S čím odizolovať vlhkosť betónu pod plávajúcou podlahou?

Prosím o radu,cca 5 rokov byvame v sataršom podpivničenom rodinnom dome,ktory sme si zrekonštruovali.Vyskytol sa nám taky problém,že v obyvačke pod laminátovou plavajucou podlahou je zvlaštny kyslasty zápach,ktory sem tam cítiť aj na povrchu podlahy :-( Podlahu sme kládli na novo urobenú betonovu podlahu,kde je položená folia-pena pod plavačky nie je tam žiadna izolácia,može to byt vlhkostou? aká izolacia alebo nater by bol dobry na beton proti vlhkosti?...steny mame suché,nikde nebadať mokre mapy ani pliesen po stenách!!
Odpovedať
Profilova fotka
betón bol asi vlhký a pod plávajúcou ani nevyschol. Otvoriť, presušiť, na betón izoláciu proti vode, stačí pevnejšia fólia, ale prelepiť, penu a plávajúcu. Ale ako sa vlhkosť dostáva do podkladového betónu, za 5 rokov už mal vyzrieť. je pod ním izolácia proti vode?
Odpovedať
betonovalo sa asi na jar a podlahy sa kládli koncom leta asi v auguste,človek si to ani nepamätá....izolácia proti vode nie je žiadna,ale pod obyvačkou je pivnica,v ktorej strop bol robeny ked sme si dom začali prerabať a je na nom igelit od spodu stopu v betone.Môže robiť problém aj betonovy kabrinec-obklad ako sokel zhruba po platnu miestnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
pivnica asi nie je izolovaná, kabrince neumožňujú odparovanie cez fasádu, voda sa odparuje do pivnice a cez strop do podlahy. Strop v pivnici natrite gumoasfaltom a prelepte polystyrénom. Podlahu obývačky len rozobrať, vysušiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Možno by stačilo zetepliť strop v pivnici.
Odpovedať
@jan45 radili nám,aby sme si dali aj dlažbu do obyvačky,myslite že by aj to len stačilo ale + to odstranenie kabrincov?
Odpovedať
@antonmesaros možno alebo isto len stačilo myslíte?
Odpovedať
Profilova fotka
kabrince netreba odstrániť, stačí vetrať pivnicu, ale tá bude aj tak vlhká, preto sa izoluje strop, aby nebol ochladzovaný. Podlaha je studená aj teraz, takže dlažba by to nezhoršila, ale aspoň izoláciu zospodu, nie 5 cm.
Odpovedať
Možno neštandardné riešenie, ale riešenie:) Existujú špeciálne podložky, ktoré pod nimi umožňujú prúdenie vzduchu resp. vlhkosti. Podložka sa kladie priamo pod krytinu (parkety, laminát i PVC a pod) a vlhkosť vychádza z podkladu pod podložkou cez špeciálne odvetrávacie lišty. Viď obrázok
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Môj stavebný dozor pod masív dubovú podlahu na anhydrid navrhol len vlnitý papier a po takejto realizácii sa mi podlaha odula. Mohla parozábrana, alebo špeciálna podložka tento prblém eloiminovať? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@airel Môj stavebný dozor pod masív dubovú podlahu na anhydrid navrhol len vlnitý papier a po takejto realizácii sa mi podlaha odula. Mohla parozábrana, alebo špeciálna podložka tento prblém eloiminovať? :-)
Odpovedať
@riama276 mal byť vyschnutý poter a parozábrana, alebo aspoň PE podložka a keď sa drevo lepí, tak je to bez
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?