Treba dať po betónový poter fóliu?

zdravim, chcem sa spytat, ci je nevyhnutne davat pod betonovy poter nad eps foliu, rano mi pride firma liat podlahy a nemam tam poter, stale mi to vrta v hlave, ci by to mohol byt problem?
Odpovedať
Celkom skoro sa pytas.... Je to velmi odporucane. Zabrani pripadnemu zateceniu betonu do EPS. Nie je to vobec nakladna vec, nas do celeho domu stala okolo 40EUR, takze nebolo co riesit.
Odpovedať
viem, ze je to vec cca 20e za 100m2 , nejde o peniaze, ale z okolia boli nazory naco,, tak som to nedal a teraz mi to neda spat, v najhorsom ak pridu rano poterari, tak to skocim vziat a je to natiahnute za chvilku, zatial co si nachystaju vysky, ,, no sam neviem, , co by sa stalo ak zatecie poter medzi eps, tych medzier tam je minimum a malickych
Odpovedať
@duronsan bude zatečený a časť vody potrebnej na hydratáciu cementu bude v EPS a EPS bude vysychať o čosi dlhšie ako zvyčajne a nehovoriac o tých betónových zatečencoch medzi doskami. V podstate žiadna tragédia ale bude to tak. :-)
Odpovedať
@duronsan folia musi ist pod siete.
Odpovedať
Profilova fotka
@duronsan ano,daj ju tam.
Odpovedať
@duronsan Dávaj si bacha na názory okolia. Pár krát som už na ne doplatil. Rob vždy ako uznáš za najvhodnejšie a hlavne sa pýtaj odborníkov a nie "odborníkov" z okolia ktorých je aj v mojom okolí veľa.
Odpovedať
@kajo873 robosi mi ju kazali dat aj na poschodie na beton, inak by som chcel vediet kde tych odbornikov nast lebo takych je jeden zo 100, zvysok su kuchari, sustruznici ucnovkovy menezeri ci ribia od murivania pi sadrokartony, krovy,obklady a vsetkemu sa rozumeju.
Odpovedať
@sysell mal si sa horsie ucit, tiez si mohol byt odbornikom v tolkych oblastiach :)
Odpovedať
beton sa bude sypat (aspon by mal) tak by nemal velmi zatiect , ale ja by som ju tam dal urcite bude drzat vlhokst,a ked nebudes polievat poter tak by som aj poter potom prikryl foliou.Urcite ak ju tam das nic nepokazis to je iste 8-)
Odpovedať
@duronsan uz asi pracujes a pokladas ju.:-) pri anhydride ju musis dat, aby si vytvoril tzv vanu, pretoze anhydrid je riedky pri cementovom potere ju mozes, ale nemusis dat. Tento poter sa sype ako spominal uz @vader100. Ja som daval reflexnu foliu z rasterom, ale to len preto aby sa mi jednoduchsie ukladal had cize ak si aj nedal nepokazil si nic...
Odpovedať
Profilova fotka
@dbe pokazil, pretože ten sypaný poter je vodopriepustný, ak ho poleje, voda stečie do PS, ak ho nepoleje, môže popraskať alebo sa skrútiť. Nechápem diskusie či si mám zobrať dáždnik (ochranu pred dažďom), keď prší.
Odpovedať
@jan45 dik za info...aspon som mudrejsi:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Daj určite fóliu a dilatačný pás.
Odpovedať
Ja som daval foliu aj pod EPS a potom ja na EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
daj tak ako ti radia ;-)
Odpovedať
Moj nazor Podkladovy beton, Penetracia, Asfaltovy pas, siete kazdy vrt co ide cez asfalt bitumenovy tmel, EPS v Dvoch vrstvach pol na pol spodna orezavana okolo sieti vrchna napriec aby nebol spoj na spoj, 200u folia a diletacny pas.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?