Sfarbenie laminatovej podlahy

Stretol sa tu prosím niekto s týmto problémom...mame položenú úplne novú podlahu - laminátová, zn. Classen. Bola nám montovaná kuchynská linka a na miestach, kde bola podlaha namáhaná prácou/chôdzou montážnikov, nám zostala viditeľná zmena farby. Pripajam fotku...nevieme si to vysvetliť, príde nám to ako defekt podlahy a bojíme sa, že sa to bude časom objavovať viac a viac na miestach, ktoré budú časom "vychodené". Montážnici mali bublinkovú fóliu pod miestom, kde rezali, je však možné že sa to sfarbilo pilinami? Nie je nijako poškriabaná či inak poškodená, len sa nám takto sfarbila...ďakujeme za každý názor!
Odpovedať
@luckamjar skor je to len zalesteny povrch podlahy, neries
Odpovedať
@sysell mám to chápať tak, že to zmizne to časom? Je to výrazne žlté oproti pôvodnej farbe. V byte sa nebýva, nebola nijako ošetrovaná len umýta mopom.
Odpovedať
@luckamjar nezmizne, podla mna sa len vylestila povrchova uprava, inaksie to lame svetlo a zda sa zltsie, to je moka teoria. Skor sa to casom vyderie aj inde, neviem ako to je na zivo ci to moc vadi.. asi to kasli, alebo mozes menit celu podlahu... to sa ti asi mechce.
Odpovedať
@sysell nepotešil si ma 😕 je to výrazne a nie je to len svetlom, vidieť tu zmenu keď sa na to človek pozrie bližšie. Práve toho sa bojím že to takto skončí všade...mame to v záruke len neviem či je to dôvod na uznanie. Každopádne ďakujem!
Odpovedať
@luckamjar na zaruku by to bolo, mozes chciet zlavu ale je osobne by som to nerozoberal ani bohovi, mas tam pekne listy vo farbe siten vsetko dole? by som s.al na to. Casom ta to prejde. Podlaha je z dreva an tom dfaky dekor a cele je to zaliate lakom - polyesterom alebo to je jedno ciim. Je to odolna vrestva, mala by byt cira, preto si mylim ze sa proste len vylestila a inaksie ukaze ten podklad, nemalo by sa to stat, pocas blbej montaze kuchyne sak tam nebehalo rok vkuse. Mzoes reklamovat ale ci to to stoji za vymenu...
Odpovedať
@sysell no ak by to slo von len tam od dverí (ľavý horný roh - čierna dlažba) a vytiahlo sa to po ten stred a vymenilo? Či len ja si to predstavujem jednoducho?
Odpovedať
@luckamjar da sa a co potom z mesiac za to vysucha mozno znova, kto da dole tie listy? Su nalepeme na stene? Zasilikonovane? Odsrnes to aj s omietkou, zas to opravovat malovat? Je to nove sere ta to, za pol roka ta to ani nenapadne
Odpovedať
@sysell nemáme ešte nahodene interiérové dvere...možno odtiaľ sa to bude dať vybrať aj bez odlepenia líšt...no neviem...možno časom zabudnem ale možno stojí za zváženie to vymeniť celé...nová podlaha a takéto fľaky budem mat po pár mesiacoch na miestach kde sa chodí? Ešte som sa s tým nestretla... Uvidím čo dohodneme s developerom, celé to bolo nahadzovane nimi, keď to pôjde cez záruku, musia vymeniť a aj keď poškodia steny tak opraviť...no ďakujem za názory, pomohol si pochopiť, prečo sa to pravdepodobne stalo.
Odpovedať
@luckamjar neviem nemalo by sa ro stat je to divne, reklamuj uvidis co povedia, mozno je tam fakt nieco zlenaj ked neviem co
Odpovedať
Profilova fotka
Skus to umyt pripravkom na podlahu lebo mne to pripada ako keby dali dolu prachovu vrsrvu. Ono ked v novostav be prvy raz umyvas ostane matna podlaha zo stavebneho prachu a ten ide dole iba na vlhko a viac raz no pri zvysenom pohybe na jednom mieste sa zotrie. Takze viac raz umy a uvidis.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell odkedy je laminatova podlaha z dreva???
Odpovedať
@wolodymyr ďakujem za radu, vyskusame. Len ono ta akože zotreta časť potom nezodpovedá odtieňu podlajy...čiže naďalej sa obávam, že sa to nejakým spôsobom zničilo 😕
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr fakt podstatne, ci napsiem drevene zlepene lisovane piliny alebo drevo v tomto pripade ze... hlavne ked psiem z mobilu tam budem vypoisovat litanie uplne nepodstatne.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell tak nepis z mobilu ked ti to vadi a ja som riesil povrch nie vnutro to je nepodstatne. Dreveny povrch sa uplne inak chova ako laminovany takze je toto podstatne.
Odpovedať
@wolodymyr som pisal ze na vrchu je to zaliate lakom, je uplnejedno co je vo vnutri, mechanicky sa mohla poskodit len ta vrchna vrstva tak o com hovoris,
Odpovedať
@sysell laminatova podlaha bude mat na vrch zaliaty lak iba ak ho tam ty nalejes. inak lak nevidela ani z vlaku....
Odpovedať
@eduardgein ako s postihnutymi, sak na vrchu je ten laminat - definuj mi co je laminat. je tam dekor na tom zivica, laminat, lak volaj to ako chces, fakt podstatne veci riesite.
Odpovedať
@sysell zvycajne sa pouziva korundum
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?