Schody do domu

Zdravím, chcel by som sa poradiť ohľadom schodov do domu. Potrebujeme urobiť schody do domu, ale nevieme z čoho urobiť schody urobiť, aby boli dobre, ale tiež aby to nestalo vela peňazí. Vychádza to na 2 schody + podesta, pretože sa nám dvere otvárajú do vonkajšej strany. Jeden známy nám poradil urobiť železnú konštrukciu a na to betónové kocky, že to vyjde okolo 100 eur, ale nakoniec to vypočítal na 250 eur, čo sa mi zdá dosť veľa. Máme tam už urobenú betónovú platňu pred dvermi o rozmeroch cca. 2x2 m. Schody by sme tiež chceli mať z 2 strán k bráničke a ku garáži. Poraďte z čoho urobiť schody či vybetónovať, vyskladať z ytongu alebo z porfixu alebo konštrukciu železnú. Ďakujem za rady...
Odpovedať
1
2
@miro2203 Vonku na daždi drevo zhnije a železo zhrdzavie. Prečo ich nespravíš z betónu v tvare piramídy aby sa dalo chodiť na každú stranu?
Odpovedať
@miro2203 vidím že si nový, tak ťa upozorním že pán @radopp je len panáčik, čo potrebuje písať na tomto fóre. Časom pochopíš
Odpovedať
@jozeffff Okrem provokovania vieš aj niečo poradiť?
Odpovedať
@radopp neviem chlapec čo máš z toho, ale bol by som rád keby si prestal zahlcovať toto fórum somarinami. @miro2203 jednoducho povedané rád tu píše hlúposti z jeho hlavy a keď mu niekto konštruktívne oponuje, buď mu vynadá, alebo vôbec nereaguje
Odpovedať
Ja by som to tiež riešil tým betónom, Pekne to zašalovať, vložiť trochu železa a vyliať betónom. Alebo to vymurovať z porobetónu, dobre to zabaliť stavebným lepidlom a na vrch dať dlažbu. Je tam ale riziko, že časom ten porobetón naberie vlhkosť (ak na tie schody bude pršať - voda si cestu nájde) a začne sa rozpadávať.
Odpovedať
@jozeffff Betónové schody do domu sú hlúposť? Čo keby si prestal trolovať?
Odpovedať
@thodosy Pórobetón je vhodný na steny, nie na vonkajšie schody. Ak stojí vo vode a zamrzne, rozsype sa. Ak by sa mi veľmi chcelo, tak sem dám aj fotky ako sa rozsypal.
Odpovedať
@radopp dúfam že sa ti už nechce. Upozorňujem viacerých na teba. Mnohí ťa už poznajú a ignorujú ťa. To že napíšeš jednu radu zo sto normálnu, neznamená že by si tu mal radiť.
Odpovedať
@jozeffff Ignoruj ma a budeme obaja spokojný.
Odpovedať
@jozeffff Tak co ho neignorujes? Sprav to z betonu, neviem ale ci to teraz nejako schopne napojis na betonovu platnu, pripadne sprav nejaku kaskadu z obrubnikov a lebo nejakych betonovych prvkov.
Odpovedať
@sysell ale ešte nikdy mi neodpovedal, že čo ho vedie k tomu aby písal bludy. Závisť?
Odpovedať
dakujem za rady... len škoda, že sa to tu trochu zvrhlo v hádku dvoch ľudí.... ale aj tak vďaka, čím viac rád tým lepšie si to môžem premyslieť, že ako to urobiť najlepšie.... takže ak ešte máte nejaké skúsenosti a rady tak píšte
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jozeffff nepokusaj sa najst odpoved, tu by nikto nepochopil a akurat sa pokusmi o komunikaciu zadrbe vzdy cela tema :), takze odporucam tiez antitrolovaci rezim.
Odpovedať
@miro2203 schody mam z betonu, ale drevo nemusi byt taky problem. Spravne osetrene, alebo odolne drevo by malo vydrzat
Odpovedať
@miro2203 Prejdi sa okolo domov a pozri aké majú ľudia vonkajšie schody. Skús si tvar schodov vyskladať z nejakých tvárnic aby si vedel ktorý ti vyhovuje. Hádka bola nutná aby si vedel čo je pravda, reagoval som v tvojom záujme.
Odpovedať
@peto99 Dnešné nátery už nie sú také ako kedysi. Výrobca aj názov je rovnaký, akurát sa "inovovala" receptúra. Myslím že o ... už počul každý. Drevo v akejkoľvek konštrukcii domu je koledovanie si o problémy.
Odpovedať
@miro2203 Na jednu podstatnú vec sa tu ale zabudlo. Betónová platňa pred vchodom je založená dostatočne hlboko? Ak s ňou bude kývať, tak betónové schody sú nanič. Potom je lepšie riešiť to železnou konštrukciou, alebo vyskladať to tak, aby schody boli uložené posuvne.
Odpovedať
@viktor811 Pod betónové schody treba štandardné základy, to je jasné. @miro2203 sa neunúval podrbne popísať platňu.
Odpovedať
schody do domu nie su konstrukcny prvok, a osetrenie robi drevo dostatocne odolnym, navyse vyzera lepsie ako beton a kachlicky. Ak je obmedzeny rozpocet, splni to ucel na dlhe roky.
Odpovedať
platna o rozmeroch cca2 x2 m, a hrúbka platne je 25 cm....
Odpovedať
@miro2203 To si len tak nalial betón na zelenú lúku? Ani nie je podsypaný štrkom?
Odpovedať
@miro2203 Skúsme uvažovať o betónovej verzii. Trebalo by odviesť vodu od platne a schody vyskladať z dutých betónových dielcov zlepených doma vyrobeným cementovým lepidlom ktoré niečo vydrží. Oblepiť dlažbou.
Odpovedať
@radopp urobil som platnu so strkom so zelezom, karirohoze atd.
Odpovedať
@radopp dute betonove dielce mas na mysli... betonove tvarnice?
Odpovedať
@miro2203 Myslím že by to malo udržať duté tvárnice. Koľko chceš dať schodov na tú platňu?
Odpovedať
@miro2203 Áno, betónové tvárnice, niečo také: http://www.pebek.sk/produkty/murovaci... .
Odpovedať
To domáce "lepidlo" je jemný mastný betón, tuším žula 0/4 + vysokopecný cement 1 : 2. PS: Keď trohu stuhne tak je ako plastelína a dajú sa z neho modelovať predmety bez debnenia.
Odpovedať
@radopp 2 schody do pyramidy a ešte musím urobiť podestu lebo sa mi dvere otvárajú do vonkajšej strany
Odpovedať
@miro2203 Nestačí platňa 2 x2 m? Viď náčrt. Ešte ma napadlo či nebude problém ak do dutých tvaroviek zatečie voda a zamrzne. To lepidlo sa dáva ako malta, do hrubej vrstvy sa usadia tvárnice. Všetko to je len úvaha, ak má niekto lepšie riešenie, nech ho napíše a nepyskuje. :-)
Odpovedať
@radopp podla toho nakresu by to šlo... len ešte upresním, že schody budú do pyramídy len z dvoch strán napr. podľa tohto nákresu... budú schody od spodu a zľava a spravej strany je stena...... a ešte som zabudol napísať, že celá tá platňa je pod strieškou... takže voda sa tam môže dostať ale nie nejako veľa... jedine zboku ale keď sa to dobre tým lepidlom maltou zlepí tak hádam sa tam nedostane
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?