Soklove listy Cubu flex

Ahojte.. Mame vybrané tieto soklove listy: http://www.kvalitne-podlahy.sk/podlah... Na spodku aj na vrchu maju mäkké elasticke manzety. Myslite, ze to je tam aj kvoli tomu, aby zakryli pripadne nerovnosti na stene a podlahe? Dakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
@janacas ano, hlavne kvôli tomu, aj keď v praxi tie 3 mm nie vždy stačia :-(
Odpovedať
@janacas Ahoj, presne tieto mame, ale 4 cm vysoke, byt je novostavba 10r., boli robene vsade nove stierky (fakt celkom pekne urobene), a teda poviem Ti ze aj tak to uplne nerovnosti neprekrylo, muselo sa aj silikonovat (akrylovat? Neviem presne). S tym silikonom to vyzera OK, nie je to nejako vidiet. Jednu stenu mame betonovu, tam sa silikon nedaval a je obcas vidiet medzierky- nic hrozne, musis detailne pozerat. Este maju vyhodu ze sa spajaju priamo bez rohovnikov, je to krajsie. Len na tu bielu sa pekelne chyta prach- a ja leniva osoba ich vysavam hranou hlavice vysavaca - a uz som si stihla na stenach "pomalovat" pasiky. Kebyze vyberam listy teraz mozno dam menej hranate zvrchu, neviem. Ale zasa pekne su, to im nebudem brat. Myslim ze cena/vykon vpohode.
Odpovedať
Ak nemáš dokonale rovné steny tak tieto by ti problém vyriešili. Dokonale jednoduchá robota aj pre lajka. A v interieri vypadajú výborne. http://www.celox.sk/sk/Produkty-Celox...
Odpovedať
@maminecka2 a mate tie tensie alebo tie hrubsie XL? Nevieme pre ktore sa mame rozhodnúť. Lebo asi na tych hrubsich by bolo viacej prachu vidno... montuju sa lepenim?Vies mi poslat aj foto?
Odpovedať
@slavoslav no ved to...ale da sa to riesit nejakym silikonom alebo akrylatom nie?
Odpovedať
@janacas samozrejme že sa to dá
Odpovedať
Ale tieto listy sa tusim iba lepia...kebyze ich niekedy v budúcnosti chceme demontovat, tak nie je s tym problem pri lepenych listach? nestrhavaju so sebou aj omietku?
Odpovedať
@pripad001 chcem od teba radu mozem tie listy co si dal na ne meil mozem dat aj ku dlazbe miesto sokla a kde ich maju mozu ich mat aj v merkure lebo sa my pacia ked k nim nemusim kupovat koncovky a ani na rohy ako ked sa davaju ku plavacke.a maju iba tie dve farby alebo viac ja by taku niaku sivu chcela dik
Odpovedať
@maminecka2 tak ty si ich lepila na stenu silikonom to sa nevrta tak ako pri plavacke alebo su uz ine ako som ja davala do bytu pred 10rokmi.A aku farbu este maju a ake su dlhe oni maju uz aj tie rohy vytvarovane lebo som ich este v ziadnom obchode nevidela iba tu na nete.
Odpovedať
@janacas @srlinka Ano, lepia sa, nic sa nevrta. Netusim akym lepidlom, robili nam to podlahari co nam kladli aj marmoleum. Potom to "silikonovali"- tiez neviem cim, to vsetko mali oni- len k stene davali biely a k podlahe taky bezovo akysi- vo farbe podlahy. Na stene kde mame pohladovy beton zhora nesilikonovali, to uz by nevyzeralo dobre ani jednou farbou- miestami tam zostali take medzierky- vid prva foto. Maju aj ine farby, ale netusim ake, len mi to spominal pan co ich montoval. Su dlhe 2,5 m, z nich sa takou rezackou "odkroji" kolko treba, rohy sa spajaju do pravych uhlov bez spojovnikov. Myslim ze mame tie tensie, okolo 1 cm, hrubsie by som uz nechcela- kvoli tomu prachu, dost je ho vidno aj tak.
Odpovedať
@srlinka Mali ich v predajni podla linku a len v bielom. Obavam sa ze bez koncových rohovych profilov to nedas. Ja ich mam v kombinacii dlažba drevene parkety. Iná ako biela nedava zmysel. Pri týchto lištách ma vyniknúť podlaha nie lišta. Ak chceš aby vinikla lišta kúp si tam tie hliníkové. Sú v 3 farbách, ale rezať hliníkové lišty je už iná kategória.
Odpovedať
@pripad001 Diky.VEt aj ja chcem davat dlazbu taku jemne sivu a k tomu chcem ties sive listy ci ty by si my radil radsej biele a ja si ties myslim ze tie koncovky k tomu musia ist tak ako aj ku plavacke aj ked budem davat jednu ku druhej tam ties musim davat tie spojky a do rohov zase rohovnik aby my tie spoje zakrylo lebo ked to len odrezem tak my tam tie spoje budu vidiet a ja tak to nechcem alebo co by si my ty poradil dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pripad001 a este som zabudla tie na tom linku su paradne jednoduche aleja som pozerala v merkure a chcem odtiel co myslis mozu byt aj take
Odpovedať
@maminecka2 pekne vyzeraju tie listy...lepsie ako plastove teda...a ten prach by si mohla iba s prachovkou raz za cas prejst a hotovo no nie?
Odpovedať
@maminecka2 nemas fotku aj v tych rohoch ako to mas spojene
Odpovedať
@janacas Jasne, ale to by sa mi muselo chciet 8-) Tiez som si myslela ze to fajnovo prachoveckou prebehnem, ale nechce sa mi ohybat, tak to tym vysavacom sucham jak strelena... @pripad001 O ano, vo WC mame cierne hlinikove a pan teda bol dost nestastny co sme si to vymysleli- a este mame rohy spojene bez spojovnikov, musel to tak vyrezat, namakal sa. Spoj potom pretrel ciernym silikonom, vyzera to ale super.
Odpovedať
@srlinka Ak mas bielu stenu tak biele so spojovníkmi. Ak nedavas na dlažbu listy narezané z dlažby listy neprisposobuj dlažbe.
Odpovedať
@maminecka2 ale ja som myslela taku prachovku s ruckou, cize by si sa teoreticky nemusela az tak zohybat :-D
Odpovedať
@janacas Joj, tak to je dobry napad, musim nieco take zohnat. Ja mam len take kratke- ale na nabytok super.
Odpovedať
@pripad001 Ano mam biele steny a dam si teda biele s tymi spojovnikmi .Lebo dlazbu budem mat taku sivu s pruzkami na pohlad to vypada ako plavacka tak si objednam ti co si my poslal link na ne a to su plastove alebo hlinikove a ty si s tym uz robil ze ako sa rezu ci sa moc nekrutia .Ale uz si niako poradim.
Odpovedať
@srlinka plastové dáš aj sama, do Al som ja nešiel. Nemajú biele, sú nepomerne drahšie, rezať by som ich ani nevedel a predpokladám, že na ne treba dokonale rovnú stenu. Inak si skontroluj špáry medzi stenou/dlažbou/parketou. Musí byť max 1cm. A to všade.
Odpovedať
@pripad001 A ty si ake daval.Tie AL som pozerala su dost drahe a ty si zakolko kupil a kde.
Odpovedať
@srlinka V detskej izbe, aj s tym prachom x-) a pasikmi od vysavaca 😳🙈
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?