Skladba materiálu pod dvere v obvodovej stene

Zdravim Vas, co davate pri stavbe RD pod dvere v obvodovom plasti? Dole je zakladova platna, potom hydroizolacia a dalej co a v akej hrubke? Vyska dveri od zakladovej platne je 22cm. Je potrebne aby to bolo pevne, ale aj tepelnoizolacne a bol preruseny tepelny most. Vdaka za skusenosti, rady, navrhy.
Odpovedať
@neroxin Dvere budu plastove alebo drevene
Odpovedať
Profilova fotka
@neroxin My sme davali prvu radu Ytongu kompletnu (bez medzier). V mieste pre dvere sme potom Ytong zrezali na potrebnu vysku.
Odpovedať
@jozef74 Dvere budu hlinikove
Odpovedať
Upresnujem, vchodove hlinikove, zvysok plastove
Odpovedať
@neroxin ako alabla, ale ytong ide na polovicu a naň ešte predlžovací profil dverí, alebo tvrdený polystyrén, alebo tepelne spracované drevo.
Odpovedať
@neroxin ytong v takých stĺpčekoch + xps alebo len xps alebo len ytong alebo http://www.ostavbe.sk/fotogaleria/okn... alebo http://www.ostavbe.sk/ako-podbetonova... :-) :-) :-)
Odpovedať
Ja mam Drevene okna aj dvere a tie prahy su vystuzene zo spodu hrubim hlinikovym profilom do ktoreho nakrutili monteri okien ocelove stojky ktore su oprete o platnu.Cize cele dvere aj terasove okna stoja na tych stojkach.Priestor medzi platnou a prahom(cca 23cm) som vyplnil XPS ktory bol z dvoch kusov 4 a 4cm.Tieto dva kusy som prisposobil do toho pristoru a spojil som ich Lepidlom na XPS a EPS cim vznikol jeden 8cm kus pod prahom.Este pride na sokel 10 alebo 12 cm XPS tak aby som mohol zasunut pod prah este dlazbu
Odpovedať
Profilova fotka
nooo,aj my sme tam mali nejake stojky,tak sme priestor medzi platnou a prahom vyplnili iba zelenym pol.ale teraz po dvoch rokoch som presvedcena o tom,ze to asi vyrezeme a zalejeme betonom,lebo som sa na tom prahu pohupala a citila som aj tak mierne chvenie.co ak sa mi ten hlinnikovy prah zlomi?
Odpovedať
@katka8 Hlavne nie betón. Ak to náhodou budete prerábať, dajte tam ten ytong.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr to bude lepsie?aj menej nakladnejsie urcite,mame este zbytky.a aj tepelne lepsie asi...dik.
Odpovedať
@katka8 Izolačne to bude lepšie nie o trochu, ale násobne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahojte... Mne montéry osadili okná na trubo skrutky vo všetkých smeroch okno od spodu v podstate nedrží na ničom teda pôvodne malo byť na vymurovanom ytongu a styrodure. Ten mi ale vytrhali a teraz tam mám fugu asi 5 cm do ktorej mi povedali že majú natlačiť poter je to ok ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?