Špárovačka Ceresit CE 40 Aquastic Silica Active

Chcel by som sa informovať, či sa vyskytol problém len u mňa alebo má aj niekto ďalší podobnú skúsenosť. Problém je nasledovný: v technickej miestnosti mi fugovali obklad s jazmin šparovačkou a po vyschnutí je špárovačka miestami taká aká ma byť a miestami akoby vlhká, je taká ako keby flakatá, nemá rovnomernú farbu všade. Na podlahu išla špárovačka graphite, vybratá podľa ceresit vzorkovníka ako najtmavšia, výsledok bol katastrofa, šedá spárovačka, tiež miestami nerovnomerná farba. Musím konštatovať, že final farba graphite bola o dosť iná ako na vzorkovníku, už aj samotný prášok bol sivastý. V čom mohol byť problém? Chcem sa vyvarovať pri fugovaní zvyšku domu takýmto veciam, ešte šťastie že šlo len o technickú. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111: tiez mam tuto sparovacku na par miestach, tiez som chcel najtmavsiu a tiez po zaschnuti zostala siva....ale to asi tak ma byt, proste tmavsia uz asi neexistuje...ci?
Odpovedať
Existuje, ceresit ma novinku COAL, ale tak potom ako má človek veriť vzornkovníku? A ten jazmin ma tiez sklamal...
Odpovedať
my máme jazmín v kúpeľni. Zo začiatku bola tiež taká miestami s fľakmi, ale potom to zmizlo. Ale ja mám zase taký problém, že tam kde sa dostane voda pri sprchovaní, tá špárovačka zostane mokrá. A potom to zase vyschne. Zatiaľ som to v žiadnej kúpeľni takto nevidela.
Odpovedať
@iwet25 na to vymysleli epoxidove špárovačky, ktoré po poliatí vodou nemenia farbu, ale je to vyššia cena (myslím, že dvojnásobne). Zmena farby je asi kombináciou farby, lebo ani ja som to v iných kúpelniach nevidel.
Odpovedať
Profilova fotka
Skarovacka mení farbu, keď sa mieša po menších množstvách a nedodržiava sa úplne miesaci pomer s vodou. Rovnaký problém môže nastať, ak sa pri čistení dlažby po vyskarovani použije priveľa vody.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete naozaj tmavú, skúste čiernu od MAPEI, myslim, že odtieň c. 120.
Odpovedať
To znamena ze bud sa skarovacka nezamiesala naraz (cely kybel 5kg) alebo sa po cisteni na nu aplikovala voda vo vacsom mnozstve? Kde je mapei kvalitou oproti ceresitu?
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 Ten graphite máme aj my a je o niekoľko odtieňov bledší ako mal byť - pomaly sa vyrovná odtieňu gray zo vzorkovníka (ten máme tiež, takže viem porovnať). Máme ho v troch miestnostiach a kým som pochopila, kde je problém, drhla som špáry v pravidelných intervaloch ako Monk :) Začalo to v hornej kúpeľni, kde som ceresitku dávala na zem k tmavosivej dlažbe. Keďže sme dorábali sklobetón, stále som si myslela, že je to len stavebný prach usadený v špárach. Po vyšpárovaní ďalších dvoch miestností som prišla na toto - rovnaká špárovačka sa správala rôzne podľa druhu obkladu - na stene s keramických glazovaným obkladom má Ceresit graphite krásnu tmavú farbu, rovnomerne v celej ploche. Tá istá škárovačka však v grese zostala fľakatá a zmenila farbu o niekoľko odtieňov. A nemyslím si, že je to problém pomeru alebo množstva, ako píše @peterpb.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Ahojte. Mam podobny problem. Bola pouzita sparovacka v odtieni Manhattan. Obklad je vyfrezovany na 6 mensich tehliciek a rozdiely su medzi sparou kde sa prikladali obkladacky jedna na druhu a v plytsej spare. Plus tiez niekedy v ramci jednej linie. Je to komplet suche a miestami je to priam antracitove a inde zase bledunko sive.
Odpovedať
Profilova fotka
Prikladam foto
Odpovedať
Zle umyvane po sparovani... kde sa umyvalo prilis, vyplavil sa pigment, neni chyba produktu ale chyba postupu
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix vdaka. Nejaky napad ako to riesit? Vyskrabat? Pretriet fixacnym perom? Dalsia vrstva?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@elderaniss odporucam nechat tak, akekolvek zasahy situaciu len zhorsia. Jediny realne riesiaci postup je dlazbu/obklad dat prec a nanovo. A nech to robi clovek, ktory vie. Mozes skusit dat dalsiu vrstvu kym je to makke, ale vyskrabavanie vacsinou poskodi dlazbu tak, ze vysledok je prerobenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?