Rozdiel medzi podložkou pod plávajúcu podlahu

Chcel by som sa poradiť ohľadom podložky pod plávajúcu podlahu. Rozhodujem sa medzi Balterio COMFORT SOUND PRO na baze kaucuku s R=0,01 a podložkou z Hornbachu s integrovanou parozabranou s R=0,04. Cena Balteria je cca 6,20 eur/m, cena podlozky z Hornbachu je 2,40 eur/m. Zaujimalo by ma, ci by sa dala prepocitat navratnost tej drahsej podlozky... Ci sa vobec oplati investovat do toho tolko penazi. Podlaha bude na prizemi, takze neriesim nejaky utlm hluku a pod. Dakujem za radu. http://www.balterio.com/gb/en/subfloors
Odpovedať
Profilova fotka
vodivosť podložky je len o posune ohrevu, návratnosť neexistuje.
Odpovedať
@misulinko ja som bral toto http://www.arbiton.com/strony/1/t/849... R 0,03 cena 1,75e
Odpovedať
Profilova fotka
Hornbach..
Odpovedať
Profilova fotka
@misulinko pri vybere spravnej podlozky berte do uvahy vzdy vsetky tri jej hlavne funkcie sucasne : - zvukoizolacna > 20 dB vyborna , 15 - 20 dB priemerna, > 15 dB slaba - odolnost voci statickemu a dynamickemu zatazeniu, priamo ovplyvnuje zivotnost podlahy so systemom spoja clic, pri prilis makkej podlozke dochadza k jej stlacaniu a namahaniu spoja podlahovych dielcov na ohyb, rovnako sa po stlaceni makkych podloziek znizuje ich zvukoizolacna schopnost. > 10 t/m2 vyborna, 5 - 10 t/m2 priemerna, > 5 t/m2 slaba - tepelnoizolacne vlastnosti. Pri nich je potrebne vyhodnocovat celkovy tepelny odpor podlahy tj. podlozky a samotnej podlahy. Tento by nemal prekrocit 0,15 m2K/W. Optimalny stav je dostat sa pod 0,10, vyborne pod 0,05. Ocenite to najma v rychlosti reakcie podlahy na zmeny teploty. Aky presny financny efekt to bude mat je umerne celkovym tepelnym stratam celeho domu. Pri vybere podlozky je potrebne vziat do uvahy aj jej dodatocne funkcie. Parotesnost - funkcia dolezita pri vsetkych podlahach vyrabanych na baze dreva. Vyrovnanie podkladu. Vdaka nemu sa predlzuje zivotnost podlahy, vyplnuju vzduchove medzery medzi podlahou a podkladom, ktore nepriaznivo vplyvaju na celkovy tepelny odpor a vdaka efektu vzniku rezonancnych komor aj na zosilovanie a sirenie hluku. Toto vsetko su hodnoty = uzitkove vlastnosti, ktore vam spravna podlozka prinesie. Cena za nu je priamo umerna vasej ochote tieto hodnoty ocenit. Vzhladom na to, ze velka cast z nich je , co sa tyka posudenia individualna / cas, komfort, pohodlie, zivotnost, .... / nie je mozne presne kvantifikovat navratnost rozdielu nakupnej ceny. Pokial ako jedine meritko pouzijete usporu na vykurovani, tak pri rozdieloch v stotinach hodnoty tepelneho odporu samotnej podlozky velky zazrak neocakavajte.
Odpovedať
Je to jednoduche podložka s odporom 0,01 ma 4 krat lepsi prestup tepla ako podložka s odporom 0,04
Odpovedať
...no to by som chcel teda vidieť tú podložku z hornbachu s odporom 0,04....ja som mal z balteria a teda tá bola poriadne ťažká (nejaký kameninový prach zalisovaný alebo čo to bolo)....otázka: v horbachu podložka bola ťažká?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?