Schod medzi kuchyňou a obávačkou

Ahojte, poprosila by som o názory. Prerábame dom, prebúrali sme väčší otvor z kuchyne do obývačky, kvôli presvetleniu. Kuchyňa je položená o schod nižšie ako obývačka, čiže tam vznikol jeden dlhý schod 1,5m. Mne by sa páčil obložený schod, môj partner by to chcel urobiť tzv. bezbarierovo, ale neviem si to dosť dobre vybaviť, ako by to vyzeralo. Z kuchyne nájazd do obývačky :-/ radšej asi ten schodík?
Odpovedať
Dobré by bolo vidieť ten prechod, jedno foto by veľa pomohlo. Neviem si predstaviť jeden schod dlhý 1,5 m. Mala si na mysli široký 1,5 metra? Alebo vzdialenosť medzi kuchňou a obývačkou je 1,5 metra? Ale ak ide o jeden schod, tak tam dajte schod. Po rampe sa bude horšie chodiť. Skús si vymodelovať tú rampu z kartónu a uvidíš, aká dlhá by musela byť, aby bola presne na jeden krok. Aby ste nemuseli šľapať na jej kraj. A predstav si, že pôjdeš v ponožkách, podlaha bude čerstvo umytá a stúpiš presne na tú šikminu. Tá šikmina by musela byť z podlahoviny s vyššou protišmykovou ochranou (R10 a vyššie)
Odpovedať
Áno, široký som mala na mysli :-)...a tiež mi tá rampa príde viac nebezpečná, ako spomínaš, keď bude umytá podlaha...dnes odfotím a dám foto..ďakujem :-)
Odpovedať
@kekinka2806 Ako je ten schod vysoký? Lebo svokrovci majú kuchynu od obývačky oddelenú schodíkom výšky 5 cm. Cudzí sa na nom pravidelne potkýnajú lebo ho ani neni vidieť poriadne a občas oň zakopneme aj mi čo tam bývame. Ak je vyšší tak určite nejaký pekný schod spraviť. Rampa je dosť nebezpečná a ja osobne keď idem po nejakej rampe tak mám nepríjemný pocit že sa mi nohy šmyknú.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme v starom dome mali takyto schod ale z chodby do izby a mal na vysku nieco okolo 15 cm, a uplne v pohode ziadny uraz :)
Odpovedať
takto vyzerá ten prechod, schod bude cca 15 cm, nemerala som :-)...otazka, ci z neho zosekat, aby bol zarovno steny obyvackovej (tot je pohlad z kuchyne), alebo ho vytiahnut viac do kuchyne?
Odpovedať
@kekinka2806 tak mne by sa to páčilo viac so schodom. Vyzerá to tak inak, zaujímavo. Rampu určite nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite zarovno steny v celej sirke prechodu. Bude to zaujimavy prvok. Rampu urcite nie. Bezbarierovost sa v pripade nutnosti v buducnosti da vyriesit malou rampou, nabehom hoci z dreva....
Odpovedať
tiež mám taký názor, že rampu určite nie, to už som mu vyhovorila :-)
Odpovedať
@kekinka2806 Schod vytiahnúť z obývačky do kuchyne. Takže podlaha obývačky bude až po kuchyňu, v tom prechode nech je to vyššie.
Odpovedať
ak je to mozne, zvysit uroven podlahy na tu vyssiu
Odpovedať
@larker to práve nie je možné, preto riešime schod ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?