Typ podlahy na elektrovykurovanie

Profilova fotka
Zaujímalo by ma aký typ podlahy je najvhodnejší na elektrické podlahové vykurovanie. Videla som v obchodoch rôzne druhy (vynil. drevo, laminát) ale vôbec netuším aký druh je najefektívnejší. Aké máte skúsenosti? Staviame drevodom, vykurovanie elektrickými podlahovými rohožami. Ďakujem.
Odpovedať
vies kolko ludi tu uz zaujimalo pred tebou? Staci si to tu najst v starsich diskusiach
Odpovedať
@dadasimon http://vytapeni.tzb-info.cz/podlahove...
Odpovedať
dlazba
Odpovedať
Profilova fotka
nedaval by som eletrkicke kable vykurovacie ak to myslis... Daj si infra folie podlahove... Ovela rychlejsie vyhreju :-) Pod dlazbu su tiez infra, su predierovane aby preslo lepidlo... Ak chces nazor ci je to oka, skus sa spytat @zuzankapp A myslim si ci drevo ci laminat.. pri hrubke do 1cm to je asi uplne jedno :-)
Odpovedať
@mio23 a aký je asi cenoví rozdiel investovať do folii oproti odporovím káblom asi pri 110m2???
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 odporove kable co pocuvam od ludi a hlavne od tych co maju aj aj su strane pomale kym vykuria... Cenovy rozdiel nebude brutalny, hlavne komfot je dolezity asi... ale cenovy rozdiel je velky ak kupujes podlahove infra folie a stropne folie... tam je rozdiel...
Odpovedať
@mio23 a myslíš že stropné je lepšie ako podlahové? ved nejde teplo skôr hore? ano o komfort ide.. ja by som asi aj tak chcel ísť formou podlahového. aký máš nato pohlad... ktoré by si volil skôr ty?
Odpovedať
@cvoky8 ja mam obyvak, kuchyna, 3 izby + pracovna (dam nieco aj na chodbu a do satnika) plochu : 30 + 16 + 14 + 15 + 16 + 7 = 98m2 - mam kupenych 114 m (60 W sirka 0.6) a 12 m (40 W sirka 0.6 do chodby a satnika) - teda spolu 75,6m2 folii. 1 m sirky 0.6 - 60 W stoji 12,18 na SVK - z ciech som si to doniesol po 9,5 - Folie, kable, pasky na zalepenie koncov, konektory + lisovacie klieste stalo spolu cca 39.300 KC - teda cca 1445 Eur. Pod dlazbu do oboch kueplni, technickej a zadveria davam rosty - spolu stali cca 200 Eur. A k tomu termostaty z eBaya 10 ks asi za 330. Spolu do 2000 Eur. Pod podlahu sa davaju s vykonom 40 az 80 W/m2 - aby neboli teplejsie ako 27 stupnov. Ja som bral stred 60, aj ked podla vypoctov stacilo 40, ale zena chcela rezervu :). Na strop idu s vykonom 140 az 200 W/m2, tie topia tusim az na 35 ci tak nejak. Su bud 40 alebo 50 cm siroke - presne podla rastra CD profilov. Osobne som bol za teplo od spodu.. ako zhora.
Odpovedať
@mr79 tak toto sa mi páči. Takže urobím potery a nane ide priamo infrafolia či eštea??niečo? A nane sa dá dať priamo plávačka
Odpovedať
máte skúsenosti s týmto?
Odpovedať
@cvoky8 davam na podlahu 6 mm mirelon - tabule z tvrdeneho XPS (ruzovy) rozmer 50x100 cm. Opat z ciech konkretne zo zlina som zohnal balik (5m2) po cca 6 Eur, na slovensku najlacnejsie asi 11 Eur. Je to lepsie - je priestor na vedenie kablov, spojok. Na to ide folia, na to parozabrana a na to plavacka. Na youtube je video s instalaciou.
Odpovedať
@mr79 hodíš mi do IP ten link na to? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mr79 Cauko. Prosím Ta, rozmýšlam tiež nad rohožami, alebo nad elejovými elektrickými radiátormi s programovaním. Nevieš mi poradiť čo by bolo lepšie? mne sa celkom pozdávajú aj tie radiátory ale nepoznám ich nevýhody ... dakujem
Odpovedať
@ddavidd tazko radit. Rohoze som daval len pod dlazbu. Alebo myslis folie? Celkovo nie som za radiatory. Lebo spatia priestor, je to iny typ kurenia ako podlahove. Radiator nahrieva vzduch silnejsie ako podlahove, ten stupa hore, pod stropom sa ochladzuje a klesa dole... a az toto zlovek pocituje ze mu je teplo. Ked sa ale pozries na teploty... pod stropom mas dajme tomu 26, a postupne klesa a pri podlahe je len 19 - 20. Pri podlahovke mas podlahu napr. 23-a pod stropom 20 - 21... Pri vykurovani elektrinou, ale treba fakt dobre izolovat celu stavbu.
Odpovedať
@cvoky8 opacne, infrafolie idu pod poter, kvoli akumulacii
Odpovedať
@mimidlo a to mas odkial? Caleo? do poteru su urcene kable... Niekedy to davali v Caleo. Maju vacsi vykon 80 W/m2 je minimum potom maju 130 W/m2. Fakt si ludia pozrite stranky fenix a citajte ....
Odpovedať
@mr79 mam to od realizatora montovanych domov, ktory so systemom Caleo takto urobil uz desiatky domov.
Odpovedať
@mimidlo m2 calea stoji cca 25 - 28 Eur. Preco to davat do poteru, ked su odporove kable ktore budu lacnejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?