Tmavá podlaha

Zdravim je tu nejaká žienka čo má ten istý problém ako ja ? Mám tmavú podlahu ktorú začínam zduse preklínať 😁poraďte mi nejaký prostriedok alebo mop ktorý nezanecháva šmuhy či mastné fľaky . Ďakujem za každé rady
Odpovedať
tiez som sa uz viackrat pytala kadekoho a aj na roznych forach, ale nepomohlo nic z toho, co mi poradili 😄 cize mam uplne rovnaky problem ako ty a vobec si neviem s tym dat rady, nezabera nic 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Vyskúšaj normálny saponát, čo používaš na riady. Prípadne nechaj rozpustiť kapsulu, čo dávaš do umývačky a tou vodou potom umy podlahy. U nás sa toto najlepšie osvedčilo. Lepší efekt ako prípravky určené na podlahy.
Odpovedať
Treba dobre povysavat a potom pozmyvat, mne sa osvedcil sanytol alebo kokosove mydlo nastruhat do teplej vody, svokra ta zase na avivaz neda dopustit. Treba ale ozaj castejsie plakat handru 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@zazzina s avivazou by som bol opatrny. Potom sa dost smyka, aspon my sme mali taky problem, tak taketo babske rady by som radsej vypustil. Pouzivame ajax, ci alex tak nejako sa to vola a nezostavaju ziadne cmuhy.
Odpovedať
Profilova fotka
@iwka2208 pricinou zanechavania smuh na podlahe -hlavne tmavej moze byt viac . Najcastejsie je pouzivanie tvrdej vody , ktora po vyschnuti zanechava na podlahe vyzrazany vodny kamen , rovnako je to aj pri pouzivani nespravnych cistiacich pripravkov , alebo ich nespravne riedenie . Zakladnym poznavacim znakom kvalitnych prostriedkov na udrzbu a osetrenie podlahy je to , ze okrem prostriedku na ochranu a udrzbu maju aj originalny cistiaci prostriedok , ktorym sa podlaha nielen cisti ale je s nim mozne v koncentrovanej podobe vycistit-odstranit zvysky ochranneho filmu vytvoreneho pouzivanim ochrannych prostriedkov . Pri cisteni a osetrovani podlahy totiz vznika v miestach s menej castym pouzivanim vrstvenie ochrannej vrstvy / ina hrubka ochranneho filmu v mistach s castym pohym a teda opotrebovavanim tohoto filmu oproti miestam , ktore su prakticky nepouzivane / a preto je potrebne podlahu po urcitom case kompletne vycistit koncentrovanym cistiacim prostriedkom , zneutralizovat vodou a opat osetrit prostriedkom , ktory na podlahe vytvara ochranny film .
Odpovedať
@parkett_mann dobrý deň ďakujem vám pekne sa vás nazor a radu .ak môžte kľudne mi poraďte aký je najlepší prostriedok
Odpovedať
Profilova fotka
@iwka2208 nedokazem zhodnotit , ktory je najlepsi ale vychadzajme z toho , co doporucuju vyrobcovia podlah . Najcastejsie doporucovanymi prostriedkami u vyrobcov podlah su vyrobky spolocnosti Dr. Schutz a Bona . Tieto bud doporucuju priamo , alebo ich predavaju v baleniach pod vlastnou znackou . Nepisete aky presny druh podlahy mate , takze neviem , ktore z nich by boli vhodne prave na vasu podlahu .
Odpovedať
@parkett_mann cize z toho mi vychadza, ze take tie bezne cistiace prostriedky na podlahy, co sa daju kupit v kazdom obchode teda vobec nie su vhodne? Neviem no, ja najcastejsie umyvam cistou vodou, tak som si nejak zvykla a zase ked sa pred tym povysava, tak podlaha nema byt nejak preco spinava si myslim.
Odpovedať
Profilova fotka
raz za cas zena pouziva kapsulu do umyvacky, normalne ju rozpusti v horucej vode a aj mastne flaky po psich tlapkach razom zmiznu. len je fajn poriadne nariedit, aby sa podlaha nelepila
Odpovedať
@reanor hej hej to už som aj ja skúšala a super. ale ako vravíš, radšej dať viacej vody. mne sa tiež po prvý krát teda hnusne lepidla podlaha, ale našla som ž ten správny pomer
Odpovedať
@iwka2208 s tym bojujeme aj my. Zena zhodnotila ze tmava podlaha je krasna ale radsej sa uspokoji pri vymene o par rokov so svetlou 🤣
Odpovedať
@sousedekovci89 keby to clovek hned vedel, ze? takto pri kolkych veciach sa musime najskor poucit, naucit, co je lepsie a potom na druhy raz to uz ide. my sme dali hned svetlu podlahu, ze na tej nebude tolko ani chlpy od maciek vidno a dobre sme spravili 😄 ako nieze by sme neupratovali, ale kto ma zvierata, ten vie, o com hovorim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@melanie9 Presne tak, pri zvieratách treba ozaj všetko prispôsobovať 😄 Aj pri voľbe gauča to vie byť celkom záhul, keď sa nemôžeš rozhodnúť pre materiál aký chceš ty, ale musíš tak nejak rozmýšľať dopredu - aha, mám mačku, asi to nebude najlepší nápad 😄 A už sa robia kompromisy.
Odpovedať
@akamko hahah no presne 😄 ale zase ono to na jednej strane aj ulahcuje to rozhodovanie, lebo tym padom mas okresane moznosti, ked musis brat do uvahy aj taketo veci.
Odpovedať
Profilova fotka
@nigmanka kazdy cistiaci a zaroven odetrujuci prostriedok v sebe obsahu aj voskovu zlozka , prave ta ma uzatvorit mikroskrabance a tak ozivit vzhlad podlahy a vytvorit na povrchu ochranny film . Tento film sa casom nerovnomerne opotrebovava a pri opakovanom nanasani sa na seba tieto nanosy vrstvia a ukladaju v sebe aj ciastocky necistot , ktore sa do nich prichytili . Preto je dolezite podlahu z casu na cas kompletne vycistit aj od tychto ochrannych prostriedkov . Vzdy je teda dolezite vediet a mat k dispozicii k cistiacemu a ochrannemu prostriedku aj prostriedok na kompletne odstranenie vsetkych nanesenych vrstiev. Cistou vodou samozrejme nic nepokazite , pokial nie je prilis tvrda a necistoty na podlahe mastne , podlahu lahko vycistite , vodou ale neodstranite z podlahy ochranny prostriedok , takze pokia ho raz pouzijete , musite ho aj po case odstranit niecim co ho rozpusti a to voda nedokaze .
Odpovedať
@parkett_mann a aky teda tento druhy cistiaci prostriedok odporucate? to mam akoze podla coho vyberat? lebo tak zvacsa asi kupuju ludia cistiace prostriedky, aby podlahu umyly od vsetkeho mozneho, ale ten druhy krok podla mna akoze malo kto riesi.
Odpovedať
@sousedekovci89 už som toho názoru aj ja 🙈😁
Odpovedať
Profilova fotka
@nigmanka v prvom rade je potrebne vyberat cistaci prostriedok podla typu podlahovej krytiny a samozrejme najma podla typu vrchnej ochrannej vrstvy . Urcite je dobre pouzit aj ochranny prostriedok , ktory povrch uzatvori a nielen ho chrani ale aj znizuje prichytavanie necistot na jej povrch . Pri jeho pouziti je potrebne mat k dispozicii aj prostriedok na odstanovanie starych vrstiev , ktore zanechavaju nielen ochranne ale rovnako aj cistiace prostriedky , a v neposlednom rade je dobre pouzit demineralizovanu vody , najma v oblastiach kde je tvrdost vody prilis vysoka . Aj vyzrazany vodny kamen z cistej vody dokaze na povrchu zanechat viditelne skvrny .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?