Teplota dlazky pri podlahovom kúrení

Máte teplé dlážky? V domemame vinylovu podlahu, termistat nastaveny na 22 stupňov, v izbach je príjemne no stale nemám pocit teplej dlážky. Ani v kúpeľni kde máme dlazbu. Dokonca v malom/hostovskom wc je podla mňa doslova chladno. Ma niekto skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
@marfinka12 cim lepsie zatepleny dom , tym nizsia teplota ti bude stacit do podlah aby v dome bolo teplo... Takze v poctivych nizkoenergetickych domoch necakaj podlahu ako vo welness centre... ;-) V pasivnom uz duplom...
Odpovedať
@abobo ja som zažila podlahovku u jednej znamej a pamatam ze bola dokonalo tepla.. Navyse navstevy sa pytaju ci mam podlahovku, ze nie je tepla dlazka... Nie je studena, naopak doma chodim len bosa... Len som si nebola ista ci je to ok. Cakala som ze to bude ine...
Odpovedať
@marfinka12 Spravne nastavena podlahovka by mala mat od 24-28 stupnov.Ak treba na vykurenie viac,niekde je chyba. A ak mas takuto teplotu a necitis "teplu" podlahu nezufaj.Telesna teplota je ovela vyssia a preto vsetko chladnejsie vnimas ako vlazne.
Odpovedať
@marfinka12 namala by byť na dotyk teplá. Ako píšu vyššie, 29 stupňov je podľa hygienickej normy maximum. Tvoja telesná teplota je 10 stupňov vyššia, takže teplá nemôže byť. Plus (samozrejme) v miestnosti by sa nedalo o chvíľu vydržať.
Odpovedať
22 izby vs teplota podlahy je malo. Denna teplota u mna 6 - 22 hod. Kurim na 24,4 st. Rano mam stale 23,6 st, ked sa pusti kurenie na 2 hod vypocita vyssiu teplotu podlahy tak 32st , no izby sa rychlo dokuria a potom uz len drzi topnu bodu 28 - 29 st. Takze citelna tepla podlaha je pri tychto vonkajsich tt 3-4 st len z rana. Ak bolo vonku -8 st , voda mala TT 32 st aj cez den a podlaha citelne tepla. Skratka 22 v izbe je na citelny pocit tepla podlahy malo, ak sa jedna o dobre izolovany dom tak detto
Odpovedať
@janopopovec ty čo furt topíš ? Sneh vonku ? :-D
Odpovedať
@marfinka12 Aj ja ak som čakal veľkú návštevu tak som predtým tri hodiny kúril ...jasné že pochvalovali teplú podlahu :-D parádna podlahovka.
Odpovedať
@peter_83 Ale nie, ved pisem ze denna Tt je od 6- 22 hod . A ked v noci o stupen vychladne, rano sa znazi cim skor dotopit tak dava vyssiu teplotu vody, na tom nie je nic cudne, za 2 hodky je teplota vyrovnana a vypina. Kur ty na 24,4 st a uvidis. Mam kurenie zadarmo, tak si kurim velkoryso.
Odpovedať
@janopopovec skus sa nad tym zamysliet. Nepisal som nic o tvojom kúrení ;-)
Odpovedať
@peter_83 ked si vy zo zapadu date keksE to nikoho netrapi, ale ked si vychodniar zatopi, tak uz rypete. Pochopil si z kontextu, ze sa hovori o vykurovani? Pochopil. Tak si daj pohov a chod lupat orechy na medvedie labky ;-)
Odpovedať
@peter_83 priznam sa ze nechapem :))
Odpovedať
@janopopovec problem je, ze cely zvysok republiky kuri, len my vychodniari topime. No a to je straaaasny problem, ktory treba stale dookola riesit =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 zita daj si jeden i na mna ;-)
Odpovedať
Jaaaj :))
Odpovedať
@zita19 ano, my kurime tak kurte aj vy ! :-p topte sneh :-p
Odpovedať
@peter_83 máš pravdu,... keď som bol na vojne tak cigáni stále "topili" ale to len preto ze sa opicili po Čechoch.... A hovoriť chceli Česko cigánsky.
Odpovedať
@zita19 nemala by si sa jedovat. Morálnou povinnostou nás starších je mladých usmerňovať. Robím s rôznym spektrom ľudí. Keď k nim prídem tak každý len on to môže je.. t, on to j.. e., on to doje.. l. Tak im vždy začnem hovoriť ze keby to vedel Stúr ktorý sa trápil s vokanom, tvrdým mäkkým i/y tak by sa chytal za hlavu... Dnes chlapom stačí jedno slovo v rôznych pádoch :je.. t... A dohovoria sa. A keď im to vysvetlím tak slovník zmäkne.. A potom tie tetovacky... Najväčším trestom pre dievčatá v ZŠ bolo keď sme ich chytili a pocmarali im ruky... Dnes sú pocmarane aj na...... To len taky jazykový vstup...
Odpovedať
@peter_83 az ked vy budete nosit kratasY a chrustat keksY ;-)
Odpovedať
@daralbajda ale uz mas plnohodnotnu nahradu co sa topico tyka :-D
Odpovedať
@zita19 človeka vždy poteší keď ma parťáka ...
Odpovedať
@marfinka12 Ak mate vinyl, tak do podlahovky ani vyssia teplota ist nesmie. To iste plati pri drevenej podlahe. My mame tiez vinyl a teplotu v podlahovke 21 st. Tam nenaspekulujete.
Odpovedať
@klara321 to by ma zaujimalo ked by ste v nejakej izbe chceli mat 23°C ako by ste to dosiahli 21°C vodou
Odpovedať
@igor256 to asi pise o teplote vody v lete :)
Odpovedať
@klara321 pocuvam tu istych magorov ako kazu ludom kriticky mysliet, tak preco pocuvas dakcyh predavacov a podobne a nepouzijes rosum? Ako vykuris na vyssiu teplotu ako 21°? v lete ked je teplo mas v bute kluden 26° zacina sa vinyl topit? a co ked nan svieti slnko a moze mat aj 30 ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?