Schnutie nivelačnej hmoty

Ahojte, davali sme do bytu nivelacnu hmotu a zaujima ma, kolko by to malo schnut pred polozenim plavajucej podlahy (prip. dlazby)? Ide o nivelaciu Weber, na ich strankach som sa docital akurat to, ze chodit sa po nej da uz po 24 hodinach, ale kolko trva kompletne vyschnutie som nikde nenasiel. Davali sme ju v hrubke cca 5mm. vdaka
Odpovedať
na 5 mm by mali stačit nejake 3 dni , záleží kolko ste dali vody, ale určite by som použil parozábranu
Odpovedať
Profilova fotka
tiez sme vcera davali nivelačku, pisu tam ze 2tyzdne min vlhkost ma byt 1,5%. Ale enviem davali sme uplne malu vsrtvu ani nie 5mm,tak mozno aj skor zacneme klast ako po 2 tyzdnoch.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som daval pondelok nivelacku weber do kupelne. asi na 1 cm. vo stvrtok bola este makka ako plastelina. a ze po 24 hodinach pochodzna. s weberom mam velmi zle skusenosti s viacerymi vyrobkami. odporucam KEMA. po tej som chodil uz po 4 hodinach.
Odpovedať
ja mam skusenost s Thomsit DX. je to najtvrdsia nivelacka na ktoru sa celoplosne lepia masivne parkety. je pochodzna za cca 3 az 5 hodin ale v ten den radcej vobec nechodit. vlhkost na lepenie je dobra po 5 az 7 dni. a pre plavacku po cca 3 dni.ale pre istotu by som nechal schnut do 1 tyzdna. ked vas tlaci cas staci dat parozabrannu foliu,podlozku a tie 3,4 dni sa da pokladat.
Odpovedať
Profilova fotka
baumit robi sadruvu... vola sa qatro, pochvodyna po par hodinach a po 2 dnoch sme na nu lepili PVC. vlhkost po premerani vyhovujuca... treba si to nechat premerat.. no pod plavacku isto parozabranu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
neviete niekto poradit, dorovnaval som beton na terase exteriérovou nivelackou, treba ju prve dni polievat alebo zakryt niecim pred slnkom??
Odpovedať
@vitarian co pise vyrobca v navode?
Odpovedať
@rkorba pche, čo si myslíš, že je on baba? chlapi zásadne nepotrebujú čítať nejaké blbé návody, technické listy a podobne.
Odpovedať
@rkorba praveze vyrobca toto neuvadza
Odpovedať
@vitarian uz je to asi neskoro, ale zakryl by som ho pred priamym slnkom, ale urcite by som ho nepolieval, lebo do 12h je urcite suchy az az, teda podla aplikovanej hrubky.
Odpovedať
@rkorba to som spravil len neviem ci to polievat vodou dalsie dni
Odpovedať
Profilova fotka
Niveláky sa zriedka kedy polievajú
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?