drevene podlahy. Funguju obidva bez problemov.
Odpovedať
zle som to napisala, preferujem obrusky /dostat uz aj napustene olejom/ a ak nemam, tak len cistu vodu.
Odpovedať
dakujem vsetkym za tipy. Tie cistiace obrusky su pre mna trochu neprakticke, kedze podlahu mame v celom dome na 2 poschodiach. To by som asi dlho lozila kolenacky po dome a hlavne za tyzden rodim, takze tolko casu na udrzbu asi ani mat nebudem :) preto hladam odporucania na nejaky prostriedok, ktorym len zotriem podlahu, pripadne lokalne odstranim skvrny
Odpovedať
obruzky su velke a davaju sa na mop. Ale na cely dom ich treba vela. Na 70 m2 ich spotrebujem 4-5ks. Ale v spalnach by som nezmyvala,tam staci vysavac,ja podobne ako @cinnamon zmyvam len raz za cas. Najcastejcie jedalen a kuchynu,inak prevazne vysavac.
Odpovedať
@atlaska a treba k tym obruzkom aj kompatibilny mop, na ktory sadnu? Resp. vycistia tie obrusky aj skvrny ako zaschnute kvapky a pod?
Odpovedať
Mne presne sadn na leifheit mop,on ma take uchyty na handru a uchyti sa tam pekne aj ten obrusok. Mne velmi zaschnute kvapky nevidno, ak nejaku vidim vezmem hoc aj pap.vreckovku namocim do trocha vody a utrem, to idu aj zaschnute, v kuchyni zmyvam tm obruskom a vsetko ide pekne dolu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?