Skladba podlahy

Zdravim, chcem poprosit o radu aky postup zvolit pri kladeni jednotlivych podlahovych vrstiev na prizemi v novostavbe, lebo som sa nikde nedocital o nejakom zarucenom postupe . Mam betonovu platnu a pod obvodovymi murmi a prieckami je lepenka. Chcem dat podlahove kurenie. Z toho co som nastudoval by som mal dat najprv na cele prizemie hydroizolaciu (lepenku alebo tekutu izolaciu). Na to nejaku foliu ci co. Potom EPS, potom systemove dosky a natiahnut teplovodne rurky. Na to zase nejaka ina folia. Potom poter (asi dam anhydrit). Treba ho brusit? Z casoveho hladiska medzi kladenim ktorych vrstiev aplikovat strojove omietky aby sa neposkodila podlaha? Ma ist EPS aj vertikalne okolo stieN? Ak ano tak do akej vysky? Fakt vdaka za kazdy fundovany nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
Skladby podláh sú rôzne.Nieje na to jednoznačná odpoveď.Pokiaľ je ako hydroizolačná vrstva použitá (smolová lepenka) Ipa a na ipu ide polystyrén tak sa dáva medzivrstva fólia.Chemikálie obsiahnuté v IPE ničia pri priamom dotyku polystyrén. tak sa dáva fólia . Strojové omietky je dobré robiť pred hydroizoláciou podlahy , čiže úplne prvé. Andryhyd netreba brúsiť ale dá sa v prípade potreby brúsiť. Okolo stien sa músí dať dilatačná podložka je na to original páska ale je možné použiť aj polystyrén.Takýto polystyrén sa dáva min do najvyššej výšky budúceho poteru.
Odpovedať
Vdaka za info, Mam v tom uz jasnejsie. A co sa tyka osadenia vchodovych a balkonovych dveri, vedeli by ste mi poradit ci ich osadzat uz pred vylievanim poteru alebo pockat pokym zaschne poter a potom nech si pride oknar pomerat? Ked to spravim dopredu obavam sa ze mi nevyjde miesto pre naslapnu vrstvu, alebo naopak ze tam bude prilis velky skok.
Odpovedať
Profilova fotka
@sailor84 vyrataj si aku hrubku eps+hrubka systemovej dosky +vyska poteru+hrubka podlahy a budes vediet a mas to,,,prve okna a dvere osad
Odpovedať
@matrin1980 okna uz mam objednane, s dvermi zatial vaham, predsa len bude cez ne chodit kopec robotnikov a znicia ich. Ved prave tie vrstvy mi robia starosti. Nieco vypocitam a stavbari zistia ze musia dat cosi tensie alebo hrubsie a som v hajzli.
Odpovedať
Profilova fotka
@sailor84 preco by mali dat nieco hrubsie,tensie, v projekte nemas definovanu skladbu a hrubku podlahy? by sa toho mali drzat u nas ked osadim vchodove dvere ich vymienam za docasne dvere kym sa neurobia najvacsie prace, ako omietky,podlahy (robim drevenohlinikove)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?