Rezanie tvrdej dlažby

Ahoj, potreboval by som poradiť ako rezať tvrdú dlažbu. Rozmer mám 60x30 kúpené v merkury. Dlažbu chcem dať na schody, takže sa bude rezať každá jedna. Mám ložiskovú rezačku s ktorou som zatial urobil všetky obklady a dlažby v dome ale s touto dlažbou si neviem dať rady. Stále sa zlomí mimo! Mám aj stolovú el. rezačku do ktorej by bolo potrebné kúpiť lepší kotúč napr. SIMA VIPER, máte sním nejaké skúsenosti? Kolko vydrží taký kotúč? Jedná sa o 20m2 schodiska čo je z el. rezačkou riadna babračka a neviem či by stačil jeden kotúč. Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
@duno ahoj, tiez som mal teraz taky problem. Reklamoval som to. Predajca to reklamoval u dodavatela a uznali mu to. Pravdepodobne ju prekalili a je prilis tvrda. A neda sa na ziadnej rezacke rezat, iba karbinou.
Odpovedať
@spee16dee a tiež si to mal z merkury?
Odpovedať
@duno Tak ono dost aj zalezi, co to mas za lamacku. Nie kazda zvladne vsetko, niekedy staci nove koliesko (neviem ako ho uz mas zoslahane). Sima viper kotuc mam, nieje to zazrak ale zda sa mi byt lepsi ako Bosch - best for ceramic, menej vytrhava glazuru alebo ako to povedat... na druhej strane, ak to ide byt schodisko, tak v stykoch reznanych hran to budes aj tak sparovat silikonom nie? Tym padom by som to normalne naslahal karboskou a vybavene. Je to pracnejsie, ale da sa. Z merkury uz ziadne euro naspat neuvidis (preto som prisahal ze uz tam nevkrocim a dodrziavam to), takze co si usetril na materiali, odnesies si na naradi, case a nervoch. Taky je zivot :-)
Odpovedať
Tiez som nevedel rady s extra tvrdou dlazbou nakoniec som si zohnal rubi pilovu rezacku s ich kotucom a bola to uplne ina liga. Lenze ta cena za rubi je vysoka
Odpovedať
@kejsix každá jedna dlažba sa musí rezať aj z dlžky a aj šírky a schodisko je z jednej strany otvorené. Kolko vydrží kotúč na flexu? Ešte mám tú stolovú el. rezačku kde by sa kotúč chladil vodou. Pri 60 cm rezoch sa obávam, že kolko by som potreboval kotúčov. Inak som zvažoval do ručnej rezačky kúpiť toto koliesko: https://www.profiobkladac.sk/p/1024/n... - prípadne ktorý kotúč https://www.profiobkladac.sk/c/diaman... @vidano aké ma označenie ten kotúč a kolko vydrží? Ďakujem za všetky rady
Odpovedať
@duno kupuj "turbo" kotuce s co nejmensou hrubkou. 2-3ks ti vydrzia i s rezervou. Ja som cely dom rezal na stolovej a s rucnou rezackou, lebo s lamacou som nedokazal dobre zlomit 1cm gres podla mojich predstav. A nezabudni si na priznane rezane hranu kupit i zalestovacie diamantove kotuce alebo "podusticky".
Odpovedať
@duno pila je rubi du 200 evo 650 kotuc uz je necitatelny. Zatial to je druhy dom cize dokopy 4 kupelky. 1 terasa, 2x tech mestnost a predsiene a stale reze. Extra tvrdy gres reze excelentne, ze nerozonam rez od fabrickeho.Jediny neduh, makku velmi lesklu glazuru trocha vidno prskanice na glazure ale neviem to porovnat s inymi kotucmi ani rezackami.kedze nie som profi obkladac, nerobim s tym. Ale 100x lepsie ako karbobruskou.Trocha matnejsiu porclenavu dlazbu reze v pohode.
Odpovedať
@rkorba a vieš prosím konkrétne povedať aký kotúč?
Odpovedať
Pomeral som schody, zobral na vodný lúč. Aj rezaná hrana mohla ísť na pohľadovú stranu. Ale bolo to len 5 schodov. 6€/meter rezu...
Odpovedať
@duno nebol to merkury. V kazdom pripade predavajuci zobral dlazbu niekam vyskusat rezat a nicim rucnym to nedokazali.
Odpovedať
Ak mám kúpiť tri kotúče v cene 40€ za kotúč tak by som poprosil ak by mi niekto poradil konkrétnu značku s ktorou má dobré skúsenosti. Ďakujem
Odpovedať
@duno rozmer kotuca
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duno neviem odkial si ale ja by som mozno oslovil aj nejaku firmu s vodnym lucom... tam to mas bez problemov (ak chces kpovt drahe kotuce tak to vyjde asi podobne)
Odpovedať
180 je origo do stolnej rezačky ale môže byť aj 125 a ešte by ma zaujímalo akú zrnitosť pre leštiaci kotúč
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?