Uchytenie L-profilu na roh poteru

Profilova fotka
Zdravim, v garazi sa chystam (dat) spravit poter, o vyske 6-8cm, na jeho zaciatok by som chcel uchytit ocelovy profil v tvare L aby som chranil roh pred znicenim. Obavam sa avsak ze ak ho tam navrtam tak by odpadol ten roh uz pri vrtani. poter bude baumit e225, bez vystuze. Mate niekto nejaky napad (napadlo mi dat tam nejaky maly košík alebo to navrtat do existujucej dosky, vyviest trubkami von a nasledne chemiou ....ale mozno niekto nie lahsie?
Odpovedať
Profilova fotka
@sifu nestacilo by to prilepit nejakym mamutom ?
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko zvazoval som ale to je riesenie ktore mozem aplikovat aj ak toto nevide... a moc neverim ze to udrzi
Odpovedať
@sifu U mna to pri pancierovej podlahe robili inak. Nachystal som im profil s presnou hrubkou podlahy, ktory tym padom mohli postavit hranou na podklad. Z vnutornej strany, ktora mala byt zaliata v podlahe, navarili par roxorov poohynanych do tvaru V. Tie profil drzali na hrane a zarovej sa nimi po zaliati ukotvil do betonu. Riesenie funguje, profil drzi.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl znie celkom fajn pouvazujem ako by som to aplikoval
Odpovedať
@sifu
Odpovedať
Pre nazornost prikladam schemu s pohladom zvrchu a rezom podlahy. Mozno ti to pomoze. V nakresne je mala nepresnost - profil je hranou utopeny v podlahe, nevycnieva nad nu, je to pekne v rovine.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl dik, trosku mi prekaza ze sa to neda spravit odnimatelne.... napadlo mi ale riesenie... 1, predvrat do existujucej podlahy diery a chem. ukotvit tzv puzdra na metricky zavit 2, zasrobovat do nich tyche, a natiahnut na ne trubku ktora bude o par milimetrov vacsia ako samotna tyc (mozno obalim predtym tu tyc dakou paskou aby som azbezpecil ze natiahnuta rurka bude centrovana) 3, zasrobovat maticou (a podlozkou) natiahnutu rurku aby sa pocas betonaze nehybala 4, po zavednuti betonu vytiahnut rurku, prip. aj nie... 5... nakotvit tam ELKO, ak sa mi to podari spravim foto :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?