Skusenosti s nivelaciou ATLAS SAM 200, odbornici na potery z okolia ZA a vyrovnanie kriveho betonu

Ahojte. Som tu novy. Citam uz vzniknute vlakna a mam z toho gulas. Mam na Vas par otazok. Prerabam byt v 60 rocnej tehlovej bytovke v Kysuckom Novom Meste. Omietky mam, chybaju uz len poza radiatory dorobit. Povodna podlaha v obyvacich izbach bola parkety so skvarou a na chodbe bola stara brusena kamenina ci co to bolo. Nakolko parkety boli v zlom stave a boli pod nimi cerviky, sli vonku aj so skvarou, aj kamenina z chodby a kupelne sla von az do podkladovych betonovych panelov. A tu nastava moj problem. Chcem tieto betonove panely vyrobnat nakolko su krive, dat foliu, potom ulozit podlahovy polystyren EPS 150, zasa dat foliu a nasledne spravit betonovy poter s karirohozou plus dilatacie kolo steny samozrejme. Prva otazka: premyslam zrovnat to nivelackou aj ked je dost draha. S tym pieskom co mi radili moc neviem co a ako narabat a radsej by som tam mal nieco pevne. Nasiel som nivelacku ATLAS SAM 200 v Mercury Markete za 6 eur vrecko co je super cena. Aj vyskovo moze ist az do 4 cm ci tak nejako na nej pisu. Akurat sa bojim kedze je to na anhydridovom zaklade ci by nebola lepsia nejaka cementova koli pripadnej vlhkosti ktora by sa tam teoreticky dostat nemala ale clovek nikdy nevie. A dalsia vec ze keby aj nahodou praskla niekde to by asi az tak nevadelo, kedze ide len o vyrovnanie plochy pod polystyren. Alebo potom kupim nejaku napriklad do 2 cm a na 2 vrstvy ju naniest lebo vacsinou vsade pojde len par milimetrov az 2 cm. Az na par miest kde bude treba mozno aj 3 az 4 cm. Tak ake mate s touto nivelackou ATLAS skusenosti? Druha orazka: poznate nejakych osvedcenych poterarov z okolia Ziliny, pripadne Kysuckeho Noveho Mesta ktorym by som to mohol zverit? Mozno aj tu nivelacku s polystirenom poriesit alebo minimalne potery strojovo spravit. Tretia otazka: cela vyska do ktorej mozem ist koli vchodovym dveram je tak 8-10 cm. Tak preto potrebujem aby to vyrovnanie betonovych panelov zobralo co najmenej z vysky, potom 2 pripadne 3 cm podlahoveho polystyrenu a 5 pripadne 6 cm betonoveho poteru a dlazba plus obytne miestnosti plavajuca podlaha. Podla toho co citam tak tych 5 cm poteru by aj mohlo stacit. Ci? Su to pomerne male izby a cela podlaha bytu je 54 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
Vám sa ťažko dá poradiť, ked ste rozhodnutý, a bežné spôsoby nestačia.
Odpovedať
Profilova fotka
Anhydrid v tomto prípade nie je príliš vhodné riešenie. Ak sa jedná len o vyrovnavaciu vrstvu pod tepelnú izoláciu, zvolil by som skôr polystyrénbetón, ktorý má nižšiu objemovu hmotnosť a zároveň bude fungovať aj ako tepelná izolácia.
Odpovedať
Jan45 - tak a v com spocivaju bezne sposoby? Ake riesenie by ste navrhovali vy v tomto pripade? Mne sa pozdavalo to co som napisal ale mozno sa necham inspirovat... Peterpb - ano jedna sa o vyrovnanie pod tepelnu izolaciu lenze problem je v tom ze ten polystirenbeton sa asi musi dat v urcitej hrubke a koli celkovej vyske 8 az 10 cm mi to asi nevyjde. Lebo niekde potrebujem len par mm a niekde aj 3 az 4 cm. A rozmyslal som aj nad tym ze by sa to cele vylialo polystirenbetonom ale ked zasa tu na nete kopu ludi pisalo ze rozdiel medzi obycajnym betonom a polystirenbetonom nie je vobec cititelny co sa teploty tyka. A chcel by som to trosku zateplit lebo ostatny ludia na prizemi tvrdia ze nech to spravim ze odkedy nie su pivnice vykurovane tak ze je to dost citit v zime. A predtym tu v polovici bytu bol tiez tazky beton ci kamenina ci co to bolo tak hadam by to vadit nemalo. Viem ze aj v okolitych bytovkach to tiez riesili klasickym poterom. Ci mate s tym polystirenbetonom skusenosti ze to teda aj zatepli okrem toho ze je lahsi?
Odpovedať
@buganmilan bezny sposob je vyrovnat to pieskom. Polystyrenbeton by som zrovna izolaciou nenazyval a ta nivelacka, na ktoru sa pytas je na hrubku 25-60mm, takze s vyrovnavanim par mm nepocitaj.
Odpovedať
Gashtaan - o tom piesku mi uz spominali ale sam si do toho netrufam. Musim skusit najst nejakeho majstra v okoli ktory by do toho siel a spravil mi to. Aj ja som cital vela prispevkov o tom polystirenbetone ze je akurat lahky ale ako tepelna izolacia je slaby. To som si nevsimol. Pozeral som hlavne tu najvacsiu vysku toho ATLASU. Tak keby aj nahodou nivelacka tak urcite len taka obycajna do 2 cm a radsej na 2x ju naliat. Co? Ale skusim aj niekoho s tym pieskom zohnat...
Odpovedať
ja som rekonstruoval tiez staru podlahu s panelov ktora bola kriva riesil som to tak ze vkazdej meistnosti do inej vysky nasledne som vysku dorovnaval EPS nikde slo 4 niekde 5 cm niekde 8cm nasledne som dal 5cm poter s podlahovym kurenim... vtvojom pripade by som isiel na to inak kedze nemas podlahove kurenie dal by som hranoly do vodovahy dal 2xOSB dosku 15mm v dvoch rovinach a laminatku, medzi hranoly eps event vatu od susedov na panel igelit tam kde ides davat dlazbu cize kupelka dorovnavnal by som co namensou vyskou nivelacky event tenkym kontaktnym poterom nasledne co najvcsiu hrubku EPS 100/150 nasledne poter s kari sietou a vrchna dlazba... treba si uvedomit rizika pri nivelacii /ti nivelcka zatecie ku susedom cez tie panely cize kazdy spoj dierku treba zapenit pur penou a akrylom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?