Stará podlaha

dobrý den chcela by som poradit... máme možnost využívat dom ako chatu...je to starý dom kde su také staré drevené podlahy, pod tým asi škvara..a ktovie čo... ak by sme ho začali užívat, tak ako tie podlahy trošku dat do poriadku?? aby to bolo čo najmenej nákladne a aby to malo aj efekt... dom nevlastníme tak nemožme donho investovat a ani nie je čo investovat ... :-| e málo... dakujem za rady a pekný den všetkým...
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 podlahy by nemali byť zakryté nepredyšnými materiálmi, vydrhnúť sódou, pretieť napúšťacou fermežou alebo náterom do interiéru. Dom vybieliť, treba v ňom previdelne kúriť, aj v lete aspoň pri varení a vetrať.
Odpovedať
dakujem za radu... je to také kuriozne ale ta ponuka prišla od cudzích ludí... spoznali sme sa asi pred mesiacom chodím k nim upratovat a maju dom, v ktorom nebývaju tak mi to navrhli či tam nechcem chodievat a aj bývat možem tak neviem ako ...zvažujem , žeby sme tam chodili s detmi na víkendy ... je to na dedine krásne prostredie... nechce žiaden nájom jediná podmienka je starat sa o dvor o kvietky, kríčky a taqk nech tam je proste pekne... a ešte k tej sode to je prášok , ktorý sa rozpušta vo vode?? a potom na to môže ist myslím, že sa to volá lanová fermež??
Odpovedať
Jan45 dobre poradil. Ide o to, ze ta podlaha sa vlastne dobre umyje, vybieli. Mozno by sa dala vysurovat pracim mydlom. To sa vezme taka velka kefa a drhne a drhne. Samozrejme, ze sa musi potom nechat dobre vysusit, kym ju budete natierat. Zvazte, ci by ste ju nevybrusili. Ale to by majitelia mohli brat tak, ze sa tam udomacnujete, dom si privlastnujete. Opatrne.
Odpovedať
@budova1 ved to ... možno niekedy v buducnosti by som aj zvažovala kúpu tohto domu, ale to je ešte daleká budúcnost, ktoru ale nevylučujem... musím splatit úvar na byt a potom možem plánovat dalej.. ale momentálne mi táto možnost prišla celkom vhod vzhladom na vek mojich dcér..a to 15 a 11 rokov... je to vek ked ešte je aký taký záujjem o pobyt na dedine a lákadlá s tým spojené.. o pár rôčkov tam budem chodit asi už len so psom... ;-) tak teraz intenzívne rozmýšlam či íst do toho či nie... ak pôjdem tak určite treba urobit nejaké úpravy hoc len minimálne ale nič teraz neje zadarmo tak chcem aby to bolo čo najúčinnejšie... a dakujem za váš čas , za odpovede..
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 ľanová fermež je čistejšia ako napúšťacia, ale aj tá je ľanová, Sóda sa predáva pod menom sóda na pranie. Používaním domu im urobíte dobrú službu a aj keby ste na ňom nič neurobili, tak ho zhodnotíte. Zavretý dom za pár rokov schátra.
Odpovedať
@jan45 dakujem... tak dúfam, že ak sa rozhodnem , že áno, že to všetko dobre dopadne... :-) a bude spokojnost na oboch stranách...
Odpovedať
Zdravím, úplne ste sa mi trafila s touto témou, nemusím zakladať rovnakú ja :) Moja mama musela ísť bývať k svojej mame /mojej starkej/ do prastarého murovaného domu - klasický 50+ ročný murovaný dom na Orave. Tak som sa pustil do akej takej renovácie a aktuálne som pri renovácii podlahy v miestnosti 4,6m x 4,7m. Stará palubovka, cca 50 rokov bol na nej koberec, minimálne používaná. Ale ako všetko na tom dome, svojpomocne kladená a s vodováhou sa vtedy moc netrápili. :) Prikladám obrázky - pomerne veľké medzery medzi jednotlivými doskami, nerovnosti aj do výšky. Moc sa nevyznám, ale ideálne by asi bolo to celé prebrúsiť, zarovnať, dať tmel alebo niečo vhodné, medzi škáry, nalakovať/naolejovať, pekne bočné lišty porobiť? S tým, že mama sa tam aj tak chystá dať nakoniec koberec a nevadilo by jej, aj keby ostala ako je - financie sú obmedzené a čaká nás kompletná renovácia /elektrika, okná, voda, kúrenie, stierky, podlahy/ obrovského domu, takže možno skúsiť len verziu vyššie spomínanú - vyčistiť ich, pridať bočné lišty a ísť na dôležitejšie veci v dome...?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?