Treba pri pokládke dlážkovice náter proti červotočom?

Cavte, dnes príde dlážkovica, budúci týždeň začínam pokladať. Dávali ste niekto náter proti červotočom pred/po pokládke? Alebo je to zbytočné?
Odpovedať
@sle nedavali sme .. Je to podla mna zbytocne a podla mna aj zdraviu skodlive.. das si do domu prirodny material a "zabijes" to hnusnou chemiou, ktoru budes roky vdychovat... ?
Odpovedať
@akvi práve preto sa pýtam.. známi majú v dlážkovici červotoč, rád by som tomu predišiel. zase natierať roztokom vysušené dosky asi nie je moc vhodné..
Odpovedať
@sle hmm..tak neviem si predstavit, ze by v novej dlazkovici bol cervotoc..V starej ano, ale to je ine...
Odpovedať
@akvi oni ju maju cca 5rokov, ale je to starsi dom. Ked ste pokladali, nechali ste drevo "aklimatizovat"? Odporucili mi nechat drevo 2 tyzdne lezat. Az potom pokladat.. ja by som ho ulozil skor nech sa aklimatizuje uz zosrobovana. Vysusena sa musi predsa ukladat lahsie..
Odpovedať
@sle Ahoj, ja budem davat len tvrdeny voskovy olej Osmo. Co sa tyka kladenia tak pri poslednej izbe som nadaval najviac, lebo drevo sa trochu skrutilo. Na zaciatku som mal problem dorazit cca 1 dosku z 12, po dvoch tyzdnoch, ked som robil poslednu izbu tak uz kazdu druhu. Ale ak bude drevo suche tak v poho. Ja som mal zo severskedrevo, 2,8cm a asi nebolo natolko suche ze by sa uz nekrutilo.
Odpovedať
@sle zalezi od toho, aku mas tu dlazkovicu. Lebo my sme sa pekne oplachli v jednej izbe, brali sme odkialsi z Oravy, slubovali, ze je sucha, nechali sme ju este v tej izbe asi tie dva tyzdne a take medzery sa nam urobili, ze az. Bola ozaj zle vysusena.. S inymi dodavatelmi sa nam to nestalo. Suverenne najlepsia dlazkovica z BPP z BB. Maximalna spokojnost, robim im reklamu, kde sa da, lebo dlazka od nich je ozaj top.. Nebolo treba skoro vobec dotlacat a najstarsiu dlazku mame od nich 6 rokov a medzery ziadne..Tak, ako sme ju polozili, taka je stale..A osetrovali sme tiez tvrdym voskovym od Osmo a este aj od PNtech.. S oboma spokojnost..
Odpovedať
@jurajm17, @akvi som sa rozhodol že nebudem čakať, skúšal som založiť zopar drážok a pekne zapadaju bez pritláčania. Uvidím ako sa budú ukladať. Zatiaľ som spokojný, kupoval som od slovenského výrobcu Drepex. Dnes som robil rošty na poschodí, celkom zábava, zajtra mi asi odídu kríže :D Osmo oleje sú dosť drahé, našiel som aj iné, dám asi Ciranova niektorý biely odtieň.. Bude stačiť ak dám ako prvú vrstvu obyčajný ľanový?
Odpovedať
@sle no s inymi olejmi nemam skusenost, tak v tomto ti neporadim.. Ale ja by som prvu vrstvu urcite nedavala lanovy, ak chces potom dat nejaky pigmentovany. Lebo teda aspon u Osma je to tak, ze ten pigment sa akoby vpije do dreva - nanasa sa ako prva vrstva a potom sa dava ta horna "tvrda" vrstva.. PNtech to ma zase zmiesane uz spolu, cize napigmentovany je uz ten tvrdy voskovy olej.. Pravdupovediac, pri vyraznejsich odtienoch by som ja sla zase do Osma, lebo pri PNtechu sa mi zdalo, ze ta pigmentacia sa nerozklada uplne rovnomerne, je to dost husty olej a niekde mi vidno stopy stetca.. (ale to mozno len ja detailistka vidim :-D )
Odpovedať
@akvi ďakujem za info ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?