Smer ukladania plavacky

Zdravim , vedeli by ste mi prosím poradiť ktorý smer ukladania plavacky zvoliť pri tomto pôdoryse ? Môžem zvoliť smer ako na obrázku ? Nemusím sa báť veľkej dĺžky v obývačke s kuchyňou ? hlavne sa jedna o chodbu či tam dobre ukáže plavacka ak pôjdu rovnobezne s chodbou. A ešte kto má skúsenosti s ukoncovacim profilom pri hs portáli ? Zvoliť hliníkový L profil ? Ten profil sa nalepí na hs portál ? Ďakujem za každú radu
Odpovedať
@drought ja by som praveze isla opacne.. 1.vela sa chodi v smere dlazby, hrozi riziko posuvania lamiel 2.ak das do sirky, opticky zvacsis chodbu, jednotlive miestnosti..
Odpovedať
Naopak tak ako vravi @hroma Na tu dlzku ti to ani predajca/ vyrobca neodporuci.
Odpovedať
@drought smer je správny optický zväčší priestor.
Odpovedať
@profistavbari tak nas prosim pouc kto z vyrobcou odporuca ukladanie bez dilatacie na dlzku 10m?
Odpovedať
@palo18 prosím pouc má kde píše autor témy o pokladke bez dilatacie?
Odpovedať
Profilova fotka
@drought ukladanie smerom ku oknu, teda oproti slnku ma vyhodu v tom, ze zakryje pripadne nerovnosti a medzery medzi lamelami.. ukladanie kolmo na okno sa praktizuje aj vo velkej miestnosti.. medzery medzi lamelami su tak vyraznejsie. znamena, ak mas v umysle zvyraznit podlahu v miestnosti, tak toto je rozumna cesta......... je aj tretia moznost... diagonalne.... opticky miestnost rozsiri a aj predlzi... uz si len vybrat..... >)
Odpovedať
Mám to ako chcete vy ale po pár rokoch sa začala rozdeľovať. Radšej opačne
Odpovedať
@profistavbari cize si ma spravit v strede chodby a obyvacky dilataciu. Ty si fakt srandista. Najlepsie by bolo ju spravit presne pod jedalensky stolo. Aspon by si o nu mohol paty skrabkat. 😄
Odpovedať
@palo18 odporucanie! je dilatacia každých 10m na dĺžku o koľko bude tento rozmer prekročený?😉 Prečo máš stále snahu urážať každého kto má iný názor? Tak nás tu pouc o normách ktoré si zrejme sám vymyslel a hlavne poriadne pozri priloženú fotku.
Odpovedať
@drought obaja svagrovia maju podlahy na skoro rovnakých porodysoch ulozene opacne ako mate vo vasom nakrese... podlahu im kladli zivnostnici ( svagrovia chceli tiež ukladat v smere ako ste nakreslili Vy...ale vyhovorili im to)
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 napr tento, vid posledny obrazok. Dubove parkety Kahrs.
Odpovedať
@lenkito10 dobre. Vieme aky je rozdiel medzi dubovou parketou a laminatkov? Aku ma roztaznost dubova parketa a laminatka? Ale ano beriem. Pan nezadal aku podlahu ide davat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Este upresnim, dubove 3 vrstvove parkety, nie masivne, ale masivne sa tusim len lepia alebo pribijaju. @palo18 Nezadal, pise o plavacke, tak ja tiez o plavacke, ale pisem u ktorej. Mozno to nebude ani laminat... @drought kazdy vyrobca ma svoje odporucania, ak mas podlahu vybranu, pozri na navod. Takto polozene na chodbe chodbu predlzia, tusim kreola ma tak polozene, ja ich mam kolmo. Tak ci tak, za par mesiacov uzivania si uz nebudes vsimat ako su polozene. Pozri navod a daj ako sa ti paci. Ten profil sa pripevni na zem, skusim najst video.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri si tu v inspiraciach podlahy, uvidis aj chodbu ulozenu pozdlz aj kolmo... Video aspon podla obrazkov... https://www.google.com/search?q=profi...
Odpovedať
suhlas, dat to opacne, my to mame na sirku, aj ked podorys mame podobny ako ty, a je to fajn, drzi ak das 🙂
Odpovedať
akoze tiez by som sa priklonil k opacnemu ukladaniu ako je na nakrese. by som sa obaval toho posuvu po rokoch pri takejto dlzke.
Odpovedať
@ondro_26 tak nejak sa na to dívam aj ja. Ako pozdáva sa mi to tak proste viac
Odpovedať
@drought mam rovnaky smer - k oknam a tiez podobnu dlzku. akurat chodba mi kvoli inemu podorysu domu vychadza na sirku ale ostatne su izby tiez na dlzku kladenu. Je polozena 3 roky, zatial bez problemov (Quickstep laminat)
Odpovedať
@simiss33 @tomasjur @ondro_26 @hroma A chodbu by ste urobili potom ako ? Keďže je široká 120 CM a toľko má aj lamela . Ukladať jednu za druhou na šírku alebo každú druhú prerezat niekde v polke ? Nevidel som ešte foto chodby bez priečnych spojov.
Odpovedať
vsetko by som to tahal v jednom smere. z estetickeho hladiska by to asi nebolo ono, keby tam je polozena podlaha jednym smerom a inde druhym.
Odpovedať
@ondro_26 áno veď to mi je jasné ale tým pádom na chodbe vychádza ukladať po šírke . Či tam ukladať jednu za druhou že by tam neboli žiadne priečne spoje , keďže chodba má toľko čo lamela
Odpovedať
Profilova fotka
@drought nie aj tam by som to proste rezal a ukladal cik cak. v jednej dlzke by to nevyzeralo dobre
Odpovedať
Profilova fotka
Sirka 1m, vsetky lamely v jednej dlzke. (a pokracuju do miestnosti) Mne sa to tak paci a nechcela som tam mat priecne spoje.
Odpovedať
Profilova fotka
Akože verím, že po dĺžke by sa ti to asi páčilo viac, len si myslím, ako tu už odznelo, že by ti začali "vyskakovať" takže len pekne na šírku.
Odpovedať
@lenkito10 je to pekné , len ja mám priznané V spoje na podlahe .
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiez, a to je na tom to pekne i ked, na fotkach to nevidno. Ale na laminatovej su viac vidno. Mas laminatovu, vinilovu, kompozit, drevo? Popozeraj rozne fotky tu: https://www.modrastrecha.sk/inspirati... V navode co hovoria? Prechodove listy budes davat? Toto mam v predsieni, sirka 120.
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
Profilova fotka
A do tej dlhej chodby ju ulozit hentak pozdlzne a vsade do sirky? To vobec, ked uz tak nech je vsade na sirku, ved to ani nevyzera pekne.
Odpovedať
@lenkito10 prechodove chcem dať iba medzi spiacimi izbami , obývačku s kuchyňou by som chcel už spojiť s chodbou bez dilatacky , snaž to nebude robiť problémy
Odpovedať
Profilova fotka
My sme ukladali po dlzke 😉 vselikde vo svete najdes moderne plavacky ukladane kludne po dlzke a bez dilatacii a vysledky su super 🙂 Chodba spolu so spalnou a obyvackou co je najdlhsia suvisla polozena plavacka ma 15,5metra 🙂 Viac fotiek mam v albumoch 🙂 Len sme pri stenach nechali trosku vacsie medzery aby sa podlaha mala kam rozpinat 🙂
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?