Sokel dlažby okolo krbu a k prvému schodu

Budeme davat ku dlazbe sokliky z odrezanych dlazdic. Ku stene je to jasne, ale vrta nam v hlavach, ci dat aj okolo pece a tiez ci dat aj ku prvemu schodu. Pec je len ohodena omietkou, sedatko je z keramiky. Schody budu drevene len na naslapnej ploche, bocna bude ohodena. Ked si to predstavim, tak sa mi moc nepaci, aby na tychto miestach bol soklik z dlazdic. Myslite, ze by stacilo dlazbu tam ukoncit nejako silikonom alebo inak?
Odpovedať
Nikto nema radu?
Odpovedať
Profilova fotka
skus hodit foto, lebo neviem ako to myslis... daj foto tej pece a kde asi by tie sokle mali byt..lebo ved pec ide od zeme, nie? takze tam sokel ani netreba, ci?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Vyuzijem tuto temu...aku vysku soklika mate z odrezanych dlazdic,alebo aka sa cca odporuca?Vdaka.
Odpovedať
rovnako ako @zirafak aj mňa by zaujímalo akú výšku soklíka máte k podlahe z dlažby, resp. aká sa odporúča?alebo ak nemáte sokle z dlažby, tak aké iné?
Odpovedať
Profilova fotka
5-6 cm sa odporuca.Rezal som z dlazby,ktora mala 33cm,tak som dal :5 a bolo z toho 6,5cm nakoniec.Mozes mrknut v mojej galerke.
Odpovedať
@zirafak ďakujem, práve to riešime a mne sa nepáčia veľmi vysoké
Odpovedať
Profilova fotka
@ryja @zirafak my máme tiež sokle z rezanej dlažby (nech vás nemýli, že na fotke vidno dekor dreva..to je dlažba :-)), a dlho sme rozmýšľali, ako to porobiť okolo krbu. nakoniec sme to k našej spokojnosti vymysleli - našli sme nie moc vysokú drevenú lištu (v baumaxe) a mm to obložil..akurát sa natrápil s rohmi, keďže nemal tú pomôcku na pílenie pod uhlom...a lišta just bola takého "nevypočítateľného profilu" :-)
Odpovedať
@pocem no práve sme nevedeli ako to vymyslieť pod krbom, lebo okolo krb.vložky by mal byť mramor (ale len okolo otvoru olemované) tak aby sa nestalo. že sa bude sokel dotýkať toho mramoru
Odpovedať
a ešte problém je, že sa nám stretáva dlažba s plávačkou a ako to poriešiť tam? dlažba je beige (má však taký sivastý odtieň) a plávačka je šedý dub
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?