Soklové lišty- máte niekto drevenú podlahu bez nich?

Profilova fotka
Neviem sa rozhodnúť, aké soklové lišty .. podlaha bude dubová, steny biele, dvere dubové s dubovou obložkou. Najradšej by som nemala žiadne, hlavne na schodisku sa mi to nepáči. Máte niekto interiér s dubovou podlahou bez líšt?? Schody su takto pripravene, este ide navrch dubova podlaha.
Odpovedať
ked nedas listy, tak do roka ich das, lebo aj pri najvacsiej opatrnosti stenu uspinis mopom pri utierani
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 Mám v spálňach dubovú drevenú podlahu a dala som si urobiť dubové lišty. Schody nemám.
Odpovedať
Mame drevene a rovnako drevene mame aj listy, vyrobene. Das ich.. lebo drevena podlaha ma medzeru od steny a tou listou to zakryjes, este to vsade nemam dokoncene a stoji to dlhsie, zapadava tam spina. Na schodoch tiez... povodny majjitel k ste nedal sokle na schodisku a je tam medzierka, farbu mam umyvatelnu ale nie bielu a teda mop by nevadil, len zase, do tej medzierky zapada spina... Ja osobne sokle nemam rada, ani na dreve ani na inych podlahach, ale ked to nejde inak, tak to nejde :(
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626: videl som riesenie kedy dali soklovu listu bielu, samozrejme na bielu stenu
Odpovedať
bez listy to nepojde, pretoze podlahu tak presne k stene nepolozis. my sme dali hlinikove listy, vyzeraju skvelo a zladis s hocicim. chcela som povodne nizsie, ale nezohnala som majstra, ktory by ich pekne zrezaval a zabrusoval do rohov a tie plastove rohovniky boli krajsie k tymto vysokym. co sa schodiska tyka, tam nam robili schodari dubove listy k schodisku. nepaci sa mi to az tak, ale neposobi to nejak rusivo. nas architekt spominal, ze do jedneho domu davali hlinikove aj na schodisko, no sam mal pri navrhu tym vtedy respekt. ale vo vysledku ze to vyzeralo super.
Odpovedať
v tomto dome to bolo, pozri obrazok schodiska https://www.archiweb.cz/b/rodinny-dum...
Odpovedať
Profilova fotka
keď chceš aby ich bolo čo najmenej vidno, zvoľ biele (najnenápadnejšie). dubové vyniknú, ale zas ani to nemusí byť na škodu. ak ich nedáš vôbec, tak budeš ľutovať. umývať podlahu bez líšt je ako za trest
Odpovedať
Profilova fotka
kukni tu, má biele lišty na schodoch http://www.modrastrecha.cz/forum/podl...
Odpovedať
Schody nechaj bez líšt, tam to ide, dokonca je varianta tzv liate schody bez schodového nosa. Googli. Podlahy ti nik seriózny až na doraz k stene neurobí. Drevo dilatuje. Ak máš "dokonale" rovné steny môžeš dať aj Al lišty. Alebo je lacnejšia soft, plastová verzia. Rovnako štíhla a jemná varianta ako fotky hore plastová lišta v bielom. Oboje sa dá zohnať v celox viničné. Mám prechody drevo dlažba a ani jeden z kovových odtieňov Al líšt mi nakoniec nesadol tak ako práve tá biela. Navyše rohové prvky k Al lištám boli z plastu, kde som sa obával po rokoch farbostálosti. Biela lišta zvýraznila podlahu, čo bol hlavný zámer.
Odpovedať
@pripad001 my máme hliníkové lišty práve preto, ze mame krive steny :-D :-D :-D ale áno, tie "papierové" sú ohybnejšie. no drevené by sme na tie nase krivé steny a rohy asi ani nevedeli dať bez ďalšieho tmelenia a pravdepodobne aj uchytávania šróbami.
Odpovedať
@kkl82 ... nejde o papierové, či drevoplastové, ale plastové. Tvar, rozmery, profil sú presne také isté ako máš na fotkách ty z Al. Na stránke dodávateľa celox si ich vie bambula spolu s tými Al nájsť. Priamy link nedávam, aby jej ho správca nevyhodil. Plastové sú biele a matné a doslova splývajú so stenou. Napriek architektovmu pôvodnému zámeru dať AL po priložení k stene na nás pôsobili už v prevedení elox rušivo. Bronz už vôbec. Jednoducho tretí materiál a tretia farba. (drevo, hliník, stena) Ale každému sa páči iné a aj ona si môže vyskúšať, čo jej bude viac sedieť. Lišty sa tam dajú na zálohu zobrať a vyskúšať. V konečnom dôsledku na tie Al potrebuje šikovného majstra s profi náradím, na ktorých sa čaká, tie biele som do celého domu nahádzal sám za pár hodín.
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 co tak na stenu dorazovu dosku bielu vyrezanu podla schodov a ku tomu pasovat stupne
Odpovedať
Článok sa načítava...
My mame bez list schody podobne ako mate vy. Iba drevene stupne presne na mieru vyrezane a medzi stenou a drevom je to vyplnene niecim bielym (silikon?), ale to je fakt milimeter. Na medziposchodi ta podlahova doska nie je taka presna, tam musime dat listu. Mne sa osobne tie listy nepacia okolo schodov, uvidim ake to bude na udrzbu. Prinajhorsom ich tam dame dorobit
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 no ved ten detail prechodu listy medziposchodia a schodiska si neviem predstavit, neposles foto?
Odpovedať
@bambula626 ideme sa stahovať vo stvrtok, takže asi až cez vikend budem stíhať
Odpovedať
Profilova fotka
@alicka850 to držím palce
Odpovedať
@bambula626 dakujem, uz tyzden mam nervy z toho. A ako naschval nam zavreli skolku, takze to cele absolvujem s trojrocakom zavesenym na nohe. Cez vikend to odfotim
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vsetkym, nakoniec sme vybrali biele drevene 3 cm vysoke
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@bambula626 dobry den, prosim Vas, presne taketo biele listy zhanam. Kde ste ich kupili? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@vierka2308 To mi dodali stolari, myslim ze su 3 cm vysoke a 1 cm siroke, oni to aj osadili, som sookojna, trochu na to zvrchu sada prach aledansa to v pohode utriet. Ak sa mi podari zistit zdroj, poslem..
Odpovedať
@bambula626 ako sú tam tie osb uchytené? Sú privrtane a tie parkety o ne nalepené?
Odpovedať
Profilova fotka
@cotibebemore tie schody su betonove, povodne tam ale mal ist 5 cm masiv, ale potom sme sa rozhodli robit to radsej z plavacky. Dost sa to predrazilo, lebo stolari museli vyrobit z OSb tie schody vcelku akoby taku konstrukciu a na to sa lepila plavacka. Urcite je lacnejsie rovno na betonove schody lepit plavacku. Spoj je robeny na plavacke ako 45 ‘ uhol, zo zaciatku sa to tam nicili pri chodeni lebo je to maksie ako masiv, ale prili to dotmelit a pekne to teraz drzi aj na hranach..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?