Sádrokartón pred poterami

Chcel by som vás poprosiť o pomoc. Robím rekonštrukciu bytu. Pod starými parketami bol piesok ktorý som vychádzal s tým že spravím nové potery. Keďže je zima a mrzne nikto nebetonuje a nerobí potery a ja som momentálne doma. Chcel som spraviť na byte čo najviac. A tak som spravil omietky a potom sadrokartony. SADROKARTONY to je môj problém ja som o tom vedel že by to malo ísť až po poteroch.. ale chcel som spraviť čo najviac. Len že teraz som sam sa dozvedel že to naozaj nieje dobre že mi môže sádrokartón zvlniť a podobne. A teraz som sa dozvedel esťe že poter musí schnuť pomaly v uzavretom prostredí lenže sádrokartón je uh na finiš spravený. Prosím ako mám teraz postupovať ?
Odpovedať
Ja som takisto robil najprv karton a potom poter. Nic sa nezvlnilo,vsetko je ok,ale je pravda ze to bolo v septembri a mal som otvorene okna non stop.
Odpovedať
My sme robili aj na dome aj na firme najskôr sadrokartón a potom podlahy a všetko ok. Na firme betón a v dome sa lialo niečo ine-nivelacka (?) A všetko ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@marostrepan ako na steny tak aj na podlahy je sdk, ten môžete robiť teraz ale načo tam potrebujete betón keď ste odobrali 3 cm? dajte drážkovú osb dosku a parkety
Odpovedať
ak si to urobil poctivo, nic nezanedbal, a hlavne si nedal nejaky smejd sdk z polska tak bud bez obav, nic sa nestane...
Odpovedať
Nezijem sice na SK ale casto tu citam polsky smejd,nerozumiem ,lebo aj Polske vyrobky su kvalitne ale za trochu ine ceny,ale za malo penazi malo muziky to plati aj o rakuskych ci nemeckych vyrobkoch,cize ak kupim lacny nemecky vyrobok tak su to nemecke smejdy?
Odpovedať
Ak bude vela vlhkosti jednoznacne nedoporucujem,zazil som 3 stavby kde po poteroch a nivelackach v zime strhavali komplet sdk,parozabranu a aj sklenu vatu.teraz sa vam budu nukat omietkari,poterari ,presviedcat vas ,hovorit ze sa nic nestane .jednoznacne nedoporucujem uzavriet stavbu parozabranou ,sdk a robit akykolvek mokry proces v zime ....mam s tym len zle skusenosti...mozno vodovzdorny sdk,ale aj to by som sa bal...
Odpovedať
@daralbajda asi ste má dobre nepochopil ja už to mám hotové a ten poter musím zrobit 😟
Odpovedať
@marostrepan Z poteru nie je toľko vlhkosti ako si možno myslíš. Je tzv. suchý betón a zreje pomaly. Omietky sú horšie. Majú väčšiu plochu, obsahujú veľa vody a schnú rýchlo. Ak sa ti dá aspoň trochu vetrať tak by to nemusel byť problém.
Odpovedať
@marostrepan tak ho robte v lete, suchý a dajte odvlhcovac
Odpovedať
@janagriwalska jasné, že majú. Ale nepredava ich Merkury. Lenže slovač ide len za cenou. Kamarat z Pl mi povedal, že to co u nas predavaju by u nich nikto nekupil, že radsej bude dlhšie robiť a kupi si poriadne
Odpovedať
@marostrepan U mňa bo postup: 1. SDK (január, február), 2. Sádrové omietky (apríl), 3. betónové potery (máj). Ak je SDK spravené právne nemusíš sa ničoho báť. Ale je pravda, že realizácia nebola v zimnom období.
Odpovedať
Profilova fotka
čaute ja teraz chystám na zalievanie anhydritom tak sa chcem spýtat ohladom SDK ten robit chcem až ked budú podlahy zaliate a zatvrdnuté ale už mam hore naskladanú minerálnu vatu bude to problém kvoli vlhkosti alebo by to malo byt v poriadku ? zalievat chcem koncom marca.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?