Skladba drevenej podlahy na poschodi

zdravim vas. chcem sa opytat. mam medzi tramami vatu a teraz prisla na rad podlaha. davat pod nu paropriepustnu foliu ,alebo nie?
Odpovedať
Aká podlaha je v pláne...?
Odpovedať
Profilova fotka
dôvod?
Odpovedať
@strme tiez riesime podkrovie a skladbu podlahy. No nie som stotoznena s paropriepustnou foliou. Jedni vravia ano,ini nie. Ja som za nie. Zbytocne ju tam davat,kde by sa nabrala vlhkost v podlahe v podkrovi
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 len v spanku clovek nadycha neuveritelne mnozstvo vlhkosti no osobne si myslim ze netreba nakolko dom je ako celok mikroklima
Odpovedať
@wolodymyr tak to je jasne. v dome sa vytvori vela vlhkosti,ale aj tak nevidim zmysel davat foliu
Odpovedať
@strme a odspodu si dala? nedavaj je to skor na skodu nech sa to radsej vetra
Odpovedať
obycajna drevena podlaha. dosky, dyle s perodrazkou chcem. a ta paropriepustna by mala zamedzit vniknutie napriklad rozliatej vody z pohara do vaty pod nou cez spary. len preto. tak sa pytam ci ste aj s tym pocitali. a samozrejme ide aj o pary. ale to je asi zanedbatelne co?
Odpovedať
@sysell nedal som ziadnu foliu zo spodu zatial.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@strme Idem sa ťa opýtať, ako si to nakoniec vyriešil ?
Odpovedať
@jojdo83 dreveny obklad-vzduchova medzera-parozabrana-vata-vzduchova medzera-podlaha(dyle) dufam ze ti pomoze. skor som sa nemohol ozvat pretoze v krajine kde som vypli modru strechu komplet.
Odpovedať
Profilova fotka
@strme ak je podlaha na strope a priestor nad aj pod podlahou je obývaný, parozábrana neplní funkciu parozábrany ale len izolácie tepelnej, primerane svojej hrúbke, takže je zbytočná.
Odpovedať
samozrejme spravne hovorite. no ved ale jasne je ,ze problem neurobi ked bude vsade. vsade som ju nedaval. v kupelke a v kuchyni je parozabrana. v izbach som dal paropriepustnu z dovodu toho aby sa vata mala na co polozit zhora.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@strme Ďakujem za odpoveď chcel by som to robiť na jar. Ja mám priznaný trámový strop a teraz rozmýšľam čo navrch aby som zmiernil hluk z hora. Aj tak tam musí isť nejaká fólia aby z vrchnej podlahy nepadali prach a iné nečistoty do medzi priestoru.a potom dole.
Odpovedať
@jan45 Prosím vás a čo teda odporúčate akú skladbu keď mám drevený trámový strop a hore idem robiť ešte dve izby a wc. Poter tam nejdem dávať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojdo83 n a stlmenie hluku treba pružnú vložku pod nášľapnú vrstvu, tá sa nesmie dotýkať stien (vrstva, nie fólia) dva rôzne materiály sú tiež prínos. Ale zabrániť hluku sa nedá, na to treba iné konštrukčné usporiadanie od začiatku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@jan45 aj keď sa dole bude varit tak zozpodu prvú vrstvu do podlahy netreba dávať parop.foliu?
Odpovedať
Profilova fotka
@marria22 do podlahy netreba, až do stropu, ktorý hraničí s vonkajším prostredím
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?